Test! Bästa baddräkten för simning Image

Test! Bedste baddräkter til simning

Dags at ta din simträning till djupare vatten? Vores eksperter har testet sæsonens bedste baddräkter, så du let kan finde en funktionel model, der passer både dig og din træning.

Udover at simning er en svalkande træningsform under sommarmånadernas hetta, er det desuden skonsamt for kroppen samt tränar både styrka och kondition. Men det er ikke bare at dykke ned i bassängen. De to grundlæggere af simningstjänsten Stockholm International Swimming Club, Anna Kazakova og Oxana Lundström vet hur du hittar rätt baddräkt för din träning.

- Val av baddräkt spelar stor roll för din upplevelse i vattnet. For det første vil du have en model, som du egentlig ikke ens kender af på kroppen. Jeg plejer at sige, at en baddräkt skal sidde som en bra handske gør på handen, tight utan att skava eller irritera, säger Anna Kazakova.

I reglen bør du hellere vælge et baddräkt, der sidder lidt for stramt end for løst. En tight baddräkt ser nemlig ud til, at der ikke opstår unødvendige luftbobler, og at vandet ikke kommer ind i baddräkten, hvilket ellers kan gøre, at du simulerer langsammare.

- Mange modeller bliver noget løsere, når de bliver blødere, så det er virkelig superviktigt, at baddräkten sidder stramt fra første stund. Jeg skulle sige, at bystsupport og passform er de to vigtigste punkter at kigge efter, siger Oxana Lundström.

Beroende på om baddräkten er försedd med foder och inbyggd bh eller inte kommer du få olika typ av stöd för bysten. Se derfor til, at du finder en model, der matcher dit ønske. Materialvalet är detsamma för utomhus- och inomhusbassäng, här är tipset att välja en baddräkt med klortåligt material. Almindelige badetøj har ofte et materiale, der både giver struktur, farve og form ved simtræning i bassäng.

- En sidste ting at kigge efter er skærningen på modellen. Der handler det meget om, hvor følsom du er, når det kommer til at se ud og detaljer på baddräkten, samt hvad for type mål du har med din simning, siger Anna Kazakova.

Du som simmar krål kan egentligen ha vilken typ av skärning som helst runt benen. Du som derimod foretrækker brystsim bør istället välja en modell med lite högre skärning som ger dig mer rörelsefrihet i höften. Axelband som korsas över ryggen funkar bäst vid krålsim eftersom raka axelband kan hamna lite i vägen.

Ett sista tips för att förlänga hållbarheten på din baddräkt är att ta för vana att alltid skölja ur den med kallt vatten och hänga upp den efter passet.

TESTPANELETS OMDÖMEN

Våtdräktsliknande Speedo Hydrasuit Flex.png

Test af: Speedo, Hydrasuit Flex

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Størrelse: Varken for stor eller for lille, vælg din almindelige størrelse.

Passform: Underbar passform uden at skära i någonstans. Modellen sidder perfekt tæt på kroppen, uden at du kan mærke det, når du simulerer i den. Baddräkten har en høj halslinning og en dragkedja baktill vid skulderbladen för att du lätt ska komma i och ur den. Skärningen vid höften är inte lika hög som på andra modeller i testet.

Tjocklek: Väldigt tunn! Den føles som et andet skind på kroppen.

Følgsamhet: Det her klortåliga materialet har en 4-vägsstretch vilket ger dig full rörelsefrihet. Baddräkten sidder perfekt på kroppen i både start og vändning.

Kompression: Når du tackler det strækbare materiale, får du høj kompression i den her baddräkten. Den sidder, hvor den skal og holder alt på plads. Perfekt kompression, som giver en behagelig følelse.

Bystsupport: Forbånansvärt hög support för din byst. Her kan du også med større byst simma uden at behöva oroa dig for at brösten ska trilla ut på sidorna eller i urringningen.

Torktid: Modellen tørrer väldigt snabbt, finns inga anmärkningar.

Design: Snyggt og stilrent design, der minder om en blanding af en baddräkt og en våtdräkt.

Testpanelen tycker: En modell som passar perfekt för alla tillfällen, men allra helst i öppet vatten tack vare den höga halslinningen som ger ett skönt stöd för nacken. Eftersom den her model har en høj hals og dragkedja baktill vänjer du kroppen med at simma i en våtdräkt som i stort sett ser likadan ut upptill. I kombination med den stramme pasform og høje kompression er det her en given favorit for atleter, der træner inför et triathlon eller swimrun. Også om materialet er klortåligt anser vissa testare att de ser en skillnad i materialet efter väldigt flitigt användande. I øvrigt har de svært ved at finde noget negativt at sige. Det bedste med baddräkten er den høje bystsupporten og at modellen er väldigt smidig och behaglig at simma i.

Trendsättaren Adidas Fit Suit 3S.png

Test af: Adidas, Fit Suir 3S

Rekommenderat pris: 379 kronor.

Størrelse: Snudd på lite stor i storlek på överdelen av modellen. Passar bäst för en större byst.

Passform: En klassisk model, der sidder normalt på kroppen. Modellen er genereret af materiale ved bysten, så du behøver ikke være bange for, at brøsten skal trille ud på siderne. Den middelhøje skærning ved højden er derimod noget stram og passer bedst på dig med en mindre rumpa.

Tjocklek: Et normalt jockt, klortåligt materiale som til viss del består af återvunnet fiskenät, vilket är miljövänligt. Plus for det!

Følgsamhet: Baddräkten sitter där den ska i vändning och start. Intet at klage på, når det kommer til följsamheten.

Kompression: Selv om modellen ikke har nogen tydelig kompression i materialet, holdes alt på plads uanset hvad for simteknik du bruger.

Bystsupport: Den her baddräkten har ingen speciell support for bysten vilket gör att den passar bäst för dig med mindre till medelstor byst som inte kräver ett högre stöd när du simtränar.

Design: De tre rækker er designet meget pænt. En cool baddräkt som funkar lika bra i bassängen som på stranden.

Torktiden: Baddräkten torkar i ett nafs!

Testpanelet synes: Er du ude efter en instegsmodel, er du kommet helt rigtigt. For en prisvärd summa får du en snygg baddräkt som kan extraknäcka på solsemestern. Modellen sidder godt på kroppen. Skärningen runt höften är i det tightaste laget, så det här är inte modellen för dig med en booty. Du, som har en hurtig pasform, får derimod en baddräkt, som sidder som gjutet. De klassiske tre ränder på sidorna av baddräkten kan irritera något på underarmarna vid långa sträckor av krålsim. Derfor retter sig den her model i første hånd mod dig, som simulerer brystsim og fjersim. Det bedste ved modellen er det klårsäkra materiale som delvis er tillverkat av återvunnen plast.

Klassisk model Arena Solid Swim Pro.png

Test af: Arena, Solid Swim Pro

Rekommenderat pris: 379 kronor.

Størrelse: Stor i størrelse, ligger du mellem to kan du vælge den mindre.

Passform: Det findes ikke direkte nogle bemærkninger på baddräktens passform. Modellen har noget højere skärning runt höften än vad de andra baddräkterna har. Med ret størrelse sidder den her baddräkten rigtig bra på kroppen.

Tjocklek: Ikke lige så tunt tyg som hos modellen fra Speedo, men snäppet tunnare än baddräkten från Adidas. Materialet i polyester er behandlet for at tåla både klor og solljus.

Følgsamhed: Ikke mindre stræk i materialet end de andre modeller i testen.

Kompression: Ingen særlig kompression, men baddräkten er heller ikke sladdrig tack vare bra hållfasthet i tyget.

Støtte fra omgivelserne: Den her baddräkten erbjuder ett lågt stöd för bysten och passar därför bäst för dig med liten till medelstor byst.

Torktid: Veldigt hurtigtorkende materiale.

Design: Enkelt design med en høj skärning vid höften samt öppen rygg med korsade axelband. Svart, stilren design med en liten logga på bröstet.

Testpanelet synes: Solid Swim Pro er en træningsdragt, der sidder godt, har et klart udseende og er meget prisvenlig. Det er en klassisk model med korset akselbånd på ryggen og høj skærmning ved højder, som sidder skönt uden at klämma åt for hårt eller skava. Eftersom den her model er noget fastare i tyget får du en mere kompakt følelse i baddräkten, snarare än att den följer varje rörelse du tar. Det resulterer derimod i, at alt holdes på plads. Se til at du går ned en halv størrelse for at modellen skal sidde stramt på kroppen så ingen luftbobblor tager sig ind i urringningen, da det påvirker din hastighed negativt. For nybörjaren som vill ha en ordentlig modell som gör sig bra i simbassängen är det här ett prisvärt alternativ.

Grym kompressionArena Therese Embrace Back.png

Test af: Arena, Therese omfavnelse tilbage

Rekommenderat pris: 649 kronor.

Størrelse: Lite stor i storlek.

Passform: Allt känns rätt, den höga halslinningen hindrar luftbubblor från att ta sig in, den inbyggda bh:n ger ett bekvämt och högt stöd för brösten samt att skärningen runt höften känns bekväm utan att klämma åt. Sitter bedst på kroppsformer med større byst, mage og rumpa.

Tjocklek: Det klortåliga tyget ger en shaping-effekt som sitter riktigt tight, men ändå mjukt och skönt på kroppen. Materialet er til det tykkere hållet vilket kan upplevas som något varmt när du simmar i strålande sol. Plus for at materialet også giver UV-skydd.

Følgsamhed: Præcis lagdelt materiale, som ikke forhindrer din armtag. Modellen er ikke lige så följsam som baddräkten fra Nike, men giver i gengäld en højere kompression.

Kompression: Ekstremt komprimerende! Den her model sidder virkelig stramt på kroppen og holder alt på plads uanset om du simulerer hurtigt eller langsomt.

Bystsupport: Den inbyggda bh:n och den höga kompressionen i materialet ser till att även den större bysten hålls på plats när du simmar.

Torktid: Det tykke materiale tager lidt længere tid at få helt torrt, men intet som hindrer din simning eller forstyrrer dig efteråt.

Design: Snyggt med gråa detaljer som gør at modellen sticker ut, utan att kännas för mönstrad.

Testpanel tycker: Det her er en konkurrencedragt med høj kompression og høj støtte. Perfekt til gravide kvinder med følsom bryst samt større byst og mage. Passformen sidder nemlig som gjutet på dig med former, men kommer til at blive lidt bylsig på dig med en mindre byst. Eftersom den her model er højere i halsen og intet vand kan komme ind i baddrækten, gør den sig rigtig bra på åbent vand, når du træner inför ett triathlon. Minus med modellen er, at den ikke passer alle, og at tyget er noget tjockt. Det bedste er den indbyggede bh:n, som giver en høj byststøtte og kompression, som findes i hele materialet. Den her model tager virkelig hånd om dig under din simtræning.

Tunn och mjuk Head Solid Ultra.png

Test af: Hoved, Solid Ultra

Rekommenderat pris: 549 kronor.

Størrelse: Stor i størrelse, du må med al sandsynlighed gå ned i en størrelse.

Passform: Baddräkten sitter bra på kroppen utan något som varken skaver eller skär in. Det klassiske design med korset ryg og middelhøj skærning ved højden giver et neutralt look.

Tjocklek: Ekstremt tunt materiale, der føles som silkepapir mod huden. Delar af testpanelen tycker att tyget är för tunt och nästintill genomskinligt.

Følgsamhet: En model du knap kender af. Den følger med kroppen og rørelserne, når du simulerer.

Kompression: Ikke samme superstramme känslan, som du får i modellen Therese Embrace Back fra Arena, men alligevel en middelhøj kompression, som sidder, hvor den skal på kroppen.

Bystsupport: Trods det tunna tyget och avsaknaden av en inbyggd bh får du ett medelhögt stöd för bysten i den här modellen. Vet du med dig at du ikke kräver extremt hög support räcker det här gott och väl.

Design: Enkelt design som hverken får det til at pirra til i magen når du ser baddräkten eller skämmas over at ha den på sig. En neutral look som funkar för de flesta.

Torktid: Perfekt tørretid. Det tunna materialet gör det lätt för modellen att torka snabbt!

Testpanelen tycker: En tunn, klorsäker modell med hög UV-resistans. Den middelhøje halslinning og den stramme, tunede overflade gør, at ingen luftbobler sætter sig i baddækslet, når du simulerer. Det som sticker ud på Solid Ultra er det tunna tyget. Materialet sidder virkelig som et andet skind og føles mjukt mod huden. Derimod er det så godt, at dele af testpanelet føles lidt nakne og konturerede på kroppen, så de kan ses igennem. Det bedste ved modellen er, at den tørrer ekstremt hurtigt og sidder som gjutet. Det er ikke en slank eller skærende model, som ikke føles udtænkt og velplaceret.

Klockren passform Nike Fast Back Tank.png

Test af: Nike, Fast Back Tank

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Størrelse: Varken lille eller stor i størrelse. Vælg din almindelige for optimal pasform.

Passform: Klockren passform. Insidan har ett tunt foder som känns mjukt mot huden. Skärningarna kring höft, den medelhöga halslinningen och den korsande ryggen sitter som en smäck under både korta som långa distanser.

Materialets tykkelse: Normaltjockt tyg som er konstrueret med et slitstarkt materiale for at klara långa distanser i klorerade bassänger.

Følgsamhet: Materialet, som er tilverkerkat af 100 procent polyester, er ekstremt stretchigt og følger minsta rörelse du gör. Perfekt, når du vil føle dig fri i vandet uden noget som strammer eller skaler.

Kompression: Da det er et dårligt træk med foder på indersiden, gør det, at byst og mage holdes på plads.

Bystsupport: Grym support for bysten. Passar såväl mindre byst som dig med medelstor till stor.

Torktid: En baddräkt med foder på insidan tar i regel något längre tid, men så är inte fallet här. Den torkar snabbt.

Design: Lite for enkelt og klassisk design. Ingen detaljer havde ikke skadet.

Testpanelet synes: En af Nikes bedst sælgende baddräkter, som er udformet til at holde længe og gøre din simning både hurtigere og skönare. Testpanelet kan ikke andet end at holde med. Det her er et klassisk førstehåndsvalg i de fleste situationer og passer bedst til dig, der simulerer meget og stærkt. Det som trækker ned helhedsbetyget er den noget tråkiga designen. Testene mangler nytænkning og rolige detaljer. Det, der derimod rammer på plussiden, er den skräddarsydda passformen som funkar för de flesta kroppsformerna. Baddräkten är fodrad och sitter som en smäck när du simmar, du får inga skavsår eller luftbubblor vare sig i byst eller svank.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av baddräkter

LÄS MER: Her er årets badtrender 2019