Test: Merrells trailskor för dam och herr Image

Test: Merrells trailsko til damer og herrer

Er det blevet tid til at købe nye trailsko? Her tester vi de bedste løbesko til trail fra Merrell.

Byt tråkig asfalt mot mysiga skogsstigar, och avgaser mot frisk luft. Med et par bra trailskor från Merrell på fötterna får du grepp om rötter, stenar och grenar lika lätt som du får fäste på asfalt i en vanlig löparsko.

Tænk på det her, når du skal købe trailsko:

  • Greppet er A og O. Skillnaden mellan en vanlig löparsko och en trailsko är densamma som däcken på en cykel för landsväg och en mountainbike. Et andet gummi bruges og mønsterdybet er større, når du skal ud i tuff terräng.
  • Du bliver ofte blødt om fødderne, når du springer trail. Derfor skal du have en løvsko, som enten er vandtæt eller som tørrer hurtigt. Hvad der er bedst er en smaksak - vissa anser att de snabbtorkande är att föredra. Ulempen ved vandløb er, at hvis vandet kommer ind (for eksempel ovenfra), så bliver det der.
  • Alla trailskors ovandelar är grövre än de i vanliga skor. Det eftersom de udsættes for mere påfrestninger i form af kvistar, undervegitation og stenar.
  • De fleste trailskor er mindre dämpade än vanliga löparskor, eftersom trailunderlaget i sig tillför viss dämpning. Derfor er det vigtigt, at sulorna er lavere.

SHOPPA HÄR: Alle vores trailskor

De bedste trailsko til damer og herrer

Test: Merrell, MTL Skyfire

Merrell skyfire

Fald: 6 millimeter

Passar til: Swimrun og traillöpning.

Det bedste med skon: At de er meget lette for at være trailskor.

Testpanelet synes:

En smidig trailsko med en hurtigtorkende ovandel i tekstil, som er perfekt at have ved både traillöpning og swimrun. MTL Skyfire, som findes for dam og herr, har et noget lavere drop end standard for löparskor, men ligger i det øvre skidt i forhold til andre trailskor.

- Passformen er skøn og true to size, men om noget så oplever jeg skon som ganska smal framtill, säger en testare och en annan fyller i:

- Jag fick en klockren känsla så fort jag satte på mig skorna, de kändes inte alls som tidigare trailskor jag testat. Vanligtvis kan trailskor kännas lite tyngre och klumpigare, men inte de här!

Det her er en meget hurtig sko, ifølge vores testpanel, som passer bedst til kortere distanser op til en og en halv million. Greppet får også mere end godkendt i både blöt och torr terräng.

- De funkade lika bra i skogen som på grusbana och jag upplever att de abolsut är värda sitt väldigt överkomliga pris.

Et tip fra testpanelet er at knyta skorna noggrant och ordentligt. Snørena er en glattere og mere risikabel måde at tabe på. I øvrigt er der ikke mange minusser at give.

- Det føles altid svært at gå en 10:a som helhedsbetyg, men de her trailskorna er faktisk snudd på perfekt!

Her finder du damskon og herrskon!

Test: Merrell, MTL Long Sky

Merrell long sky

Fald: 8 millimeter

Passar til: Swimrun og traillöpning.

Det bedste med skon: Den stabile mellansulan.

Testpanelet synes:

Yderligere en rigtig bekvem trailsko fra Merrel, og også den her findes for dam og herr. I den her kan du springa långt och länge, menar testpanelen, tack vare toppengrepp och skön stabilitet.

- Jeg testede, at springa med skon på torrt och blött underlag i skogen och fästet är bra oavsett, konstaterar en testare.

Er du en af trailløbere, ved du, at mange trailløbere iblandt kan føle sig hårda, men så er det ikke tilfældet med MTL Long Sky.

- Det her er uden tvekan den skönasta löparskon jag testat i alla kategorier. Jeg har klædt hele ugen på til at forsøge at finde noget med skon, som kan forbedres, men ikke lykkes, fortæller en testare.

Väl ute i terrängen känns skorna stabila och vridstyva, men trots det flexibla, vilket tillför en marknära löparkänsla. Stabiliteten og fastheden gør, at du kan føle dig tryg, selv når du springer ned på stenigt underlag. For at være en trailsko er de desuden forsynet med meget dæmpning. Det gør de bekväma att ha på varierat underlag.

- Merrell har fundet en meget god balance mellem stabilitet, fleksibilitet og komfort, viser en test.

I øvrigt er skorna true to size, og du kan enkelt vælge din almindelige størrelse.

Her finder du damesko og herresko!

SHOPPA HÄR: Alle vores trailskor

LÄS MER: Alt du vil vide om trailskor