Test: Hypade Nike Metcon 5 lever upp till förväntningarna Image

Test: Hypade Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af det elskede træningskoncept Metcon. Metcon 5 er Nikes mest alsidige og tålige sko til X-fit, som gør det muligt at elske højintensiv træning.

Metcon 5 test grafikMärke: Nike

Model: Metcon 5

Rekommenderat pris:
1 395 kronor

Omdöme:
Den mångsidiga träningskon för dig som älskar högintensiv träning.

Testpanelet siger:

Metcon 5 er Nikes mest populære X-fitsko, og mange atleter venter med spænding på den nye opdatering. Vores store testpanel, der består af mænd og kvinder, peger på pasformen og det faktum, at skoen er meget let, som det første, de lægger mærke til.

- Passformen er eksemplarisk. Skon sitter perfekt på foten och den är lätt i vikten, säger en testare.

Vid en första användning känns skon aningen stel, säger ett par av testarna. Men allerede under samme træningspas oplever de at skon mjuknar. Netop kombinationen af stabilitet og fleksibilitet er noget, der mærkes.

- Skon känns väldigt stabil vid lyft. Fotleder som annars kan kännas vobbliga blir stadigare, säger en testare och en annan håller med:

- Till en början är skon lite stel, men du behöver bara värma upp den lite. Första passet känner man sig nästan lite plattfotad, då skon verkligen upplevs som mer stabil än sin föregångare. Den bliver mere og mere følgesam efter hver anvendelse. Jeg synes, at skon verkligen får ut sin rätt när jag kör lyft i den, eller när jag verkligen vill ha stabilitet under fötterna.

En af nyhederne med Metcon 5 er inläggen Hyperlift Inserts, halva sulor som läggs vid hälen för ett högre drop och mer rörlighet vid till exempel squats. Det gør at skon förvandlas från trainingsko till lyftarsko. Dropet går fra 4 til 8 millimeter for mænd, og 4 til 6 millimeter for kvinder.

- Skons hälkappa är kort baktill. Når man lægger i ekstrasulan under hælen, kommer foden højere op i skon. Det føles lidt ovant, men det er ikke noget, der først gør træningsupplevelsen, siger en testare, og en anden fylder i:

- Det giver en fornemmelse af, at sundhed skal glide op ur skon. Men det viser sig hurtigt, at det bare er noget, jeg tror skal ske, men aldrig inträffar. Skon sitter precis lika skönt om foten och hälen åker ingenstans. Hälen har ordentlig vaddering og er jätteskön.

For at sætte den nye træningskoncept på prøve har testpanelet kørt mængder med forskellige træningsøvelser, som er almindelige inden for X-fit, så som burpees, wall climbs og clean & jerks.

- Indersulan føles stabil i sig selv, passformen gør, at foden holdes på plads, og sulans hale er formet, så den giver en bred grund at stå på. Det gør at skon verkligen ger dig stabilitet och trygghet när du gör dina lyft, wall balls, box jumps eller liknande. Samtidig som skoen føles utrolig stabil, så oplever jeg også, at den er fleksibel, når du træner i den et par gange, så korte löpsträckor er heller intet problem.

Noget som flere testare märker är att sulans spets vid tån upplevs lite hal när du gör burpees. Skon glider lite för snabbt längs med golvet då och då. Det märkts dock inte vid andra övningar som till exempel wall climbs, då andra testare tycker att skon får ordentligt fäste mot väggen.
Alle testene har derimod et design, som de synes er stilrent, unikt og professionelt.

- Et stort plus for designet, det er virkelig en stilren og pæn sko, som gør, at man kender sig ekstra pæn i boxen, siger en testare og en annan lægger til:

- Desuden er det coolt med grafiske detaljer på skons häl samt at den nya plösen har den lite större Metcon-loggan på sig. Det findes intet jeg ikke gillar med skon!

SHOPPA HÄR: Nye Metcon 5

LÄS MER: Så lyfter du sikkert uden at skade ryggen