TEST: Bästa löparskorna för män sommaren 2018 Image

TEST: De bedste løbesko til mænd sommeren 2018

På Sportamore elsker vi at løbe og vil gerne opdage, hvordan det er at springe. Derfor har vi testet sommerens lækreste løbesko, så du lettere skal kunne finde parret til dig!

Hoka One One Hupana 2 Hoka One One.jpg

Mærke: Hoka One One

Model: Hupana 2

Rekommenderat pris: 1 995 kronor

Findes i farverne: rød/blå/vit

Passform: Lite bredare, så du kan eventuellt gå ned en halv storlek. Udover det er passformen imponerende. Skon formar sig efter fötterna från start och sitter extremt bra både runt tårna, hälen och på översidan av foten. Her begynder man at forstå, hvorfor prislappen lander, hvor den gør.

Komfort: Dæmpningen, ventilationen og pasformen resulterer i superkomfort. Sammen med Skons "fluffighet" er det jätteskönt at have på. Den er let, hvilket giver en skøn følelse.

Design: Skorna är vita i grunden och höger sko har rött "sprayat" runt hälen och över halva skon medan vänster sko har blått sprayat över framdelen av skon. Det er lidt coolt, men også en farvekombination med stærke 4th of July-vibbar. Sulan er snygg och skon har ett snyggt skimrande mönster över sig.

Sammanfattning:

Superlätt, superdämpad och superskön. Flere testpersoner har aldrig haft så lette skor tidligere, og da er det samtidig ikke en overdrevet tunnesko på noget måde, uden en ordentlig sko med blød og rejäl sula. Du känner hur sulan liksom trycker ifrån i steget och att den tar emot riktigt bra. Vill du ha den till vardags och har ett jobb som innehåller mycket gå och stå kommer dina fötter tacka dig för den här skon. Det er en fornøjelse for dine fødder! Skon har bara en nackdel, och det är designen. Det er en vanddelare og en oundviklig konversationsstartare at ha en blå og en röd sko på fötterna. Men ur alla andra aspekter är det en helt magisk sko med fenomenal passform och dämpning för mjuk och skön löpning.

Nike Downshifter 8Nike.jpg

Märke: Nike

Model: Downshifter 8

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finnes i färgerna: svart/vit och grå/vit

Passform: Relativt bred sko, men "true to Nike", når det kommer til størrelsen. En neutral løbesko, der passer særligt godt, hvis du har lidt brede fødder.

Komfort: Skön och mjuk sko med bra ventilationsförmåga tack vare en ovandel i luftig mesh. Inget skaver ens vid första löpturen, men det är inte en sko som golvar panelen i fråga om komfort.

Design: Diskret design i svartvitt som er så stilren som en løparsko kan blive. For minimalister er designet midt i prikken, og det er uden tvekan en sko, du kan have længe uden at trætte på. Funkar även utmärkt till vardags som en sneaker.

Sammanfattning:

Det her er ikke en af Nikes værstingskor, så du med skyhöga krav på funktionalitet og slitstyrka bör kika på andra modeller. De er gjorda för dig som joggar ett par gånger i veckan eller letar efter ett par mer basic löparskor som funkar även som sneakers. Vi uppskattar att den stilrena, klassiska designen på ett bra sätt återspeglar vad du får: En lækker løbesko til en rigtig lækker pris. Under sommerhalvåret er den luftiga meshöverdelen en klar fördel och du kan utan problem snöra på dem varma dagar. Justerbara band i hålfoten ger en anpassningsbar passform, men testpanelen tycker att skon passar särskilt bra för dig med lite bredare fötter.

Reebok Fusion FlexweaveReebok.jpg

Märke: Reebok

Model: Fusion Flexweave

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Finnes i färgerna: röd/vit, grå/vit, svart/grå/vit och svart/röd

Passform: Flexibla och sköna utan att sitta för löst eller tight. Særligt god pasform til dig med lidt brede fødder.

Komfort: Her har du et par rigtig sköna løparskor til kortere rundor på 5-10 kilometer. Støddæmpningen er ordentlig, og du kan virkelig mærke, hvor fleksibelt skoen er, når du springer. En god ventilation giver en behagelig følelse trods svettiga pass i sommarvärmen.

Design: Snyggt mørkrødt design, der passer perfekt til det meste i garderoben. Mönstret på sulan ger en schysst touch. Det eneste, vi kan lide ved designet, er skosnoren, som er let at løse.

Sammanfattning:

Fleksibel, neutral farve, som sidder perfekt på foden. Vi gillar att den här skon ger oss precis det vi vill ha av en löpardojja utan att se för snabb ut. Den ser mere ud som en CrossFit-sko og funkar lika bra till bootcamp-träning eller HIIT-klasser som för snabba rundor i löpspåret. Det er ikke skon for milslånga pass flera gånger i veckan, snarare det perfekta valet för dig som vill springa korta, snabba rundor och använda samma skor på CrossFit-passen.

Asics Gel-Nimbus 20Asics Gel-Nimbus 20.jpg

Märke: Asics

Model: Gel-Nimbus 20

Rekommenderat pris: 1 900 kronor

Findes i farverne: blå, sort/gul, blå/vit, sort/vit, blå, sort/gul og sort/gul/blå

Passform: Sitter superbra på og oplever testpanelet som normalt i størrelsen. Svag træk til det mindre hold, men det er marginalt.

Komfort: Jätteskön! Hälkappan påminner om en skönare kudde som hälen behagligt vilar mot och tar stöd av.

Design: Blått är verkligen flott när det kommer till den här skon. Snyggt, stilrent design i fine farvekombinationer, som føles klassiske uden at blive tråkig.

Sammanfattning:

Asics leverer på nyt i form af en meget balanceret og mogen sko. Du, som er fan af Asics, kommer tidligere med andre ord ikke til at besvime. Gel-Nimbus 20 er ikke bare pæn, den sidder også godt. Riktigt härlig att springa i, både korta och långa distanser. Det er den ultimative allroundkon som passer de fleste löpare. For ren asfaltslöpning skulle vi dock rekommendera en lite kraftfullare dämpning även om den absolut gör jobbet.

Saucony Hurricane Iso 4SAUCONY.jpg

Mærke Saucony

Model: Hurricane 4 (White Noise Collection)

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Finnes i färgerna: vit och grå/blå

Passform: Sitter som en smæk! Jämn och fin i storleken, väldesignad och skön även för breda fötter.

Komfort: Er det høj komfort, du leder efter, kommer den her ikke til at gøre dig besviken. Meget fodring på indersiden ser ud til at skon ikke klämmer eller trycker på nogle dele af foden, uden at sidde skönt på plats. Sulan er blød og studsig, vilket ger en liten självförteroendeboost när du drar upp tempot under löprundan. Velkommet støtte til dig med høje fotoværdier og vrister.

Design: Stilren sko som du gärna låter stå framme i hallen. Fint spräckligt mönster och lite spejsad sula som ger precis det lilla extra en vit löparsko behöver för att inte bli för trist.

Sammanfattning:

Vi oplever at selvförtroende får en liten boost av att springa i de här skorna, och det är inte dåligt! Du skubber dig op på en blød måde og føler dig faktisk lidt hurtigere. Den koster en del, men prislappen føles motiverende, når du får på dig skorna. Testpersoner, der tidligere har haft problemer med knogler under længerevarende asfaltarbejde, følte ikke, at de havde det godt med det her på fødderne. Et sammantræf, eller er Hurricane Iso 4 et par superskor? Vi tror på det sistnämnda.

Asics Gel Kayano 25ASICS GEL-KAYANO 25.jpg

Märke: Asics

Model: Gel Kayano 25

Rekommenderat pris: 1 900 kronor

Findes i farverne: hvid/blå, blå/vit og sort

Passform: Hvad kan vi sige? De er perfekte!

Komfort: Lad springa med tack vare en dämpning som varken blir svampig eller stum, utan behåller stabiliteten hela löpturen. Hälkappan er utrolig blød og skalver hverken første eller anden gang. Grymma!

Design: Snygg farvekombination som måske ikke imponerer eller vækker umiddelbar begejstring, men helt klart fin.

Sammanfattning:

Wow! De test som tidligere ikke sprungit i Asics løparskor blev helt gulvade. Den seneste opdatering af populære Gel Kayano 25 er definitivt en sko værd sin prislapp. De andas ren och skär löparglädje från stunden du snörar på dig dem. Sköna, lätta, dämpade och mjuka - funktionsmässigt finns inget att anmärka på. Hvis vi tvinges til at give minuspoäng, bliver det til design. Det er ikke den pæneste løsning, vi har fundet. Men når det gælder alt andet, er vi helt sålda. Tio point til Asics!

SHOPPA HÄR: Flere sko til mænd


LÄS MER: Bäst i test: Kompressionsstrømper

LÄS MER: 5 bedste løbetips til sommeren