Test av tennisskor för män 2018 Image

Test af tennissko til mænd 2018

Spiller du tennis på hardcourt? Så skal du spana i vores store test af tennisskor for herrer.

SHOPPA HÄR: Spili hele vores udbud af tennissko

Test af: Nike Air Zoom Cage 3 Hardcourt

Nike

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Findes i farverna: vit/blå, /röd, grå/svart/vit, svart/vit, blå/grå/vit, beige/svart/turkos, vit/svart

Sammanfattning: Stabil sko til den aggressive spiller.

Testpanelet siger:

Air Zoom Cage 3 Hardcourt fra Nike er stabil og komfortabel samtidig med, at de også ser bra ud. Du, som spiller i dem, får god kontakt med underlaget, og også du, som er en hurtig og aggressiv spiller, får støtte, du behøver af en tennissko.

- De her skorna ger dig bra balans och du känner dig alltid redo att röra på dig. Jeg synes, at den passer til en moderne spiller, som er rørlig på banen og behøver dæmpning i sin sko, men ikke så pass at det bliver svampigt, siger en af testpersonerne.

Det bedste ved skorna er, at de er lidt for store, du får ikke så meget luft i skorna.

- Skon er designet på en måde, så foden føles indlåst. Det er virkelig skønt, når du spiller, og sundhedsgrebet er fremragende. Du kan virkelig lita på skon, når du spiller. Det gør derimod at skorna ikke andas så bra. Ekstra noga med tennisstrumpor som transporterar bort svett alltså, säger en av testarna.

Test af: Asics Gel Court Speed

Asics

Vejledendepris: 1 295 kroner

Finnes i färgerna: gul/blå

Sammanfattning: Perfekt til dig, som liker Asics løbesko.

Testpanelet siger:

Om du gillar Asics löparskor är chansen stor att du även gillar deras tennisskor. Du får en let og slank tennissko, som samtidig giver den der stabiliteten som efterfrågas.

- Jeg synes, at det føles som om, at skon har et hulfotsstöd, eftersom de sidder så tilpasset efter foden. Det giver rigtig god stabilitet ved stop og vändningar, og det aflaster fødderne, så de ikke bliver trætte ens efter to timers tennisspil, siger en af testpersonerne.

Skon uppfattas som skön och ventilerande av testpanelen, men trots att den är dämpad tyckte vissa att den kunde varit ännu mer uppbyggd.

- Det er en flot dæmpning i framfoten, men jeg ville ønske, at aningen var mere i hulen. Det er ikke noget, der forstyrrer under spillet, men når jeg tager bollar, føler jeg, at det er en komfort, der mangler. Jeg kan lide, når en sko er superresponsiv, siger en kille i testpanelet.

Test af: Adidas Novak Pro

Adidas

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Finnes i färgerna: blå

Sammanfattning: Snygg og mångsidig tennissko.

Testpanelet siger:

Det her er Novak Djokovics tennissko, men desværre betyder det ikke, at du spiller som ham bare gennem at snöra på sig skorna. Derimod får du en sko med meget god komfort, som sidder relativt slankt, fra hälkappan over framfoten, hvilket giver en stabil følelse.

- Trods stabiliteten er skon fleksibel i vändningar och förflyttningar. Bra grepp mot underlaget för vändningar åt alla håll, sulan ger en bra och mjuk dämpning, säger en kille i testpanelen.

Skon har en ventilerande ovandel, men precis som i de flest andra tennisskor så blir foten varm efter en timme på banan. Alle i testpanelen uppskattar också hur tennisskon ser ut.

- Gillar färgkombon som ger en ganska neutral look men ändå stilren och snygg på samma gång. Desuden er det en behagelig farve, siger en af testpersonerne.

Test af: Wilson Kaos 2.0

Wilson

Vejledendepris: 1 295 kroner

Finnes i färgerna: vit/svart

Sammanfattning: For dig som vil have maksimal hurtighed.

Testpanelet siger:

Wilsons nye tennissko er i modsats til sit kaosartade navn en stabil og bekväm sko. Den ger ett bra grepp utan att fastna i banan.

- Skon är lite stel och lätt lutad framåt, vilket uppskattas eftersom det hjälper spelaren att hålla sig på tå och spela ett aggressivt spel. Konstruktionen med innersocka sammen med dämpningen gör att den här skon ger en extra skjuts i steget, säger en av testarna.

Ventilationen var ikke vores bedste egenskab, men derimod letheden. Designmässigt känns skon som en klassiker i modern tappning, gjord i vitt med mörka partier.

- Designet er basic men alligevel lidt kul, man undrer sig over at Spindelmannen har besökt fabriken när skorna tillverkades? siger en testperson.

Test af: Babolat Propulse Fury

Babolat

Vejledendepris: 1 495 kroner

Findes i farverne: gul

Sammanfattning: Lyxig tennissko, som har det meste.

Testpanelet siger:

En tennissko som sidder bra på fötterna med sin höga passform som ger god stabilitet.

- Innerskon er som en helhet, som en strumpa, som gör att foten inte halkar omkring inuti skon. Skön dämpning på bakre delen av skon och en lite mer nära känsla fram som gör att skon känns skön utan att vara klumpig, säger en av testarna.

Sulan har et bra stöd i kanterna som gör att du inte behöver vara det minsta orolig i snabba vändningar. Oavsett vilken riktning du förflyttar dig i ger de här skorna bra grepp. Desuden har de en meget god holdbarhed, tack vare ett skal av hårt gummi som gör skon slittålig. Den føles gennemarbejdet og luksuriøs i sin helhed.

- Grym sko til alle os, der gerne vil have lidt mere moderne tennissko med lidt farve. I övrigt så känns skon som att den har bra förstärkningar på ställen som klassiskt slits, speciellt på hardcourt, säger en kille i testpanelen.

Test af: Nike Air Zoom Ultrafly Low Hc

Nike

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Finnes i färgerna: svart/beige

Sammanfattning: Dämpning som ger en känsla av att gå på moln.

Testpanelet siger:

En meget stabil sko med lav profil og bra fäste, men som ändå går att glida lite på - vilket man ibland vill. Samtidig har skon supermycket studs i sulan.

- Riktigt bra dämpning och nästan lite studsig när man spelar, och det uppskattas ju. Väldigt tighta skor inledningsvis, men spänningarna släppte efter några minuter och då satt skon helt perfekt, säger en testperson.

Tenniskonkurrencen opfattes som meget let trods den gode respons i skon. Passformen er også her strumplik, vilket gör att den känns som ett med foten.

- En utrolig veldesignet og moderne tennissko med meget få ting at klage på. Komforten og funktionerne er næsten uovertrufne!

LÄS MER: Stortest af tennissko 2018