Test! Den ultimata outdoor-looken från Salomon Image

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

Träningsfantasterna och tvillingarna Ida och Elin Kjos förespråkar ett aktivt liv där naturen finns nära till hands. De har vandrat i Salomons populære outdoor-kläder. Så bra er dem!

Det her er testen fra 2019. Spana ind 2020:s test her: Fritidsbyxor som er bedst i test!

Alla som någon gång vandrat, oavsett om det är en vecka i Alperna eller en dagsetapp i Norrland, vet att utrustningen är A och O för en optimal upplevelse. At vandra i löparskor är ett no no eftersom de inte står emot varken väta eller de fysiska påfrestningar miljön utmanar dig med. En uppsättning bestående av skaljacka och matchande byxor eller shorts är att föredra för att stänga ute blåsten samt undvika vassa grenar som annars lätt fastnar i plaggen.

Nogle, der ved præcis, hvordan et grymt outdoor-look skal være, er Salomon. Vi besøgte derfor træningstvillingerne Ida og Elin Kjos, og sendte dem ud på et par dagsetapper i Åre for at se, hvor flotte vandringsskorna og tøjet fra Salomon egentlig er. Så her tycker dem!

SkaljackaSalomon skaljacka

Model: La Cote Flex 2.5L Jacket

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Findes i: blå og rosa.

Passform: Normal i størrelse med en rak model som sidder bra på de flesta kroppstyperna. Modellen er tunn, lätt och vattentät.

Idas kommentar: Jackan andas bra, har ett skönt material och en snygg design! Den er til det tunnere hållet så du får verkligen jobba med flera lager om du vandrar när det är kallare utomhus.

Elins kommentar: En all round-jacka i väldigt snygg, blå färg. Jeg kan lide det sköna, tunna materialet! Holder også med syrran om at det känns något tunn när det är kallt ute. Det bedste ved modellen er, at den sidder perfekt og er ekstremt smuk.

Mellemlager Salomon mellanlager

Model: Haloes Down Hybrid

Rekommenderat pris: 1 795 kronor.

Findes i: blå, rosa og grå/blå.

Passform: True to size med en normal pasform. Ikke stram og lidt lang ved håndleddene, ellers intet bemærkelsesværdigt.

Idas kommentar: Eftersom det her mellemlagret har en dundel framtill passar den fint för lite kyligare dagar. Jag gillar designen, att tröjan andas bra och släpper ut överskottvärme när du går i den samtidigt som den håller dig varm. Perfekt at have under skaljackan når det er kallare.

Elins kommentar: Min absoluta favoritprodukt! Sjuskt snygg modell som är superskön och funkar perfekt året om. Under sommeren har jeg den som en ytterjacka og under höst och vår som mellanlager under en skaljacka.

Shorts Salomon shorts

Model: Wayfarer Short

Rekommenderat pris: 749 kronor.

Findes i: blå og rosa.

Passform: Noget små i størrelsen med en stram pasform. Hvis du ser mellem to, kan du vælge den større.

Idas kommentar: Under den svenske sommer er det her det giver værdi for vandringsturer. Shortsen er fremstillet i et meget smukt materiale, som også er smukt og sidder pænt på kroppen.

Elins kommentar: Eftersom shortsen er noget tunna i materialet passer de perfekt i varmare temperatur. Jeg synes specielt, at de er så fleksible og har så meget stretch i materialet, at de ikke strækker sig, når jeg går i dem, uanset om jeg må tage steget eller hoppe i sidled over en lerpøl.

Skalbyxor Salomon skalbyxor

Model: Wayfarer Alpine Pant

Rekommenderat pris: 1 095 kronor.

Findes i: blå.

Passform: Normal midja med en slimmad pasform. Däremot anses byxorna vara i det mindre slaget, velar du mellan två storlekar bör du gå upp ett snäpp. Modellen er tunn, lätt och vattentät.

Idas kommentar: Til forskel fra andre vandringsbyxor har den her model en meget pæn og smickrende pasform. Jeg kan lide det! De er derimod väldigt tunna och kan släppa igenom lite vind om det blåser mycket. En perfekt byxa at vandra i på sommaren och början av hösten/slutet av våren.

Elins kommentar: De sidder både komfortabelt og pænt på kroppen. Materialet er ikke superslitstarkt for de ruffigaste miljöerna, men for klassiska etapper i Norden funkar de fint.

Låga vandringsskor Salomon vandringsskor

Model: OUTline GTX

Rekommenderat pris: 1 395 kronor.

Findes i: grå/lila og svart/grå.

Passform: Netop som majoriteten af alle skor fra Salomon kan det være bra at gå upp en storlek mot vad du vanligtvis har i skor. I övrigt en sko som har en bred passform som sitter bra utan att klämma åt.

Idas kommentar: Jeg skulle beskrive skoene som sköna, slitstarka og stabila. Det, der er negativt ved dem, er, at sulorna er noget hårda om du går på asfalt. Den bedste anvendelsestid er at være under vores, sommer og høst. De ventilerar skönt men håller även värmen när det blåser mycket.

Elins kommentar: Skorna håller en perfekt temperatur och andas bra när solen steker på. De er mjuka och sköna på foten, har en perfekt passform och är väldigt slitstarka. De er tyngre end en løparsko, men giver i gengäld bra stabilitet og grepp.

SHOPPA HÄR: Vores samlede udvalg fra Salomon

LÄS MER: Derfor er vandring sommarens familieeventyr