Vi testar säsongens nya löparkollektion från Björn Borg Image

Vi tester sæsonens nye løbekollektion fra Björn Borg

[[Björn Borg]] har netop lanceret sin nye löparkollektion Running from daylight och vi har självklart satt kläderna på prov. Så bra är de snygga dam- och herrplaggen.

Running from daylight, Björn Borgs senaste löparkollektion, er inspireret af det svenske höstmörket. Den her kollektion har både utstickande mönster och färger, samtidigt som du hittar mer neutrala plagg i svart och vitt. Ingen som derimod genomsyrar hele kollektionen er de mange refleksdetaljerna. Alt fra Björn Borgs "B" til citat i reflekterende materiale hittas på plaggen. Eksempelvis citatet "It's not about winning" på damtightsen og citatet "Against any norm" på löparbyxorna för herr. Läs testet för att ta reda på vad vår löparpanel tycker om de nya löparkläderna.

Den ultimative løbeseddel til hende

[[Björn Borg]] löpning

Test af:

Sammanfattning: Et utroligt flot og smart designet løparlook, der slår vores testpanel med häpnad!

Testpanelet tycker:

LÖPARJACKAN

Det perfekte ydre skalet, hvor du enkelt får plads med et underställ och mellanlager utan att jackan känns för liten eller upplevs som för tight.

- Jackan er helt utroligt, og jeg tror ikke, at jeg kommer til at bruge en anden løparjacka på väldigt länge. Den er så let og skøn at have på sig, og når jeg testede outfiten første gang ville jeg næsten skrika til af förtjusning. Man ser rigtig proffsig ud, siger en testare og en annan fyller i:

- Når jeg vælger en løparjacka, har jeg først tre krav. Det ska finnas reflex, den ska andas bra och den ska vara lätt så att den inte tar så mycket plats om man exempelvis ska ha den i ett midjeband eller knyta runt höften. [[Björn Borg]] prickar in alla tre parametrar.

Trods at jackan prickar in alla krav på testarnas önskelista är det en innovativ detalj som stjäl all uppmärksamhet.

- Det, der gør mig allermest glad, er målet om at kunne købe ind. SOM jeg letat efter en jacka där jag kan se min löparklocka utan att behöva kavla upp ärmen vid handleden och på så sätt bli kall.

LÖPARTRÖJAN

Langärmad löpartröja med en hög krage i en hallonröd färg. Ärmarna är tillräckligt långa för dig som är över medellängd, vilket är ett stort plus för de långa testarna.

- Älskar den röda färgen som verkligen poppar och känns lyxig. Den her trøje er så blød og elastisk (tack vare materialet i återvunnen nylon og elastan reds.anm.) og føles helt fantastisk sval og skøn at have direkte mod kroppen.

Tröjan er normal i størrelse med en slank pasform. Den sidder bekvemt på kroppen, følger dine bevægelser og transporterer væk fugt på en effektiv måde.

- Hålet for klokken er pricken over i:et! I kombination med jackan i samme kollektion vil jeg holde en perfekt temperatur under hele vinteren, samt kunne se min klocka fast jeg har tøj som dækker handlederna. Det er noget, jeg virkelig uppskattar!

LÖPARTIGHTSEN

"WOW vilka tights", udbrister testpanelet i bilen efter at have sprunget sin første runde i Night Tights. Her har [[Björn Borg]] virkelig tænkt på alt.

- Mobilfickan på låret er perfekt i størrelse, til og med for mig som har en stor telefon. Och dragskon i midjan i kombination med det dubbla lagret tyg gör så att tightsen inte rör sig en millimeter under löprundan, säger en lyrisk testare.

Du kan desuden forvara nycklar och sätta fast jackan i ett resårband i svanken på tightsen, vilket gör att du kan lämna midjebältet hemma.

- Disse tights kommer hurtigt til at blive mine go to tights, da de har alt og lidt til af hvad jeg kræver, og så er jeg kræsen!

SHOPPA HÄR: Damnyheter från Björn Borg

Klockren löparoutfit för honom

Test [[Björn Borg]] löpning

Test af:

Sammanfattning: Välgjorda löparplagg med innovativa och nytänkande detaljer i form av svalkande material av kaffebönor, reflexer i form av citat och fickor.

Testpanelet tycker:

LÖPARJACKAN

Den her løparjackan er noget stor i størrelse og har en boxig pasform. Det gør, at du med enkelhet kan få plats med både underställ och mellanlager när temperaturen sjunker.

- Hvis man vælger logotyper og tekst på jackan, kan det selvfølgelig være lidt subjektivt, men i det store hele er det her en rigtig flot løparjacka! siger en testare og en annan fyller i:

- På ermen findes en lille udskærning i højden med håndleden, som er tilpasset til en pulsklocka, hvilket gør, at Night Jacket adskiller sig fra andre træningsjakker. Jeg har aldrig set en sådan detalje förut, grymt bra gjort Björn Borg!

Jackan har også en ficka vid bröstet där du kan förvara både telefon, bankkort och nyckel.

LÖPARTRÖJAN

En meget basic t-shirt, men hvis du tager en nærmere titt, så kommer du til at mærke, at også den her löpartröjan fra [[Björn Borg]] er designet med nøje udformede detaljer.

- Det som utmärker t-shirten är helt klart produktionen av materialet, något som hänger med i baktanken medan man springer, säger en testare.

Tröjan er nemlig fremstillet i polyester og materialet Ice Cafe Nylon, som kommer fra genvundne kaffebønner og har en skøn, svalende effekt. Netop den svalende effekt er noget, som testpersonerne fremhæver som en af plaggets bedste egenskaber.

- Tröjan er meget svalkande, selv om den blev meget blöt efter 13 kilometers löpning, säger en testare och fortsätter:

- Ekstra plus for at den også er stretchig og har en refleksdetalj på brystet.

LÖPARBYXORNA

En blanding af et par mjukisbyxor og löpartights i en slank pasform. De er noget små i størrelse så velar du mellan två, och inte ligger på latsidan när det vankas benpass på gymmet, gör du rätt i att ta den större storleken.

- Hvis du er van til at springe i tights, kommer de her til at opleves som noget tunge. De trækker lidt i knäna vilket känns som att materialet stretar emot snarare än att det följer dina rörelser, säger en testare och en annan fyller i:

- Hvis du derimod er ved at springe i mjukisbyxor, er det her et grymt løft for dig. De er mere slanke end mjukisbyxor samt fremstillet i polyester og elastan, som transporterer bort fugt og andas.

Men, det her er så meget mere end bare et par løparbyxor. Midjan har en fiffig resår i svanken som gør at du kan fästa din jacka om du behöver ta av dig den för att du blir för varm när du springer. Ekstra plus for dragskon i midjan og en ficka i linningen.

SHOPPA HÄR: Herrnyheter från Björn Borg

LÄS MER: Derfor får du ont i hälsenan vid löpning