Test: De 5 bästa gummistövlarna för kidsen Image

Test: De 5 bedste gummistøvler til børn

Vår och regn hör ihop. Det gør også, at du behøver tænke på bra gummistövlar för barnen. Her har vi samlet 5 fine gummistøvler, som gør, at børn kan plaske ordentligt.

De skal tåla hopp, klättring, spring och framför allt vattenlek. Ud over det skal de være fleksible og bekväma. Vi tænker så klart på de bedste gummistøvler, som børn skal kunne have nu i vores og sommer. Vores minipanel har fået testet 5 fine modeller, som forhåbentlig gør det lidt lettere for dig som forældre at finde ret stövel for bare dit barn!

Test af: Crocs,Handle it Rain Boot

CrocsRekommenderat pris:349 kronor.

Findes i farverne: gul, mörkrosa, mörkblå, blå, grön, ljusrosa

Materiale: Crocs egna crosslite-material som påminner om skumgummi i kvaliteten. Sulan er fremstillet i gummi.

Testpanel tycker:

Den her lysende streg fra Crocs er en meget let og kraftig streg, som tack vare sine håndtag er enkel at både tage på og af samt bære med sig om man skal iväg. Vattentäta och med greppvänlig sula, samtidigt som de är slitstarka. Det kan ikke blive bedre. Testpanelet er meget tilfreds med, at størrelsen er true to size, og at det er en ret fleksibel størrelse, når du får den på foden, også om du som forælder får hjælp til ved påklædning, fordi den ikke er lige så fleksibel bare i skaftet.

Let som en fjer er den her stöveln också tack vare Crocs egna material, men för vilken typ av fot passar den då? Måske en lidt smalere fot og det du kan tænke på er at gå op i en størrelse om barnet skal kunne have ekstra sokker i dem. Et lille minus ved modellen er, at skaftet føles lidt kort, hvilket gør, at du måske behøver at have et regnställ over, som går ned hele vejen ved kraftigare regn. Däremot får stöveln toppbetyg av testarna för snygg design och för att de känns enkla att tvätta av när de blir smutsiga. Färgen känns också härlig att matcha med en gul regnjacka nu i vår!

Test af: Tretorn,Basic Mid

TretornRekommenderat pris:299 kronor.

Findes i farverne: sort, blå og rosa.

Materiale: 100% PVC-fritt naturgummi.

Testpanelet tycker:

En klassisk og sporty gummistøvle fra Tretorn som passer perfekt til bus og leg nu under våren! Skaftet er middelhøjt, og testpanelet synes, at det passer bra, fordi børnene har mulighed for at røre sig frit. Det gør det bekvemt og skønt uden at det skalver unøddigt meget mod smalbenet. I og med at gummistöveln er ret rymlig upptill så funkar det alldeles perfekt att få in både regnbyxor eller vanliga byxor innanför skaftet. Har man derimod regnkläderna utanpå kan det nästan bli lite för mycket utrymme vid benen och då kan man behöva säkra upp med ett par extra strumpor i stället.

I övrigt är passformen på foten riktigt bra och tack vare den mjuka sulan blir det lite extra dämpning som gör det skönt och mjukt för den lila foten att gå på. En stilren favorit, som du kan læbe på, når det kommer til at holde fødderne torra i vores!

Test af: Aigle,Lolly Pop

AigleRekommenderat pris:549 kronor.

Finnes i färgerna: rosa, blå, gul och mörkrosa.

Materiale: Naturgummi både i sula og stövelskaft.

Testpanelet tycker:

Färgen är fantastisk tycker en av våra minitestare! Den her lette og ofodrade gummistøvle fraAigle er en bra stövel på våren och sommaren eftersom sulan känns lätt och tunn. Det er heller ikke en model, som du får ned en raggsocka i. Lättheten gör att stöveln är flexibel och går att hoppa och skutta i utan att den känns för stel. Modellen er en lille holder og på en af fireåringene går den højt op på benet, hvilket kan være bra om barnet ska hoppa i de djupaste vattenpölarna.

De her stövlarna blir inte på något sätt klumpiga trots det höga skaftet. Materialet føles tåligt, men skal ni ut i de hårdaste väder och terränger rekommenderas en stövel som också har lite mer grepp undertill. Reflexen på den lilla klacken är ett stort plus! Er du ude efter et supernyttigt og let forårs- og sommerophold for familiens mindste? Så har du ramt den her!

Test af: Tretorn,Active Kid

TretornRekommenderat pris:399 kronor.

Findes i farverne: rosa, rød/grå, sort, blå/vit, gul/svart, rosa.

Materiale: PVC-fritt naturgummi.

Testpanel tycker:

Stöveln blev en direkte favorit for kidsen i testpanelen og funkade perfekt i lekparken utan att kännas klumpiga eller tunga- Den här färgglada stöveln från Tretorn är utrustad med riktigt bra grepp undertill och gör också att den går att använda även i det geggigaste och kladdigaste underlaget, som oftast brukar vara lite halt. Perfekt til børn, der elsker at springe og læne sig uden at tænke på, at de ikke kan holde ud at ligge på det bløde underlag.

Testpanelen ger höga betyg för både design och komfort som tack vare sitt mediumhöga skaft gör att stöveln går att ha lika bra med regnbyxor som utan. Den her stave og dens kvalitet og med dens begge forstærkninger (ved tåpartiet og hulen) så føles det som om, at den her stave kommer til at holde længe uden åbenlys risiko for at blive sliten. En klassiker for dit barn, når det handler om at finde den ultimative styrke for leg og regn. Den lilla reflexen på baksidan ger extra pluspoäng!

Test af: Tretorn,Kuling Neopren

TretornRekommenderat pris:399 kronor.

Finnes i färgerna: svart och blå.

Materiale: PVC-fri yttersula i greppsäkert gummi och gummi även i ovandelen. Skaftet er fremstillet i neopren.

Testpanel tycker:

Vil du have en rejäl stövel för många tillfällen? Den her teknisk avancerede model med smarte detaljer og gennemtænkt design gør, at dit barn får en styrke, som går at bruge både i -10 grader og lidt varmere temperaturer. Refleksdetaljer, vinterfodring og et vikbart skaft gør, at det her bliver en brugbar kompis i slask og vårregn. I og med at skaftet går at justera genom att vika ned det så går det at anpassa hur högt upp på benet det ska gå. Perfekt eftersom du kan se hvad som funkar for just dit barns behov!

Testpanelen ger tummen upp för det mjuka skaftet som dessutom inte ger några skavsår och att det tål regn finfint. Derimod skal du hjælpe til med at få på støveln, da det ikke fungerer at bare stoppe i foden lige let som i hårda skaft. Sulan er rejält räfflad och ger bra grepp. Den her stadiga stöveln kan bli en riktig pärla under vårens familjevandring!

SHOPPA HÄR: Find jackor til børnene

LÆS MER: TEST: Vores regnkläder för kidsen