Test av vinterkängor för barn 2017 Image

Test af vinterkæder til børn 2017

Kyla og en gnutta snö är egentligen det enda som behövs för att ditt barn ska börja frysa om fossingarna. Her er de bedste og mest vandtætte vinterkængorier til børn, der er bedst i test!

Med et par varma, bekväma och vattentäta kängor blir kidsen redo för pulkarace och kyliga dagar utomhus. Vi lader fem børn i forskellige aldre teste fem forskellige vinterskor for at lette blækhuset af vinterens kängor.

Er du sikker på dit barns skostorlek? Så skal du spana i de her tipsen.

Kavat Yxhult XCSE_01

Märke: Kavat

Model: Yxhult XC

Rekommenderat pris: 749 kronor

Omdöme: En robust og slidstærk favorit.

Testpanelet siger:

Kavat Yxhult XC er en favorit hos mange børn og forældre. Kanden er perfekt til kolde og snöiga dagar utomhus.

- Jeg oplever skorna som meget robuste og slidstærke. De sidder bra på foten och min dotter kan utan problem gå och springa i dem, säger pappan till en av våra juniorer.

Det slitstarka och vattenavvisande lädret med de tejpade sömmarna gör modellen extremt vattentålig, vilket är bra under slaskiga vinterdagar. Kängan har et varmende foder i ullmix for at klare lave temperaturer under nollan.

- Fødderne er stadig varme og tørre efter en lang dag i lekparken, siger forældrene til en af testpersonerne og fortsætter:

- Om skon blir fuktig efter en dag utomhus kan du enkelt ta ut ullsulan och låta den torka.

Det breda kardborrebandet på kängorna gör på- och avtagning enkelt för små fingrar. Yttersulan på skon är mönstrad för att ge ditt barn ett tryggt och säkert grepp på hala underlag. Præcis som Kavats andre skomodeller er de frie fra PVC, teflon, PTFE og andre fluoriserende kolväten.

- Det her er en riktig kvalitétskänga som jag verkligen vill rekommendera, säger en pappa.

Yxhult XC fra Kavat findes i fire farver, og du finder dem her.

Viking Toasty II GTXSE_02

Märke: Viking

Model: Toasty II GTX

Rekommenderat pris: 899 kronor

Omdöme: En værmande känga för utomhuslekar i alla väder.

Testpanelet siger:

Sköna, nätta och true to size - modellen Toasty II GTX fra Viking passer utmärkt til race i pulkabacken.

- Min søn på to og et halvt år gillade verkligen skorna. Han kunne selv tage på sig dem uden problem. Kardborrebanden sidder fast ordentligt, vilket är bra så att de inte går upp under lek, säger mamman till en av juniortestarna.

Modellen er meget pæn og klarer at hænge med i dit barns vilda lekar medan ett vattentätt Gore-Tex-membran skyddar ditt barns fötter mot vinterns snöslask.

- Vinterskor med højt skaft kan være klumpiga og begrænse rörelsefriheten hos ditt barn. Men i de her kängorna kunde min son springa utan problem, säger en förälder.

Det varme foder gør skorna optimal til udendørsbrug i alle vejr, og den halvfrie gummisulan på skorna giver dit barn et godt greb om sne og is.

Viking Toasty II GTX findes i tre farver, og du finder dem her.

Salomon XA Pro 3D Vinter TS CSWPSE_03

Märke: Salomon

Model: XA Pro 3D Winter TS CSWP

Rekommenderat pris: 899 kronor

Omdöme: Snörsko med bra grepp på hala underlag.

Testpanelet siger:

Du, som har prøvet en hård dag, vil ikke blive glad for Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP, selv om de var ret små i størrelsen.

- Tanken var, at min datter skulle teste skorna, men det blev min søn, som fik testet dem i stedet og han bar en størrelse mindre, siger en forældre i vores testpanel.

Modellen er vandtæt og fodrad med en blød og varmende fuskpäls for at dit barn skal kunne leka utomhus i kyliga temperaturer og samtidigt holde fötterna varma och torra.

- Både min datter og min søn gillar färgen på skon. Den er meget neutral, hvilket jeg synes er bra, siger föräldern och fortsätter:

- Den smukke yttersulan på kängan er "supercool", ifølge min søn.

Skon sitter omslutande på foten och har en yttersula som är rejält mönstrad för att ditt barn ska få ett stadigt grepp på snö och is.

- Den er udstyret med både snørre og kardborrebånd. For yngre børn kan på- og aftagning blive et problem, fordi skorna må knytas, siger en förälder.

Du finder Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP i to farver her.

Sorel Whitney Short Lace til børnSE_04

Märke: Sorel

Model: Childrens Whitney Short Lace

Rekommenderat pris: 899 kronor.

Omdöme: En varmfodrad vinterkänga som är snygg och lätt.

Testpanelet siger:

Snygg, varm och smal passform - modellen Sorel Childrens Whitney Short Lace er et solklart valg til barnet som vil have en snygg vintersko med snörning.

- Min treåring blev overlycklig när hon fick ha skor med snören på, precis som oss vuxna, säger en pappa och fortsätter:

- En snørsko innebär en viss problematik för en treåring att hantera själv, men med lite föräldrahjälp kom skorna snabbt på plats och fick omedelbart omdömen som "jättesköna" och "jättefina".

Det vandtætte membranet på skorna beskytter dit barns fødder mod väta, hvilket gør dem perfekte til bus i sne.

- Den her model er let og smidig til at være en vintersko. Min dotter körde en discodans på parkettgolvet hemma utan problem, säger pappan till treåringen.

Ett tjockt foder i skorna värmer frusna barnfötter under kyliga vinterdagar och innersulan är gjord av microfleece för extra värme.

- Min dotter blev förtjust när hon såg att skorna var pimpade med en exklusiv fuskpäls, säger pappan.

Forslutningen med snörning hjälper dig enkelt att dra åt skon lite extra, om så behövs.

Du finder modellen fra Sorel her.

Hummel Blizzard Boot JrSE_05

Mærke: Hummel

Model: Blizzard Boot Jr

Rekommenderat pris: 1095 kronor.

Omdöme: En vinterstøvle med smart dragkedja.

Testpanelet siger:

Hummel Blizzard Boot Jr er en smidig vinterstøvle, der passer til børn med forår i benene.

- Skorna var extremt små i storleken. Min datter kunne ikke have skorna, det blev hendes yngre syster som fik testa skorna. Hennes fötter är två storlekar mindre än sin systers, vilket gör att du behöver gå upp minst två storlekar i de här skorna, säger en av papporna vars barn är med i testpanelen.

Stöveln har et slidstærkt ydermateriale og et meget blødt og følsomt foder, som klarer lave temperaturer under de kolde vintermånader. For at holde koll på dit barns voksende fødder kan du enkelt ta ut innersulan og titta på markeringen som visar vart foten bör vara för att skon inte ska vara för liten.

- For børn, der har fjedre i benene, er modellen let at tage på og af, fordi den sidder en dragkedja på stammens inderside. Snörningen på stövelns framsida är en fin detalj och gör det möjligt att reglera passformen runt benet, säger en pappa och fortsätter:

- De reflekterende snørena er en smart funktion som gør at dit barn syns bedre i mørker.

Ved risiko for halka kan dit barn behöva en sko med ett bättre grepp som komplement eftersom den omönstrade sulan på stöveln är något klen på hala underlag.

- I det store hele føles det her som en let og smidig støvle, der passer godt til den koldeste årstid, så længe det ikke er halt ute, siger pappan.

Hummel Blizzard Boot for barn hittar du här.

LÄS MER: Test af vinteroveraller til børn 2017

LÄS MER: Satsa på superstrumpor till ditt barn