Test av vinteroveraller för barn 2017 Image

Test af vinteroveraller til børn 2017

Årets vigtigste indkøb til barngarderoben er uden tvekan overallen. Her er børneoverallerne, som får bedst i test.

Vi samlede sammen ti børn i forskellige aldre, som fik testet sig gennem nogle af vores mest solgte børneoveraller. De har sedan tillsammans med sina föräldrar utvärderat plaggen, vilket förhoppningsvis kan hjälpa dig att hitta rätt overall för just ditt barn!

Test af: 8848 Altitude, Tini Coverall

8848

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Vandpelare: 20 000

Färger: Findes også i grått og rosa.

Sammanfattning: En let overall med gennemtænkte detaljer.

Testpanelet siger:

8848 Altitude har lavet en overall, som er både fin og funktionel. Overallen er vind- og vandtæt og er til og med forsynet med tejpade sömmar, så ingen väta kan tränga in. Den har også en god beskyttelse mod sne ved foden, som holder tätt mod stöveln.

- Min søn, som testede overallen, er fire år og kommer uden problemer i og ur den på egen hånd. Han synes også, at overallen er både pæn og rar at have på sig, siger en af mammorna, når barnet er med i testpanelet.

Det eneste minus fra forældrene til børnene i testpanelet er, at der er mulighed for at få reflekser på overkroppen, der er kun en refleks rundt om et lille ben og to stykker rundt om den halve håndled.

- Når overallen blev testet, var den ikke iskaldt ude. Overallen har vaddering, men riktigt kalla dagar kan det nog vara bra med extra värmande lager, säger en pappa till ett av barnen i testpanelen.

Andre smarte detaljer, som bør nævnes, er aftagbara og slitstarka remmar under foten, förstärkningar över knän och rumpa samt justerbar resår i midjan. Plus for at ytskiktsbehandlingen er fri fra skadelige perflourerande ämnen.

- En letvægtsoverall som er enkel at bevæge sig obehindrat i. Vi anbefaler den til andre, siger en förälder til en treårig pojke.

Test af: Reima, Gotland

reima

Rekommenderat pris: 1 245 kronor

Vattenpelare: 15 000

Färger: Finns också i blått och svart.

Sammanfattning: Gosig overall med gott om reflexer.

Testpanelet siger:

Reimas overall Gotland är väldigt fin, främst tack vare den lurviga fuskpälsen på luvan. Både luvan og syntetpälsen är avtagbara. Huvan är djup och täcker ovanligt bra.

- Hele overallen er lavet i et kæmpe materiale, der er vind- og vandtæt, og som samtidig er varmere og har ekstra isolering over rumpan. Det her er en så varm overall at lekstunder sittandes i snön inte lär vara några problem, säger mamman till en dotter på ett och ett halvt år.

Det er ikke så mange negative ting ved den her helhed, men det er noget klumpet at bevæge sig i, trods resårer i både midja, ermslut og benslut.

- Den er også noget tung og stor i størrelsen, påpeger en anden forælder.

Nogle af de bedste funktioner med overallen er en daglig slitagestærk refleks under foden, en kraftig og lang refleks, samt en kraftig refleks over ben, ryg, aksler og brystkræft.

Test af: Molo, Polaris

molo

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Vattenpelare: 10 000

Farver: Findes i yderligere fem mønstre og farver.

Sammanfattning: Fleeceoverall med oemotståndligt mönster.

Testpanelet siger:

Molo er kendt for sine prints og mønstre, og Polaris-overallen er ikke undtaget. Men den er ikke bare fin, den er også meget bekvem og tålig.

- Väldigt mysig overall med ett skönt fleecefoder. Vores datter, som snart er fire år, tager på og af den uden problemer. Hon tycker att overallen är mycket fin med ett mönster som sticker ut. "Den är mjuk som en sovsäck, jag vill ha den hela tiden", siger hon, fortæller mamman til en af børnene i testpanelen.

Perfekt med lange vandtætte mudder ved benslutet, som let går at trække over stöveln eller skon, og bra med avtagbara och tåliga remmar att dra under skon.

Foräldrarna i testpanelen uppskattar att det inte finns fickor som annars snabbt fylls med fina stenar och andra "fynd". Men at resåren i midjan inte går att justera ger minuspoäng.

- Minus for at overallen saknar extra skydd över rumpan. Overallen har reflekser formet som stjerner på byxbenen baktill vilket vår dotter tycker är otroligt snyggt. Det finns även en tunn reflexlinje som går längs hela fram- och baksidan, på bredden över ärmarna och på höjden från skuldrorna och bröstet ner mot benslutet. Vi havde dock gärna sett en extra lite större reflex på ryggen, säger pappan till ett av barnen i testpanelen.

Test af: Penguin Snowsuit, Isbjörn of Sweden

penguin

Rekommenderat pris: 1 995 kronor.

Vattenpelare: 15 000

Färger: Finns i sju andra fina färger.

Sammanfattning: Miljövänlig lyxoverall.

Testpanelet siger:

Isbjörns overall er den dyreste i testen, og det er forståeligt med tanke på de mange certifieringarna just den här modellen är försedd med. Den er blandt andet certificeret med Bluesign, hvilket betyder, at den har taget sig ud på en skysst måde for både mennesker og miljø.

- Hvilken flot helhed! Let att ta på sig också faktiskt, säger ett av barnen i testpanelen som är fem år gammal, som även gillar den stora bröstfickan.

Det findes reflekser på ærmerne, bag på benene og over ryggen, men forældrene til børnene i testpanelet havde ønsket, at de var noget større.

- Bare det er i midjan, så er det et stort plus! Overallen är fodrad men känns relativt tunn och är lätt att röra sig i. Luvan är avtagbar och har ett fleecefoder som även går längs halsen så att det blir skönt för hals och haka. Overalt er der aftagelige og tålige remmar at trække under skon og ekstra remmar indgår dessutom, siger mamman til en fireårig pojke i testpanelen.

Test af: Snötind Ins Kids Coverall, Bergans of Norway

bergans

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Vandpelare: 10 000

Färger: Findes også i rosa og rød.

Sammanfattning: Den perfekte overbygning til aktive børn.

Testpanelet siger:

Den her fodrade overdel er virkelig gjord for lek og bus. Den er fremstillet i et funktionsmateriale, som er enkelt at bevæge sig i, og som er både vind- og vandtæt. Barnen, som testede den, synes, at den er meget behagelig.

- Cool, i den her kan jeg åka skidor, säger en sexårig pojke i testpanelen, som också gillar att förstärkningarna på knäna och armbågarna är diskreta.

En flot detalje på overallen er sidodragkedjan, som gør, at overallen får en cool anorak-känsla. I övrigt väldigt stilren. Bra med reflexer på rygg, armar och ben, men de kunde ha varit lite bredare.

- Overlag känns overallen väldigt lätt och smidig. Overallen har ikke resår i midjan, kun lidt intag i ryggen. Det findes justerbara remmar under foten i silikon, vilket är supersmart då de med vanlig resår tenderar att nötas sönder efter två månaders användning. Vi gillar att det inte är en "innervante" vid ärmsluten då dessa är i vägen när man ska ha vantar på, säger pappan till en av föräldrarna i testpanelen.

Test af: Didriksons, Björnen Kids Coverall

Didriksons

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Vattenpelare: 10 000

Färger: Finns i ytterligare sex varianter.

Sammanfattning: Stilren klassiker til bra pris.

Testpanelet siger:


Stilren, bekväm och smart overall. Det smarte er bl.a., at den har refleksdetaljer, aftagbar luva, samt insydd namnetikett där det finns plats för flera namn - vilket är bra för den som vill låta yngre syskon ärva. Desuden er den vandtæt.

- Jeg kan lide, at den er vandtæt og går at justera i ben- og armlängd samt i midjan. Det er superbra, fordi barnet ofte har vokset nogle centimeter fra begyndelsen af vintersæsonen til slutningen af densamma. Det gør det jo også muligt at kunne bruge overallen to säsonger, hvilket er økonomisk, siger mamman til en af testbarnen.

At overallen er relativt let gør, at barnet får stor bevægelsesfrihed. Det gør også, at den er let for barnet selv at tage på og af overallen.

- Väldigt snygg och skön! Jag gillar färgen också, den känns smurfig, säger en femårig pojke i testpanelen.

Test af: Lindberg, Atlas Overall

lindberg

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Vattenpelare: 15 000

Farger: Finns i tre andra färgställningar.

Sammanfattning: Skøn og funktionel overall til bra pris

Testpanelet siger:

- Supercool, var første reaktion fra en trækning i testpanelet, som er kendt for at have en meget stærk vilje. Sedan kom han smidigt både i og ur overallen på egen hånd.

Den her vandtætte overdel er vandtæt, har tejpade sömmar og avtagbara remmar under foten. Mange fine detaljer både designmæssigt og for øget funktion - som mjukt fleecefoder i ryggen og over rumpan, mjuka muddar som er sköna mot handlederna när barnet vägrar vantar och gott om reflexer.

- Halsrøret er ikke for stramt, og skaller derfor ikke heller på barnets haka, og det findes gott om utrymme for en halsduk. Et tip er at udnytte muligheden for at stramme til midjan med resår. Formen på overallen tenderar annars att se lite konstig ut, även om det nog är skönt för barnet, säger mamman till ett av barnen i testpanelen.

På minussidan hamnar overallens avsaknad av förstärkningar på utsatta ytor som knän och rumpa. Er du mellem to storlekar, ta den större, för den är lite liten i storleken.

LÄS MER: Overallen som er bedst i test 2016