Test! Så bra är Asics Gel-Kayano 27 Image

Test! Så smuk er Asics Gel-Kayano 27

Asics populära, stabila löparsko har kommit i en ny upplaga. Vi har testet Gel-Kayano 27!

Test af: Asics, Gel-Kayano 27

Asics Gel-Kayano 27 findes til:

Är klassad som: En stabil løparsko.

Vægt: Herrskon vejer 309 gram og damskon 244 gram.

Drop: 10 millimeter på herrskon og 13 millimeter på damskon.

Passar: Dig som pronerar och behöver en löparsko som ger extra stöd vid hålfot samt hjälper till att räta upp ditt löpsteg så att du kan undvika överpronation.

For distanser: Omkring milen og uppåt. Asics er kendt for sine langdistansesko, og den her er en af de mest populære.

Asics Gel-Kayano 27

TESTPANELET SYNES:

Komfort og stabilitet:

Fuld potte på komforten! Den her skon rätar upp din fot tack vare en upphöjd hålfot, samt ger stabilitet kring foten så att du inte överpronerar i ditt löpsteg.

- Jeg tænkte, at skon skulle være klumpet for at kunne være så stabil, som den er, men ikke da. Den er forfærdelig let. Jag kan springa både intervaller och långa distanser utan att skon blir för klumpig för min del, säger en av de kvinnliga testarna.

Stabiliteten og dæmpningen er de to store plusser ved skon.

- Den her løsparskon føles superstabil på foden. Stabiliteten sammen med dæmpningen, som er ekstremt skøn for knæene, er en vindende kombination i løbesporet!

Skillnaden mellan dam och herrmodell:

Den vigtigste forskel, skorna har fundet, er, at herremodellen har et fald på 10 millimeter, mens dammodellen har et fald på 13 millimeter. Det gør at højdeskillnaden på sulan ved tårna sammenlignet med hälen er større på damskon.

Underlag og type af løppass:

Gel-Kayano er en langdistansesko, hvor den populære dæmpning i mellansulan virkelig får visa sin rätt. Den underättar trötta fötter kilometer efter kilometer.

- De gør sig helt klart bedst på asfalt og elljusspår ved længere distanser, jeg skulle ikke ha de ved intervallträning, säger en av de manliga testare medan vissa kvinnliga testare inte håller med:

- Jeg synes, at Kayano 27 er fuldt ud rimelig at have også ved intervalltræning. Ju snabbare jag springer desto mer belastning sätter jag i löpsteget och fokuset på hur jag springer försvinner. Derfor synes jeg, at det er vigtigt, at jeg som pronerar springer i en bra och trygg sko, även vid snabba intervaller. Asics-skon er desuden nättare än man tror.

Minus med skon:

Nogle testpersoner synes, at det er lidt svært at få skorna stramme omkring anklerne. De sidder som en smäck ovanpå foten men är lite för rymlig kring ankeln.

- Jeg tog hjælp af Lofsans knyttips og synes, at det løste problemet noget. Min ene fot glappar lite men det är inget som jag stör mig på när jag väl kommit igång med löppasset, säger en testare.

LÄS MER: Video: Så knyter du løparskorna för att undvika glapp

Blandt de mest almindelige testpaneler er det designet, som får minuspoäng.

- Designet er okay, men lidt for sporty til en snubbe som mig! siger en af killarna.

Sammenlignet med Asics GT-2000:

Den nye Gel-Kayano 27 har en mere robust ovandel, end GT-2000 har, hvilket uppskattas af testpanelet. Nogle testare sprang sönder ovandelen på GT-2000 under en väldigt kort tid. Materialet på Kayano opleves mere slidsstærkt.

- Materialet er lidt større, og skoen er generelt mere stabil. Det føles som om både ovandel og dämpning er mere hållbar än andra Asics-skor, säger en testare.

Sammenlignet med andre dämpade löparskor:

- Jeg har tidligere sprunget i Solar Boost fra Adidas og føler mig igen meget i den her Asics-skon. Du får samme tighta känsla på foten och jag tycker att dämpningarna påminner om varandra. Men Asics-modellen er snäppet mere dämpad. Også den stabile kant er højere i Gel-Kayano 27, siger en testare og en anden fylder i:

- Den her skon er lidt tyngre og klumpigare än min Hoka One One-sko, men dämpningen och stabiliteten är desto bättre!

SHOPPA HÄR: Løbetøj fra Asics

LÄS MER: Elitlöparen svarar: De vanligaste frågorna om löpning