TEST! Cykelshorts för honom och henne Image

TEST! Cykelshorts til ham og hende

Cykelshorts med pad er helt klart en af dine vigtigste investeringer til når du skal op i sadeln og trampa. Vi har testet sæsonens mest populære modeller!

Cykelshorts kommer i flere forskellige modeller og passer både til lange landevejspass, stökiga mountainbiketurer og svettiga spinningsessioner. Vores cykeltokiga testpanel har svettats i våra populäraste favoriter för säsongen. Nogle af modellerne har bib (built-in-braces), hvilket holder byxorna på plats lite extra under landsvägscykling eller mountainbike. For spinningsalen og inomhusträning föredrar många ett mer ledigt alternativ utan hängslen. Læs testen for at se, hvordan testpanelet oplever de forskellige cykelbyxorna her nedenfor.

TILL HENNE (scrolla ned för honom)

Test af: Strømpebukser Korte Seler FUJIN, Odlo

Odlo cykelbyxor

Märke: Odlo

Model: Strømpebukser med korte seler FUJIN

Rekommenderat pris: 1 095 kronor.

Størrelse: Själva shortsen är true to size, upplevs varken som för små eller stora. Hängslena, som ikke går at justera, er åt det längre hållet och passar i första hand dig med lång överkropp.

Passform: Sitter så stramt som et par cykelshorts skal gøre uden at skava eller skära i någonstans.

Tjocklek: Hvis du sammenligner den her model med resterende shorts i testen, har Odlos variant noget tykkere stof. Materialet er derimod meget tåligt og kommer ikke til at vikle sig i første taget.

Følsomhed: Shortsen er følsomt og sidder præcist, som det skal. Tyget er mere robust, men føles trods det mjukt mod huden.

Fugttransport: Bra fukttransport genom både tyg och pad, håller måttet för svettiga långkörare!

Ventilationsförmåga: De står emot lite vinddrag då tyget är av tjockare karaktär, de stoppar dock inte vinden helt och kan absolut användas en varm sommardag. Overdelen har en lidt anderledes skærmning og er bar over ryggen, hvilket giver ekstra ventilation.

Komfort: Jättesköna! Puden er på det største sted, komfortabel og har en fin støddæmpning, så den kan opfattes som klumpet, når du cykler længere distancer.

Design: Riktigt snygga! Ekstra plus for den randiga detaljen på bensluten.

Sammanfattning: Rigtig pæne cykelshorts, der er skabt til de lange distancer. Modellen sidder stramt og bekvemt på kroppen samt har en større pude, som giver skøn dæmpning, når du cykler på ojämna underlag. Tænk på at overdelen opleves som lang og ikke går at bareras for dig med en kortere overkropp. En af finesserna som våra cykelexperter gillar extra mycket är den inbyggda "emergency exit"-delen, med andra ord en dragkedja i bakstycket som gör det möjligt att ta på och av sig shortsen utan att ta av dig hängslena vid akuta toalettbesök. Shortsen er testet på både landevej og mountainbike og funkar fint for både turerna.

Test af: Essential Road WO Bib Shorts, POC

POC cykelbyxa dam

Märke: POC

Model: Essential Road WO Bib Shorts Svart

Rekommenderat pris: 1 495 kroner.

Størrelse: De her byxorna er normale i størrelse men anses något tightare än vanligt i mudden vid bensluten.

Passform: Modellen sidder som en drøm på kroppen og lidt ekstra stramt omkring lårene. Tyget, som er fremstillet i et strækbart kompressionsmateriale, er smidigt og hårdt. Også hängslena føles rigtig lækker i materialet.

Tjocklek: Tyget i shortsen er tunt men du känner dig ändå påklädd i modellen.

Følgsamhed: Shortsen er mjuka och följsamma i materialet. Også overdelen føles gennemarbetad og følger kroppens bevægelser.

Fukttransport: Riktigt bra fukttransport, särskilt i tyget men även i paden.

Ventilationsförmåga: Tyget i shortsen släpper igenom vind och kan absolut användas när det är varmt ute. Puden er bare tyk, hvor den skal og føles derfor både smidig og luftig.

Komfort: Den her model smiter åt på precis rätt sätt och ställen, till och med hängslena är sköna och håller upp shortsen utan att trycka på axlarna.

Design: I de her shortsen kommer du garanterat til at føle dig väldigt snygg, tack vare den härliga passformen. Designet i sig er pænt og stilrent uden at stikke ud.

Sammanfattning: Det her er en gennemarbejdet cykelbyxor, hvor kvaliteten på materialet er høj i alle dele. Med andre ord: en riktig proffsbralla! Udover at materialet har kompression og støtter musklerne, sidder byxorna perfekt på kroppen og holder dig tør også under de mest intensive pas. Flere detaljer som hyllas är de elastiska bensluten som håller plagget på plats, fickan i det bakre nätet som rymmer en nyckel och reflexerna på baksida lår. Har du tidligere været imod hängslen bør du teste den her model, vi lovar at du kommer til at blive frälst. Modellen gør sig lige så godt på landevej som på mountainbike.

Test af: C5 Women Short Tights, Gore Bike Wear

Cykel Gore Bikewear

Märke: Gore Bike Wear

Model: C5 Women Short Tights

Rekommenderat pris: 949 kronor.

Størrelse: Præcis lagom, hverken for store eller for små. Kör på din vanliga storlek.

Passform: Den her model sidder præcis så stramt, som et par cykelshorts skal gøre. Det er absolut intet at klage over. Modellen har en lavere midja og længere benlængder end Sweet Protection og Newline, de her slutar precis innan knäna.

Tjocklek: Tyget er åt det tunnare hållet, perfekt för varma sommarturer.

Følgsamhet: Mjuka, stretchiga och extremt bekväma på kroppen.

Fukttransport: Både paden og tyget har god fugttransport, som holder shortsen tør trods intensivt pas.

Ventilationsförmåga: Det tunna materialet gör att vinden fläktar igenom och ger shortsen bra ventilation. Præcis det du vil have under de svettigaste rundorna.

Komfort: Materialet sidder behageligt på huden, og puden er blød og behagelig. Den lave midjan deler testpanel, vissa gillar frihetskänslan medan andra tycker att modellen blir lite kort och risken för en glipa mellan shorts och tröja uppstår.

Design: Klassisk sort model, der fungerer til alt. Loggorna är diskreta och baktill finns en liten ficka för nycklar eller småsaker. Stort plus!

Sammanfattning: Trött på cykelshorts som är för korta? Så bør du købe C5 Women Short Tights fra Gore Bike Wear. Modellen slutter helt tæt til knæene og holder sig på plads under hele passet, uden at mudderet skæres ind på et obekvämt sätt. Det tunna tyget gör sig bäst när det är varmt ute, ventilerar skönt och sitter mjukt på kroppen. Den her model køber du først og fremmest for komforten. Du kan med fordel have shortsen til alle typer cykling, både utomhus og inomhus. Minus med modellen er den lavere midjan, som ikke går hele vejen hjem. Plus for den lilla fickan där du kan lägga hemnyckeln. Overlag ett bra alternativ för dig som inte vill ha en modell med hängslen.

Test af: Hunter Rulleshorts, Sweet Protection

Sweet protection

Märke: Sweet Protection

Model: Hunter Roller Shorts

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Størrelse: Helt normal i størrelse, vælg din almindelige for perfekt pasform.

Passform: Modellen har silikonebånd ved benslut og midjan, som gør, at shortsen sidder på plads under hele passet. En stram og slank pasform, specielt over lårene.

Tjocklek: Tunt og svalt materiale, som gør sig bedst under sommeren.

Följsamhet: Følgesamheden er på toppen. Materialet er småt og følger kroppen godt, når du bevæger dig.

Fukttransport: Både paden og tyget i shortsen har god fugttransport. Du kommer til at føle dig tør under hele passet.

Ventilationsförmåga: Uanset om du kører mountainbike i skoven, en långrunda på landsväg eller ett intensivt pass i spinningsalen håller den här modellen dig sval och bekväm. Ventilationen er kraftig.

Komfort: Riktigt bekväma byxor som sitter på plats under hela cykelpasset. Paden dämpar riktigt bra, även för den känsligaste rumpan som lätt får skavsår.

Design: Det behøver ikke være sværere end så her. Enkelt og pænt design, som du kender dig fin i. Udover looken hyllas kvaliteten som känns väldigt hållbar.

Sammanfattning: En klassisk cykelbyxa uden konsoller, som passer til alle typer cykling. Modellen sidder lagom slimmat over lårene og har en lidt højere midja som ikke ruller ned over maven når du lutar dig fram mot styret. Eftersom shortsen ikke har nogle hängslen får du lite mer frihetskänsla i dem. Paden er genomarbetat och tunnas successivt ut i kanterna innan de övergår till tyg, vilket ger motsatsen till en blöjkänsla. En grym instegsmodell för dig ska ska ge dig ut på din första långrunda i sommar!

Test af: Essence Bib Shorts, Craft

Craft cykelbyxa dam

Märke: Craft

Model: Essence Bib Shorts

Rekommenderat pris: 899 kronor

Størrelse: Vælg din almindelige størrelse.

Passform: Stram pasform, som sidder, hvor den skal. Modellen har elastiske benslut med silikonremsor, som gør, at shortsen ikke korvas op, når du cykler.

Tjocklek: Tunt og ventilerende kompressionsmateriale, som giver en tæt pasform og bra muskelstøtte.

Følgsamhet: Den her byxan er stretchig og følger kroppens former på en behagelig og smickrende måde.

Fukttransport: Fukttransporten er meget bh i hele shortsen, inklusive paden. Modellen holder sig tør også efter mange indendørs pas.

Ventilationsförmåga: Det tunna tyget ger god ventilation och känns svala och sköna vid varmare temperaturer. Detsamma gäller för paden.

Komfort: En superskøn og blød cykelbyxa. Et ekstra plus for madrassens opbygning, og at den er relativt tynd, hvilket ikke giver nogle som helst tegn på skavsår. Også du, som er ekstremt kræsen, kommer til at nyde godt af den her model.

Design: Proffskänslan er på toppen i Essence Bib Shorts! Snyggt helsvarta shorts med en stor, men alligevel diskret logga på ena sidan. Plus for det spændende design, hvor hängslena går over midten af kroppen på framsiden.

Sammanfattning: Designmässigt är det här en modell som sticker ut med sina hängslen som går tvärs över framsidan av kroppen. Det er en spændende detalje, men det er ikke lige meget, når det kommer til at få på sig modellen. Det er lidt klodset at få på og af sig hängslena, intet for dig som ofta vill vara snabb vid akuta toalettbesök. Väl på plats sitter de däremot som en smäck. Også shorts-delen sidder bekvemt på plads under hele cykelpasset uden mindste antydan til skav. Noget af det bedste ved modellen er paden, som er noget tunnere end andre modeller i testen, hvilket passer dig, som er lidt kræsen ved valget af cykelbyxor. Modellen gør sig bedre ved landsvejscykling og mountainbike, hvor sadlen i reglen er samlare end hvad den kan være ved spinningpass. Ekstra plus for, at modellen er fremstillet i genvundet polyamid.

Test af: Cykelshorts, Newline

Newline dam cykelshorts

Mærke: Newline

Model: Bike Shorts

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Størrelse: Cykelshorts med noget kortere ben, som er normalt i størrelse. Varken små eller store, du bør vælge din almindelige størrelse.

Passform: Passformen er stram på en komfortabel måde. Modellerne har et benspænd, som gør, at shortsen altid sidder på plads, og et behageligt benspænd i midten, som ikke bevæger sig, når du cykler.

Tjocklek: Tunt tyg med mycket stretch.

Følgsamhet: Materialet er meget strækbart og følger det, samtidig med at det sidder stramt på lårene. Alt for at du skal kunne fokusere til 100 procent på dit cykelpas.

Fukttransport: Svettiga långpass är ingen match för Bike Shorts. Den her model har grym fugttransport og holder dig både tør og sval under sommarmånaderna.

Ventilationsförmåga: Materialet er ikke lige så tjockt som modellen fra Odlo, men står alligevel imod en hel del vind, når du er ude på vejene.

Komfort: En rigtig komfortdrøm! Polstringen er fremragende og gør det virkelig skønt at cykle, også efter et længere ophold, da rumpan får lidt ekstra stryk i begyndelsen.

Design: Almindelig, sort cykelbyxor, som kan erstatte modevärldens version af cykelbyxor. Funkar för de flesta men är inget ögongodis för materialnörden.

Sammanfattning: Hvis du er nybegynder og gerne vil kunne have dine cykelshorts på et svettigt spinningpas, er det her den rigtige model for dig. Udover at modellen er plånboksvenlig og specielt udformet til brug på sommeren, passer den lige bra ved korte og lange distanser på landsväg. Paden gør under for rumpan, i den her model kan du cykla hur länge som helst utan att få mer ont än vanlig träningsvärk. Shortsen smitter åt kring låren på ett perfekt sätt och midjan känns skön. Et topval før du kender dig redo for modellerna med fler finesser som anpassningsbara hängslen.

TIL HONOM

Test af: Cykelbukser, Newline

Herr newline bike bib short

Märke: Newline

Model: Cykelshorts

Rekommenderat pris: 1 095 kronor.

Størrelse: Intet lille i størrelse. Brukar du ligga mellan två, välj det större alternativet.

Passform: Passformen er til en begyndelse meget stram, men når du väl kommit igång sitter de bekvämt på kroppen helt utan att skava någonstans.

Tjocklek: Tyget i byxorna känns tunt men tåligt.

Følgsamhet: De her shortsen ger bra stöd och följer kroppens konturer, på ett följsamt och tight sätt.

Fukttransport: Her findes ingenting at klage på! Materialet håndterer fugt godt, og shortsen tørrer hurtigt efter træning.

Ventilationsförmåga: Det tunna tyget släpper igenom luft på ett bra sätt och i paden finns många luftkanaler som ger ventilation även när du sitter på sadeln.

Komfort: Skånsom og velventileret pude uden at den tager for meget plads. Du føler dig ikke begrænset i dine bevægelser, når du cykler.

Design: Synes du, at det er træls med sorte cykelbyxor? Her er noget for dig! Panelerne i Tyrkiet lever virkelig op, uden at være skrikende. Den lidt større logotype på siden af benet kan stikke i øjnene på minimalister, men den her model er ikke for den blyge.

Sammanfattning: Det her er et grymt alternativ til landsvägscyklisten og rekommenderas til dig som begynder at blive nyfiken på tävlingar och behöver cykelshorts som står pall för allt vad det innebär. Paden har inbyggda luftkanaler som jämnar ut värmen vid konstant tryck mot sadeln. Udover komforten er det designet som hyllas med sina snygga, turkosa paneler. Tænk bare på, at shortsen er noget lille i størrelsen.

Test af: Hale Bib Shorts, Craft

Cykel craft

Märke: Craft

Model: Hale Bib Shorts

Pris: 999 kroner.

Størrelse: Noget åt det mindre hållet, välj den större om du vet att du brukar pendla mellan två storlekar.

Passform: Passformen er stram og sidder absolut ikke løst nogenstans.

Tjocklek: I själva byxan är tyget supertunt och följsamt samtidigt som överdelen i mesh också bidrar till en fjäderlätt känsla.

Følgsamhed: Det tunna tyget är mycket följsamt och följer kroppens konturer. Panelerna som är insydda i byxorna känns genomtänkta och bidrar till en bättre passform.

Fukttransport: Fukttransporten er på toppen af hele byxan. Hängslen, padding och byxa - alla hjälps åt att transportera fukt.

Ventilationsförmåga: Det supertunna tyget i kombination med hängslen i mesh gør at shortsen andas som inget annat!

Komfort: Ret og slätt ett par skönt åtsittande cykelbyxor som du kommer att trivas i. Silikonprint i bensluten gör att byxbenen hålls från att klättra upp längs låren.

Design: Hale Bib Shorts er som mange andre cykelbyxor, sorte men de har en stålgrå linje omkring benslut, hvilket tilføjer det lilla ekstra til designet og giver en hyggelig finnish.

Sammanfattning: Hale Bib Shorts er velegnet til seriøse cyklister, der træner flere gange i ugen, men passer også til motionister, der har høje krav til deres udstyr. Det, der udmærker modellen mest, er konstruktionen af forskellige paneler, som føles helt gennemarbejdede. De yderste paneler, som du iblandt kan komme åt med armbågarna, har en glatt yta och de undre och inre panelerna har ett strävare material som ger bra grepp på kroppen och sadeln. Hängslena er tunna i mesh men klarar av lite hårdare påfrestning utan att kännas sköra. Välarbetade favoriter för dig som shoppar efter kvalitet!

Test af: Essential XC Light Bib, POC

Poc cykelshorts

Märke: POC

Model: Essential XC Light Bib

Pris: 1 195 kroner.

Størrelse: Passer til størrelsen.

Passform: De sidder stramt på en rigtig bekvem måde, særligt over lårene, hvor benene er lidt længere og slutter præcist inden knuden.

Tjocklek: Ja, tunnare än så här kan det nog inte bli. Hela byxorna från knä till axlar är tillverkade i ett extremt lätt meshtyg.

Følgsamhed: De er forvansket og strækbare med tanke på, at de er sydda næsten helt i mesh, men måske ikke fuldt så mjuka og silkiga som andre materialer, du ofte finder hos cykelshorts. De her shortsen har i stedet hundra procent fokus på ventilationsförmågan.

Fukttransport: Da byxorna er så pass tunna blir fukttransport aldrig ett problem. I kombination med en kraftig ventilation kan du grave tør og sval under hele passet.

Ventilationsförmåga: Det kan ikke blive mere ventileret end så her. Paden har velplacerede ventilationsspår, som skaber luftflöde även där. Du kommer knappt känna dig svettig!

Komfort: Puden holder høj klasse på stökiga underlag och byxorna sitter på plats utan att glappa eller korva sig. Komforten er med andre ord på toppen.

Design: Designet er noget svært at vende sig til, så man faktisk kan føle sig lidt nøgen i den her shorts. Sett till funktion är de ett toppenval för mountainbikecyklister som har shorts ovanpå cykelbyxorna. Som udelukkende cykelbyxor er de lidt vel gennemskinliga.

Sammanfattning: Først var testpanelet lidt skeptiske over for cykelshortsen, for de er virkelig gennemskinliga og intet du spatserar runt i utan att ha någonting över. Når du har dine mountainbikeshorts over Essential XC Light Bib, vil du forstå tjusningen med det tunna materiale. Du kommer aldrig mere til at føle dig specielt godt tilpas i det her! Efter en lille stunds brug ændrer dele af testpanelet sin mening om designet og ser de her som sine nye favoritter til varma sommerpas. Et ekstra plus er de to rummelige fingre på ryggen.

SHOPPA HÄR:Plagg og tilbehør til cykling

LÄS MER: Derfor skal du have cykelbyxor med pad