Test av X-fitskor för män Image

Test af X-fitskor til mænd

Højintensivt træningspas med både løft og hurtige forflytninger stiller høje krav til skorna. Her er træningsskorna som klarar testet allra bäst.

Hvis du holder på med CrossFit, HIIT-træning eller nogen form for cirkeltræning, der omfatter både løft og hurtige forflytninger, kræver det, at du har en træningsko, der pallar det meste. Vi på Sportamore har flere bra varianter, så vi lät vår kundpanel med fem manliga CrossFit-utövare testa vårens hetaste x-fitskor Charged Legend, Metcon 3 och CrossFit Nano 7.0. Forhoppningsvis gør deras testande att det blir lättare för dig att hitta rätt sorts träningssko.

Test af: Nike Metcon 3

metcon 3

Märke:
Nike
Model: Metcon 3
Ordinarie pris: 1 295 kroner
Omdöme: Luftig sko, der klarer både løb og løft
Testpanelet siger:

Av de tre testade träningsskorna är Nike Metcon 3 den luftigaste, vilket gör den perfekt för svettiga och långa pass. Den rørliga främre delen av skon gör den till den bästa av de tre testade modellerna att springa i - men den hanterar också lyft, böj och hopp alldeles utmärkt.

- Vi synes, at det her er en fuldt duglig CrossFit-sko, som er sjukt snygg och väl genomtänkt. På en skala mellem et og fem får den her en fire i markkontakt, men eftersom den er aningen blød i främre delen af skon blir det inte full pott. Den lilla dämpningen gör den skön, men det blir också påtagligt vid tunga marklyft och olympiska lyft, då vi hade önskat ännu bättre kontakt med underlaget.

Nike Metcon 3 er udstyret med en udspændt klods i hånden til friktionsfri håndstandspushups og en ydersål, der strækker sig højt op på indersiden, så man bliver bedre til at fæstne og beskytte skindet ved repklättring.

- Alle i testpanelet kan lide, hvordan den føles på foden, og den er stabil i hulen. En af os har ganska smala fötter och han tycker att den är lite för bred framtill, men anser inte att det känns eller stör träningen. Tænk på, at skon er lidt lille i størrelsen, så klik hjem en noget større størrelse, end du plejer. Du kommer ikke til at blive besviken på den her skon!

Nike Metcon 3 finder du HÄR.

Test af: Under Armour Charged Legend TR

under armour

Mærke Under Armour
Model: Charged Legend TR
Ordinarie pris: 1 295 kronor
Omdöme: En snygg gymsko som är mjuk och dämpad
Testpanelet siger:

Det her er en træningssko, som passer bedre til dig, som træner, så folk gør mest, end til dig, som kører CrossFit på højt niveau.

- Eftersom den her skon er ganska dämpad känns den mjuk och skön. Det medfører, at den bliver lidt svampet og ustabil, derfor passer den ikke til tunge løft eller balanceøvelser. Vi synes i testpanelet, at den passer bedst til et sedvanligt gympass eller et pass med mestadels kropssviktsövningar med fokus på overkroppen.

Charged Legend føles robust og sidder smukt på foden, men er ret lille i størrelsen, så du kan købe en større størrelse, end du plejer. En sag, der ikke påvirker funktionen, men som alligevel er hyggelig, er at skon er snygg.

- Stort plus for utseendet. Den påminner nästan mer om en schysst sneaker än om en sportsko. Rekommenderas til disco-fredag!

Under Armour Charged Legend TR finder du HÄR.

Test af: Reebok CrossFit Nano 7

Reebok CrossFit Nano 7.0
Märke:
Reebok
Model: CrossFit Nano 7.0
Ordinarie pris: 1 295 kroner
Omdöme: Den bedste CrossFit-sko nogensinde
Testpanelet siger:

CrossFit Nano 7.0 er testpanelets favorit. Uanset hvordan du træner - tungt, eksplosivt, høje volymer, lange distancer eller sprinter - så er det intet problem for CrossFit Nano 7.0.

- Den her skoen er så sjukt bra! Af alle testede sko er det her den, der er mest stabil og har bedst markkontakt. Stabil som en pjäxa, men alligevel rigtig smidig. Den er en given værdi for fremtidige CrossFit-tävlingar.

Det eneste, der sidder inde på minuskontot, er utseendet, testpanelen tycker inte att de är snygga. Måske kunne den plastförsedda hälen peka ut lite också, som på Metcon 3. I øvrigt har Reebok tænkt på alt.

- Trods at vi ikke liker själva utseendet älskar vi hur den är som sko. Det er den bedste Nanon hidtil, og den overlægset bedste af de tre testede skorna. Den sidder som en strumpa, vilket ger en lättare känsla, trots att de tre skorna i stort sett väger lika mycket.

Den er normal i størrelsen, men smalare end tidligere versioner af CrossFit Nano. Hvis du er for hård, er der en risiko for, at du næsten slår øjnene i tårerne.

- Riktigt bra respons och perfekt stabilitet genom hela skon. Det her er den bedste CrossFit-sko, vi nogensinde har testet!

Reebok CrossFit Nano 7.0 finder du HÄR.

Hela utbudet av Sportamores x-fitskor för män hittar du HÄR.

LÄS MER: Lukas Högbergs 40 minutter lange CrossFit-pas
LÄS MER: Så gør du muscle-ups