Test av vinterns varmaste barnoveraller Image

Test af vinterns varmeste barnoveraller

Årets vigtigste køb for familiens mindstinger er helt klart vinteroverallen. Vi har testet sæsonens populære modeller for at se, om de klarer pulkaåkning og snöbollskrig.

Ud over at en vinteroverall skal værma når kylan gør sig påtaglig, skal den også andas når det vankas snöbollskrig. Præcis som mange andre plagg findes det vissa saker du bör ha koll på innan du klickar hem säsongens favorit. I stort sett alla overaller har i dag tejpade sömmar vilket bidrar till ett vattenavvisande yttre. Men når vi taler om, hvor vandtæt en overall er, er det ofte vandpelare, en værdi, der beskriver det tryk, som tyget tåler, uden at vandet trænger igennem. Værdien er høj i millimeter på en tænkt vandpelare. Så her kan du tolka siffrorna:

  • Minst 3 000 mm = Skyddar mot regn under en kortare tid.
  • Minst 5 000 mm = Skyddar mot kraftigt regn.
  • Mindst8 000 mm = Tål kraftigt regn under en længere tid og også at sidde på blødt underlag.
  • Mindst12 000 mm = For ekstreme vejrforhold. Skyddar mot kraftigt regn och tål lekar i exempelvis vattenpölar under en längre tid.

En anden specifikation, som kan være god at lægge på minnet, er overallens andningsförmåga. Den beregnes ud fra, at materialet er vandtæt, men samtidig absorberer og leder bort fugt til det ydre lager. Så her kan du tolka mätningen:

  • Mindst 3 000 g/m2/24h = Bra andningsförmåga. Passar vardagliga aktiviteter i lätt regn.
  • Mindst5 000 g/m2/24h = God andningsförmåga. Passar väl för lek utomhus.
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Mycket god andningsförmåga. Passar mycket bra för lek och sport.

Rymlig pasform BERGANS.jpg

Test af: Snøtind Ins Kids Coverall, Bergans of Norway

Rekommenderat pris: 1 795 kroner.

Findes i farverne: Orange, blå og rosa.

Materiale: Funktionsmateriale Bergland Element Active af 100% polyamid.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En rummelig pasform, der gør, at barnet kan hoppe og skutte sig i sne uden mindste problem. Den stærke resåren baktill i midjan och resåren vid ärmslut håller overallen och tunnare vantar på plats.

Komfort: Det her er en overall, der står sig ekstra bra ved lave temperaturer tack vare det dubbla lagret. Men også ved plusgrader og blåst holder barnet en behagelig temperatur uden nogle svettattacker.

Detaljer: En smart, stor ficka på framsidan där vante eller mössa lätt kan stoppas ned, vilket uppskattades av familjens minstingar och kanske ännu mer av deras föräldrar. Smarta reflexer som syns tydligt i mörkret.

Design: Klassisk, stilrent design. Den orange farve er populær både hos testpanelets store og små testare.

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: Snygg barnoverall i slitstarkt materiale med ekstra forstærkninger på knä, rumpa och armbågar. Reflexdetaljerna på utsida ben, armar, luva, rygg och framsida ger en väldigt bra synlighet. Huvan är avtagbar vilket kan vara praktiskt om ditt barn tycker att det blir för knöligt med den på. Overallen er både vand- og vindtæt, så du behøver ikke være orolig for at regn og sne på noget sätt ska rubba barnens utelek. Det dobbelte materiale holder en god varme i minusgrader samtidigt som det andas desto mere når det er varmare end så utomhus. Den her model er derfor perfekt tilpasset efter den nordiske vinter, hvor du aldrig rigtig ved, hvad næste morgen kommer til at byde på for vejr.

Allround-overallReimaTest af: Stavanger Winter Overall, Reima

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Finnes i färgerna: Blå, lila, gul, svart, rosa och ljusblå.

Materiale: Hovedmateriale af 100% polyamid med polyuretan ytbehandling. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 12 000 mm.

Andningsförmåga: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i størrelse med en rak passform som kan tilpasses i midjan efter eget ønske. Også benlænderne kan bareras med trykknapper så barnet slipper trampa ned dem.

Komfort: Den her model sidder bra på barnet utan att streta emot eller hindra vare sig hopp eller skapandet av snöänglar.

Detaljer: Reflekser af høj kvalitet som gerne havde fået være noget større. Avtagbar fuskpäls på luvan. Alle sömmar är tejpade och vattentäta, inte en droppe kommer igenom trots timslånga lekar i snön.

Design: Ikke den pæneste model, men den gør sit job. Fuskpälsen på luvan ger en mer dressad helhet men går samtidigt att ta bort för en sportigare look. I övrigt en stilren modell utan massa onödiga detaljer som stör.

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: Snö, slask och kyla är inge match för den här modellen från Reima. Overordnet set er det i en klasse for sig selv, når det kommer til kvalitet og tålighed. Den opleves mere robust end andre modeller som barntestpanelen lekt i. En overall som passer perfekt til de aktive børn som ikke tvekar på at virkelig nöta på kläderna. Fothällor i silikon håller effektivt bensluten på plats och är lätta att torka av. Plus for at bensluten også bare kanras med trykknapper. Overallen skal klara av att värma barnet ända ner till 20 minusgrader, men då föreslår testpanelen självklart en klassisk tre lagers-princip för optimal temperatur. Reima rekommenderar torktumling av overallen vilken är en fördel när kidsen har modellen på förskolan där alla plagg alltid kastas in i värmeskåp.

En overall at vokse i DIDRIKSONS.jpgTest af: Björnen Kid's Coverall, Didriksons

Rekommenderat pris: 1 295 kronor.

Findes i farverne: Rosa, blå, lila, mörkrosa, ljusblå, gul og svart.

Materiale: 100% polyamidvævning.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Väldigt rymlig passform där du lätt får plats med både underställ och ett tjockare mellanlager. Barnet får god bevægelsesfrihed uden at overallen hamnar i vägen eller känns för stor.

Komfort: Modellen sidder godt og føles skøn på kroppen, selv om den rummelige pasform gør den noget bylsig. Det er intet, der hindrer vare sig lek eller rörlighet, men testpanelen hade önskat en något mer slimmad modell.

Detaljer: Bra dragkedjor som lätt kan greppas av barnhänder. Plus i kanten for at du kan forlænge både ermar og benlængder op til en størrelse. PFC-fri vandafvisning samt synliga reflexer i alle riktningar.

Design: Et klassisk design i rosa og gråt føles som et sikkert kort til familiens mindste.

Passar åldern: 2-4 år.

Sammanfattning: Didriksons vet vad de håller på med, allt är bra och genomtänkt. Detaljen at man kan förlänga benen i takt med att barnet växer är en kul bonus som kan glädja småbarnsfamiljens ekonomi framåt påsklovet, då det sista man vill är att ersätta en urvuxen overall och riskera att den ändå är för liten kommande säsong. Materialet føles rejäla og man får intrycket at det her er en overall som kommer til at kunne ärvas av syskon i framtiden. Også om overallen er konstrueret til at klare väta ifølge konstens alle regler og det ikke findes anledning til at misstro dess egenskaper i den frågan så känns yttertyget mer designat för snöhögen än vattenpölen. En rejäl overall som håller barnen varma i vinter!

Värmande modell HUMMEL.jpgTest af: Crystal Snowsuit 10 000 mm, Hummel

Rekommenderat pris: 1 395 kronor.

Finns i färgerna: Lila.

Materiale: Hovedmateriale i 100% nylon. Vattering i 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 5 000 g/m2/24h.

Passform: En pasform som hverken opleves som for stram eller rumlig, uden perfekt til alle børn i testpanelet. Overallen har normallange benlængder, hvilket er et plus for børn, der ikke er så lange og vil undgå overflødigt tyg i benslut.

Komfort: Modellen er meget let at bevæge sig i, og det findes intet, der strækker sig, tager imod eller skalver. Overallen varmer skønt og holder en behagelig temperatur, når du bruger den i minusgrader.

Detaljer: En bra dragkedja som inte krånglar vilket underlättar när barnet är i fasen "kan själv" och vägrar hjälp på morgonen. Overallen har refleksdetaljer, aftagbar huva og fotremmar i gummi.

Design: Enkel, stilren og snygga detaljer. Reflexdetaljerna längst yttersidorna av ärmarna ger ett coolt intryck, tyckte testpanelen.

Passar åldern: 2-6 år.

Sammanfattning: En model, der gør sig bedst, når det er højst fire plusgrader udendørs. Ved aktiv lek i varmare miljöer kommer overallen att bli något varm även om materialet håller en hög andningsförmåga. Satsa därför hellre på den här modellen under de riktigt kalla dagarna i kombination med ett bra underställ. Muddarna med tumhål vid ärmsluten ser till att barnen kan ramla och ta emot sig med händerna utan att någon snö tar sig in i ärmarna. Plus for, at fødderne er i gummi, hvilket gør de lette at torka af i stedet for resår, som bliver blødt og samler på sig grus ved anvendelse. En favorit om børnene selv får vælge!

Hög kvalitet 8848 ALTITUDE.jpgTest av: Karel Overall 15 000 mm, 8848 Altitude

Rekommenderat pris: 1 295 kronor.

Finnes i färgerna: Blå, rosa, svart och blommig.

Materiale: Hovedmateriale af 100% polyamid. Vaddering i 100% polyester.

Vattentäthet: 20 000 mm.

Andningsförmåga: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En noget mere slank pasform, hvor du selv kan tilpasse midjan med en dragsko. Modellen har en generøs længde, som gør, at barnet kan sætte sig og huka sig i overallen uden at den åker upp och lämnar en glipa i benslutet.

Komfort: Håndtagsmuddlerne med tumhål i kombination med kardborrejustering gør, at du ikke får den mindste snøflinga via ermsluten. Med andre ord, en fuldstændigt snebeskyttet model.

Detaljer: To dragkedjor i brysthøjde, refleksdetaljer og dragsko i midjan.

Design: Et klassisk overall-design, som snarere opleves robust og aktivt end trendy.

Passar åldern: Upp till 6 år.

Sammanfattning: Det findes et ord, som sammenfatter den her model, og det er kvalitet. At 8848 Altitude står for bæredygtighed og smarte funktioner er ingen nyhed. Den her børneoverall har en fremragende vandtæthed, materialet er naturligvis helt PFC-fritt og har en høj andningsförmåga så børnene kan springa och leka utan att svettas sönder. Luvan er noget lille, men ser samtidig til, at den virkelig sidder på plads, når den er opdragen. Forstärkt material på knän och rumpa gör den här modellen given för pulkabacken. Testpanelen uppskattade det mjuka trikåmaterialet vid halsen som gav en riktigt mysig känsla.

Varm og mystisk MoloTest af: Polaris Overall 10 000 mm, Molo

Rekommenderat pris: 1 695 kronor.

Finnes i färgerna: Blommig, rosa, blå, ljusblå, tigerrandig och blå/mönstrad.

Materiale: 100% polyester.

Vattentäthet: 10 000 mm.

Andningsförmåga: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i størrelsen med en mere rummelig pasform, som gør, at børnene kan hoppe, bøje sig og lave sne, uden at noget stritter eller tager imod. Smart resår i ben- og ärmslut samt i midjan.

Komfort: Indersiden i fleece er blød og behagelig mod kroppen. Samtidig er materialet varmere og har en god åndbarhed, når det springer.

Detaljer: Overflödiga knappar som är opraktiska att knäppa för en fyraåring. Större refleksdetaljer som syns i mörkret. Plus for den aftagbara huvan.

Design: Reflexdetaljerna i form av stora stjärnor på ben och ärmar gör sig bra i den blå modellen men skär sig lite med de mönstrade varianterna. Snyggt!

Passar åldern: 3-5 år.

Sammanfattning: En varm og mystisk model, som føles lige given i en pulkabakke som en ruggig høstdag, hvor hopp i vattenpölar står på schemat. Den her model gør definitivt et avtryck på lekplatsen och passar perfekt för familjens energiknippe. Designet var et stort hit for såvel børn som forældre, og pasformen er rummelig. Overordnet set er den superlet at tage på og af, hvilket gør det lettere at lave en bestemt fireåring. Plus for at dragkedjan var extremt lätt att dra upp och ned utan att krångla. Minus for knapparna på framsidan som enbart känns som en snygg detalj snarare än praktiska. Materialet er vandafvisende og naturligvis PFC-frit.

Synlig i höstmörkret LINDBERG.jpgTest av: Keystone Overall 15 000 mm, Lindberg

Rekommenderat pris: 1 295 kronor.

Finns i färgerna: Lysgrøn, grå, blå, rosa og lysblå.

Materiale: Hovedmateriale og vaddering i 100% nylon. Andet lag vattering, 100% fleece.

Vattentäthet: 15 000 mm.

Andningsförmåga: 6 000 g/m2/24h.

Passform: True to size med en noget rymligare passform. Dragskon i midjan gør så at du kan tilpasse passformen efter barnet.

Komfort: Superblød og lækker fleece på indersiden, der er behagelig at have på. Modellen er lavet til at klare både koldt og blødt vejr, og det gør den med bravur. Barnet holder sig varmt og torrt i minusgrader.

Detaljer: Mængder af reflekser som både er praktiske og pæne detaljer.

Design: Hvor pæn er den her farve ikke? Den mintgröna kulören känns väldigt nytänkande i en marknad med rosa och blåa nyanser. Også de mørke detaljer føles helt rigtige.

Passar åldern: 2-5 år.

Sammanfattning: En smidig overall, som barnet let kan tage på selv. En af de største fordele er alle refleksdetaljer, som gør modellen meget synlig i høstmørkret. Smarta muddar vid ärmar och fotledet samt kardborreband vid samma ställen för att säkerställa att ingen snö tar sig in i overallen. Den her model klarer rigtig kolde vinterdage i kombination med et skønt underställ i ull. Det er også en redning i skidbacken, og på en effektiv måde, når barnet sveder meget og har en flourkarbonfri overfladebehandling. En pæn og praktisk model, som du kan bruge til fulde under vinterens kolde dage. Bra där Lindberg!

SHOPPA HÄR: Alle vores børneoveraller

LÄS MER: Tænk på det her, når du køber børne overtøj