Test: Så bra är nya träningsskon Nike Metcon 6 Image

Test: Så smart er den nye træningskon Nike Metcon 6

Nu bliver Metcon endnu bedre! Her tester vores træningspanel den 6:e oplagan af Nikes populära träningssko.

Nikespopulære træningssko Metcon åldras likt fint vin. I kartongen till den hyllade favoriten medföljer bland annat en extern iläggssula som gör Metcon 6 mångsidigare än någonsin. Scrolla ned for at læse mere om hvad testpanelet synes om at svettas i den nya träningsskon från Nike.

SHOPPA DIREKT: Flere træningsskor fra Nike

Test: Nike Metcon 6

Nike metcon 6

Metcon 6 til damer findes i farverne: sort/guld, sort/sølv
Metcon6 til herrer findes i farverne: sort/sølv

Passar bäst till: CrossFit, HIIT-träning och gym.

Så står sig Metcon 6 mod Metcon 5 og örviga modeller:

Vores testare er ivriga på att träna i den nya träningskon Metcon 6, som har fått sig ett skönhetslyft från föregående modell. Du, som er en af Metcon-brugerne, ved, at træningskonceptet er skabt til de højintensive pas, hvor fleksibilitet og stabilitet går hånd i hånd. Den nye version af favoriten har et nyt udseende og en ny ovandel.

- Den største forskel mellem Metcon 5 og 6 er, at skon ska andas bättre med den nya ovandelen, men tyvärr måste jag konstatera att den fortfarande är väldigt varm. Foten blir svettig och instängd, så om du vill ha en riktigt sval träningssko som andas är det här fel matchning för dig, säger en testare.

Hvis du derimod har en træningssko med flad følelse, vil det sige meget markkontakt, hvor du står stadigt på marken for at løfte tungt, samtidig med at skon er tilstrækkeligt fleksibel til eksempelvis box jumps og burpees, som du har ramt rigtigt.

- Metcon var fra starten en CrossFit-sko, og den er fremragende til netop det, samtidig med at den også passer til anden højintens træning i fitnesscentret eller derhjemme.

Udover den flade og grundstabile sulan hænger Metcon 5's største innovation også med til den 6:e version - en ekstern iläggssula som lyftar upp hälen i din sko, och dig i din träning. Med iläggssulan monterad innuti får du samme hjælp med teknikken som i en vanlig lyftarsko.

- Du kender dig faktisk lidt stærkere i Metcon 6 end i andre træningskor, når du står ved skivstången og skal gøre marklyft, siger en testare, men fortsætter:

- Däremot har den ingen studs i sig. Den er med andre ord ikke särskilt bra för dig som går på till exempel danspass och vill få hjälp av skorna.

Storleksmässigt rekommenderar testarna att du köper samma storlek som du normalt har i dina Nike-skor. Traditionelt er Nike lidt små i sine skostorlekar, hvilket betyder, at du kan behøve at gå op i en hel størrelse fra hvad du har i andre mærker.

- Greppet i Metcon er en stor fordel! Att man får bra fäste är superviktigt för mig när jag kör övningar i full hastighet, säger en testare.

Sist men inte minst är det på sin plats att anmärka på designen.

- Skornas look er mindst sagt färgstark, vilket ger extra energi. Jeg synes desuden, de er smukke, og jeg ville anbefale dem til andre!

SHOPPA NU: Alle træningskor på hela Sportamore

LÄS MER: Stor guide: Find de rigtige træningssko