TEST: De bästa pendlarjackorna för henne Image

TEST: De bedste pendlerjakker til hende

Hvordan får du dig et job? Vi har testet de bedste jackorna at pendla i som passar till de olika sätten att åka till jobbet på. Find den rigtige pendlerjakke til dig!

Kari Traa Nora JacketKari Traa SE

Märke: Kari Traa

Model: Nora Jacket

Rekommenderat pris: 749 kronor

Findes i farverne: orange, sort, blå, rosa og turkos

Materiale: polyester

Passform: Storleken er normal og har en perfekt længde over armar og övriga kroppen. Passformen er figursyet og feminin. Ta din vanliga storlek och du kommer få en jacka som sitter som en smäck!

Temperatur: Jackan er meget tynd og perfekt som skaljakke. Den står imod hård blåst og har en bra andningsförmåga samtidigt som den inte blir för varm. At den desuden er hurtigtorkende er et stort plus!

Komfort: En fjederlätt jacka med en lite högre krage och en nederkant som går att dra åt -perfekt för att skydda mot blåst som annars lätt kan dra in. Meget smukt og behageligt at have på sig.

Sammanfattning: Cyklar eller springer du til jobbet? Då är Kari Trea Nora Jacket den perfekta pendlarjackan med sina vindtäta och snabbtorkande egenskaper. Sitter fint og följsamt på kroppen med bra detaljer, som en extra hög krage och en dragsko längst ned om du vill dra åt jackan och bära den ovanför höftkanten. Den har to praktiske og rummelige muligheder for at trække dig ned, hvor du kan lægge det, du næsten vil have. En lille detalje at tænke på er, at farven på jackan er lidt stærkere i virkeligheden.

Craft Belle regnjakkeCraft SE

Märke: Craft

Model: Belle Rain Jacket

Rekommenderad pris: 1 195 kronor

Finnes i färgerna: rosa och svart

Materiale: polyester og elastan

Passform: Jackan er lidt mindre i størrelsen med en tightare pasform. Hvis du har den på det slanke holdet, kan du tage din almindelige størrelse, ellers anbefaler vi at gå op i en størrelse.

Temperatur: En tunnel og let skaljacka som fylder sin funktion som vind- og vandtæt. Det er godt med ventilationsåbninger på ryggen og i armhulerne.

Komfort: Jackan er elastisk og meget let at bevæge sig i, sidder ikke åt någonstans. Den er kortere men bliver derefter længere baktill og en smule over rumpan.

Sammanfattning: En utmärkt jacka att ha på sig om du exempelvis cyklar eller springer till jobbet. Den håller dig sval samtidigt som den ger ett pålitligt skydd mot kyliga vindar. Den har en ficka som sitter på ryggen med en dragkedja där du kan förvara det allra viktigaste. Har det blivit varmare på eftermiddagen kan du lätt packa ner jackan utan att den tar någon extra plats i väskan. Helt enkelt en stilren skaljacka men med en roligere farve som piggar upp i höst.

Wyte VendelaWyte Vendela SE

Märke: Wyte

Model: Vendela

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finnes i färgerna: svart, beige och blå

Materiale: PU-materiale

Passform: Jackan er til det større holdet. Du kan gå ned i en størrelse, og du kommer alligevel til at få plads med et tykt lager under. Snygg passform og en fin model som går ned en bit baktill.

Temperatur: Regnjackan värmer inte i sig men kan bli ganska varm när du rör på dig. Den har ventilationshål i armhålorna som ger luftgenomsläpp.

Komfort: Sidder rigtig bekvämt og føles knap at du har den på dig. At luvan inte går att dra att och därför åker av när det blåser ordentligt drar ned komforten något, men i övrigt är det en välgjord jacka som inte gör oss besvikna.

Sammanfattning: En prisværdig og skøn jacka som passer særligt godt til at have til jobbet en regnig dag. Jackan känns trendig och snyggt avslappnad. Är du frusen av dig har du bra med plats att under jackan för att kunna bylsa på dig utan att det blir för tight. Jackan har en skøn og høj krage, som beskytter mod regn. Luvan är rymlig, men den går inte att dra åt och kan lätt åka av om det blåser hårt vilket är värt att ha i åtanke. Resten af jackan holder ute blåsten ordentligt tack vare både dragkedja och tryckknappar. Ved ermsluten kan du også justera jackan beroende på hur hårt du vil ha den runt handlederna.

Tenson NidingenTenson SE

Märke: Tenson

Model: Nidingen

Rekommenderat pris: 899 kronor

Finnes i färgerna: blå och svart

Materiale: PU-materiale

Passform: Skön och följsam jacka som är helt normal i storleken, välj din vanliga. Du får desuden plads med et tykkere lager under for at holde dig varm.

Temperatur: En klassisk regnjakke, som ikke er så varm, her behøver du en ordentlig trøje under. Du kan knække en snude for at få den til at sidde enten stramt eller løst og på den måde slippe ind i mere eller mindre luft. Du kan også bare lægge nederkanten tilbage og vælge at åbne op for at få mere luftgenomslip. Ventilationshål findes ved armhålorna.

Komfort: Jackan er meget skøn at have på sig, men den varmer ikke så meget i sig, så du behøver et tykkere lager under. Den har en bra dragkedja som går att justera både uppifrån och ned. Luvan på jackan är riktigt bra, den tippar lite nedåt vilket hjälper till att skydda mot regn och den går även att dra åt.

Sammanfattning: En klockren regnjacka som skyddar dig under promenaden eller under cykelturen till och från jobbet. Jackan er ikke proppad med funktioner men den har præcis det som behövs. Passformen är tipp topp med en snygg modell och du får plats med ett tjockare lager under utan att det blir för tight.

Wyte KlaraWyte Klara SE

Märke: Wyte

Model: Klara

Rekommenderat pris: 999 kronor

Findes i farverne: grå, sort, blå og rød

Materiale: nylon

Passform: Jackan er true to size med en skøn pasform, der tillader dig at røre dig frit. Den er blød og sidder godt optill, men kan opleves som lidt løsere nedtill. At jackan er lidt længere baktill er både snyggt og skönt eftersom rumpan hålls varm.

Temperatur: Det er en letvægtsdunjacka, som er perfekt, når du vil have en lidt varmare jacka en kold høstdag, eller som et skønt mellemlager. Den holder varmen bra.

Komfort: En rigtig skøn og behagelig jakke. Med en ordentlig luva beskytter den dig mod blåst, enda minuset är att du inte kan dra åt den men formen på luvan är felfri och sitter fint på.

Sammanfattning: En bra jacka med två rymliga fickor framtill som du kan stänga med dragkedjor. Perfekt til en kold dag, hvor du tager en promenad til og fra jobbet. Snygg grå farve som går at matcha med allt och känns trendig. Du kan have den til et sporty look, men også til noget mere opklædt. Den gør sig godt til alt, både på stan, skogen eller til vardags.

Kari Traa Tove MellemlagKari Traa Tove SE

Märke: Kari Traa

Model: Tove Midlayer

Rekommenderat pris: 1 495 kroner

Finnes i färgerna: blå, lila och svart

Materiale: polyester og elastan

Passform: Jackan er normal i størrelsen. Den sidder perfekt og føles följsam på kroppen med en felfri pasform.

Temperatur: En varm letvægtsdunjakke. Den varmer samtidig som den andas bra tack vare att den har partier utan dun under armar och längs sidorna på kroppen.

Komfort: Meget smuk og komfortabel. Den har en skøn og varmende krage plus længere armar med tumhål for ekstra beskyttelse mod vind. Tumhålen gør også, at jackan sidder ekstra bra og ikke korvar sig om du vil ha den som mellemlager under ett annat plagg.

Sammanfattning: Jackan med et feminint præg, som værmer dig på promenaden eller cykelturen til og fra jobbet. Den har to større fingre på indersiden og to fingre på ydersiden med dragkedjor. Med en flot form og med sin fine blå farve bliver det en lidt roligere jacka til efteråret. Vi liker verkligen den marinblåa färgen som bryts av med den ljusare dragkedjan och organ på bröstet. Plus i kanin för mjuka muddar med sköna tumhål!

Adidas Varilite Hood JacketAdidas Varilite SE

Mærke: Adidas

Model: Varilite Hood Jacket

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Findes i farverne: sort

Materiale: polyester

Passform: True to size, så tag din almindelige størrelse. Sportig og snygg med en pasform som går lidt ind i midjan og giver jackan en fin form.

Temperatur: Inte jättevarm men passar perfekt en lite varmare höstdag eller som ett värmande mellanlager under ett skalplagg.

Komfort: Väldigt lätt jacka som knappt känns att du har den på dig. Med en perfekt luva holder du dig varm de blåsigare dagarna i höst. De varmare dagarna när du vill ta av dig den är den superlätt att packa ned i väskan utan att det blir för tungt.

Sammanfattning: En jacka som ikke er fullpackad med smarte funktioner, men perfekt om du vil have en sportigare stil til og fra jobbet når du promenerar eller cyklar. Med den her jackan fra Adidas holder du dig varm, trendig og cool. Det er helt enkelt den perfekte sportswear-jackan til at bære alle dage i ugen!

Blacc PaseoBlacc Paseo SE

Marke: Blacc

Model: Paseo

Rekommenderat pris: 699 kronor

Finnes i färgerna: röd

Materiale: polyester

Pasform: Normal i størrelse med en oversize pasform. Vil du have den snæppet tightare kan du gå ned en størrelse, det er en smaksak hvordan du vil have den.

Temperatur: En skaljacka som står emot vinden bra men du måste klä på dig något lager under jackan en kallare höstmorgon. Den har bra ventilation i ryggen og andas bra.

Komfort: Fjäderlätt jacka med sköna muddar i både midja, ärmar och kragen vilket blir en jättesnygg detalj. Den har en stor og smuk luva med en flot form, som du kan føle dig cool i.

Sammanfattning: Den selvklara jackan för dig som vill ha en avslappnad och streetig look till vardags. Fordi den er så sporty, passer den også perfekt til og fra fitnesscentret. Vi kan lide, at der er to rummelige ytterfickor med dragkedja og to innerfickor, perfekt til at lægge nycklar og mobil i. Jackan känns helt rätt med sin vinröda färg och coola oversize stil, trendigare än så här är svårt att bli!

Röhnisch TermovindjakkeRöhnisch Thermo SE

Mærke: Röhnisch

Model: Thermo Wind Jacket

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finnes i färgerna: blå och svart

Materiale: polyester og elastan

Passform: Har en pasform, der sidder godt og er normal i størrelsen. Ærmerne er præcis lagom lange og har desuden sköna tumhål. Den er lidt længere bagtil for at dække rumpan.

Temperatur: En lettere jacka, som er tykkere end en almindelig skaljacka. Den holder dig varm i kølige dage og ventilerer godt.

Komfort: Det bløde og strækbare materiale gør jakken meget behagelig og beskytter mod vinden. En smal krave holder dig varm og ermarna med tumhål hindrar kall luft från att smyga sig in samtidigt som de känns mjuka och sköna.

Sammanfattning: Skal du springe eller tage en powerwalk til jobbet? Thermo Wind Jacket holder dig varm og beskytter dig mod kolde vindar. Jackan har en ficka med dragkedja för dina viktigaste prylar som du vill ha med när du är på språng. Med sit strækbare materiale rører du dig frit og med pæne refleksdetaljer holder du dig synlig i høstmørket, selv tidlige morgener og senere aftener. Plus i kanten for de mjuka muddarna i ärmsluten!

Adidas Z.N.E JacketAdidas ZNE se

Mærke: Adidas

Model: Z.N.E Jacket

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Finnes i färgerna: vit och blå

Materiale: nylon og elastan

Passform: Normal pasform i en rakare model som går snyggt over rumpan. Ærmerne kan opleves lidt lange, men det er bare skønt. En superlätt jacka som du knappt känner att du har på dig.

Temperatur: Jackan holder dig sval med sit mjuka ventilerande tyg. En kold dag behøver du noget under for ikke at blive alltför frusen.

Komfort: En vinnare med formade armbågar som gör det lätt och bekvämt att röra sig. Luvan sitter snyggt och skönt och går även att dra åt om du vill.

Sammanfattning: En sportig jacka som er toppen for dig som brukar springa, gå eller cykla till jobbet. Den har to knapper på udsidan med dragkedja och två innerfickor för att förvara nycklar och mobil om du skippar väskan. Den har et vandafvisende materiale, så råkar det komma regn på vägen till eller hem från jobbet håller du dig torr på överkroppen. Og hvor fræk er ikke den hvide farve? Den piggar upp i höst och ger dig en snygg sportswear look!

Nike Essentiel jakkeNike Essential SE

Märke: Nike

Model: Essential Jacket

Rekommenderad pris: 799 kronor

Finnes i färgerna: svart och grå

Materiale: polyester

Passform: Sitter bra storleksmässigt. Har du bredare axlar eller vill att jackan sitter lite lösare kan du gå upp i storlek. Skön modell som går snyggt över rumpan.

Temperatur: En tunn skaljacka som står emot regn och blåst, men som du behöver ha något extra under en kallare dag. Den har sköna luftvingar på ryggen som håller dig sval. Du kan også knäppa upp fyra mindre knappar längst ned på vardera sida av jackan för att få in mer luft eller för att jackan ska sitta lösare.

Komfort: Ekstremt let jacka, der føles blød og skøn. Med en bagside, som er længere, får du ekstra dækning, som holder hele ryggen beskyttet, og den superskønne luvan holder hovedet tørt.

Sammanfattning: Med denne jacka er det intet regn, som stopper dig, når du skal springe, cykle eller gå til jobbet! Mjuk och superlätt jacka som knappt känns på, med en bra luva som skyddar mot regn utan att skymma sikten. Jackan har to fickor med dragkedjor under bröstet och två fickor längre ned på sidorna utan dragkedja. Den perfekte jackan til pendling i alle vejr!

SHOPPA HÄR: Alle vores damjackor

LÄS MER: Så undviker du at bli sjuk när du springer på hösten

LÄS MER: Blaccs snyggaste träningskläder någonsin är här