Test av tennisskor – dammodeller Image

Test af tennisskinner - dammodeller

Når du skal købe nye tenniskor, skal du vælge, om du vil have en letvægtsmodel, en stabil variant - eller et mellanting. Her er damtennisskorna, som er bedst i test sommeren 2017.

Tennisskorna som är med i testet har alla all court-sula, vilket är sulvarianten du ska ha om du spelar tennis inomhus. Det går helt okej at spille i dem även utomhus, men det kan bli lite halkigt, så ska du bara spela utomhus ska du i stället köpa tenniskor med grussula som ger bättre grepp.

Vil du have en test af tennissko, der gælder herremodeller? Så skal du læse vores artikel Test af tennisskor - herremodeller i stedet!

Test af: Asics Gel-Game 6 Wasics

Märke: Asics
Model: Gel-Game 6 W
Rekommenderat pris: 849 kronor
Sammanfattning: Flexibel og ventileret
Testpanelet siger:

Det her er en let og smuk sko, som er perfekt til racketsport udendørs, de går utmärkt att spela både tennis och padel i.

- Asics Gel-Game 6 W er mindre klumpet end en almindelig tennissko. Alle vi i testpanelen upplevde en skön dämpning utan att de tappar i stabilitet, säger en av testarna.

Skorna har en mjuk sula, som känns flexibel och skön att springa i på banan. Desuden er ventilationen god, og det gør, at du ikke får dybe stød efter en tennisrunde.

- Fötterna känner sig inte instängda i de här skorna. Jeg har spillet tennis i mange år, og Gel-Game fra Asics er helt klart min favorit, siger en anden i testpanelet.

Test af: Babolat Pulsion Lady All Courtbabolat

Mærke Babolat
Model: Pulsion Lady All Court
Rekommenderat pris: 799 kronor
Sammanfattning: Stabil och prisvärd
Testpanelen säger:

I Babolat Pulsion Lady All Court står du stabilt og har bra kontakt med underlaget, så du känner att du har bra fäste.

- Jeg er jättenöjd med den här tenniskon. Den er stabil, men samtidig let og smidig. Jeg synes, at jeg slår bra grundslag og volley, hvilket gør at de passer til alle typer af spillere. Lätt min nya favorittennissko, säger en av testarna.

Hur skon uppfattas skiljer sig åt mellan testarna, vissa tycker att den känns stabil och bred medan andra beskriver den som nätt och smal. Alle er derimod enige om, at den har et flot design.

- Snyggt vit sko med farvedetaljer som sticker ut lite. Plus for alle andningshål som gør den ventilerad og sval. Du får meget tennissko for pengene!

Test af: Asics Gel-Solution Speed 3 Wasics

Märke: Asics
Model: Gel-Solution Speed 3 W
Rekommenderat pris: 1 595 kronor
Sammanfattning: Vinglig og smal pasform
Testpanelet siger:

De her tennissko er ekstremt pæne, alle i testpanelet elsker, at Asics Gel-Solution Speed 3 W er helvita med detaljer i sølv.

- Den største fordel ved de her sko er designet. Sjukt snygga! Desværre er de små i størrelsen, jeg valgte en halv størrelse større, end jeg plejede at have i sneakers, men det var ikke tilstrækkeligt. Jeg fik derfor blodstop og fødder somnade under tennisträningen, siger en af testarna.

Skon är inte bara trång på längden, den är också smal vid tårna. Den er opbygget på en måde, så du kommer op en smule fra banan, hvilket gør, at du ikke får særlig bra markkontakt. Hvis du er ved et meget stabilt spor, kan den her model påvirke balancen lidt negativt.

- Den her model er perfekt til dig, der vil have lidt ekstra dæmpning, så det er skønt at springe på hårdt underlag, men samtidig vil undgå en alt for stabil følelse, siger en anden testare.

Test af: Nike Air Vapor Advantage

nikeMärke: Nike
Model: Air Vapor Advantage
Rekommenderat pris: 799 kronor
Sammanfattning: Let og smidig
Testpanelet siger:

Nike Air Vapor Advantage er utrolig let til at være en tennissko og føles ikke så klumpet, som mange andre tennissko gør.

- Skon var skön redan från första användningen och ingen i testpanelen fick skoskav, inte ens de med känsliga fötterna. Skon sitter som en smäck och känns smidig att spela tennis i, säger en av testarna.

Trods at de ikke er klumpede og tunge, føles de stabile at spille i. Skorna er desuden meget pæne, hvilket altid er et plus.

- Somriga färger som känns som ett trevligt komplement till vita, mer traditionella tenniskor. De er ret små i størrelsen, så vi anbefaler, at du går op i en halv størrelse mod den størrelse, du plejer at have, siger en testperson.

Test af: Adidas Stella McCartney Barricade 2017tennissko adidas

Märke: Adidas
Model: Stella McCartney Barricade 2017
Rekommenderat pris: 1 295 kronor
Sammanfattning: Stadig og stram
Testpanelet siger:

Testpanelen upplever Adidas Stella McCartney Barricade 2017 som lite annorlunda, den är nämligen stabil, men upplevs trots det inte som tung.

- Skons stabilitet under foden er et stort plus for det er en rigtig lækker følelse under foden, hvilket jeg ikke oplever tidligere. Ved sidledsrörelser förflyttar du dig enkelt och snabbt och så har du stabiliteten kvar när du kommer tillbaka till en stillastående position, säger en av testarna.

Snörningen satt åt ganska hårt till en början även fast det inte var hårt snörat. Men trods at den er stram, så er det ingen ubehagelig følelse, og känslan af at den sidder hårt försvinner när du använd skorna en stund.

- Vi i testpanelen skulle rekommendera en halv storlek större för det är lite tight vid stortårna. Designet på skindet er virkelig pænt og rødt er egentlig ingen farve, vi falder for, men det her skind indrammer det røde på en pæn måde.

Test af: Wilson Rush Evo

wilson
Märke: Wilson
Model: Rush Evo
Rekommenderat pris: 999 kronor
Sammanfattning: Färgsprakande och hårda
Testpanelet siger:

Wilson Rush Evo findes i flere farver, men den, som testpanelet har testet, er rød, orange og rosa og føles meget farvesprakande på tennisbanen. Vissa i testpanelen tyckte att det var ett litet minus, den var helt enkelt lite för färgglad. Funktioner på skon hyllas däremot.

- En sko med grymt grepp som passar utmärkt inomhus. Ikke noget lille i størrelsen, så vælg et nummer større, end du plejer. Efter at initialt ha känts ganska hårda så anpassar de sig efter fötterna efter ett par användningstillfällen, säger en person i testpanelen.

De her skorna känns väldigt stabila. Du står lavt ned, nära banan, vilket ger bra balans i slagen.

- Du kan känna dig väldigt trygg i de här skorna. Takket være stabiliteten kommer det aldrig nogen stukning i sikte!

LÄS MER: Tennisracken som er bedst i test