Test: Så bra är Fresh Foam-löparskorna från New Balance Image

Test: Så flotte er Fresh Foam-løbeskoene fra New Balance

Velbeklædt, neutral eller minimalistisk. New Balance har løbesko med Fresh Foam til alle typer løbesko. Hvilken model passer bedst til dig? Vi ved det!

Løbepuder kan se ganske lige ud ved første øjekast, men egentlig har de helt forskellige egenskaber. De kommer næsten i en tripp-trapp-trull-stege hvor det findes väldigt stabila löparskor, ett fint mellanting och mer minimalistiska varianter. Vi lod et testpanel med løbere, både herrer og damer, på forskellige niveauer provspringa tre modeller som ser lite lika ut - men som er helt olika att springa i. Här är deras testresultat, kanske kan det hjälpa dig att hitta rätt löparsko 2017?

new balance löparskor 2017

Test af: New Balance, Fresh Foam 1080 v7

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 695 kronor
Sammanfattning: Väldämpad löparsko för dig med ett klassiskt löpsteg
Testpanelet siger:

Det her er en løbesko, som er superskøn at springe lange distancer i. Hvis du er ude efter en velbeklædt sko med høj komfort, har du fået ret.

- Den her skon er mjuk och följsam, men ger ändå stabilitet och har ett bra hälgrepp. Ikke så svampet, at du ikke føler dig underlaget, men alligevel rigtig velopbygget. En klassisk mängdträningssko, säger en av de kvinnliga testpersonerna, som springer flera gånger i veckan.

- Høj komfort og også brede fødder får plads i den her model. Jeg havde høje forventninger til den her skon og den kendte kanon også for mig som er en lidt tyngre löpare, säger en av de manliga löparna som springer ungefär en gång i veckan.

Fresh Foam 1080 v7 klarer sig med både asfalt og lidt tuffare terräng tack vare at den er så stabil. Den har også en overdel, som er rigtig flot.

- Hvis du er en traditionel hyggepasser, så giver den her model dig alt det støtte, du behøver, siger en kvindelig test.

new balance löparskor 2017

Test af: New Balance, Fresh Foam Boracay v3

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 395 kronor
Sammanfattning: Distanssko til dig med et løbesteg, hvor du lander på framfoten
Testpanelet siger:

Boracay er præcis som 1080 en distancesko, forskellen er at den har lidt lavere drop (altså höjd från häl till tå) och passar därför dig som har ett löpsteg där du landar på mellan- eller framfoten.

- En smidig løparsko, som alligevel går at springa långt i. Lagom med dämpning och jag tror att den här skon passar de flesta Svenssons. Känns som en storsäljare, säger en kvinnlig testare som springer två gånger i veckan.

Ovandelen är skön och luftig, och skon i sin helhet uppfattas som lätt och skön.

- Den her skon passade mig perfekt och underlaget som mestadels är asfalt för min del trivdes den här skon bra med. Stabil, og bra dämpning som höll hela passet. Får känslan att den här skon är tekniskt avancerad, säger en manlig testlöpare som springer flera gånger i veckan.

En anden sag som testpanelen uppskattade var designen på skon.

- Eftersom jeg ikke er en superluder, så vil jeg ikke tro, at min skor skal se ud, som om jeg er en superluder heller, uden at jeg faktisk bekymrer mig om, at min skor er pæn. Den her skon är jättesnygg, lagom sportig utan att vara skrikig, säger en manlig testare som springer en gång i veckan.

new balance löparskor 2017

Test af: New Balance, Fresh Foam Zante v3

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 295 kronor
Sammanfattning: En racersko, der passer perfekt til intervaller og løb
Testpanelet siger:

Det her er en sko, som er ultralet og lidt mere minimalistisk og hurtig end de andre testede modeller.

- Nogle løbesko er så utroligt minimalistiske, men den her er faktisk allround for at være en racersko. Den går også utmärkt att göra utomhusträning i, säger en av de kvinnliga testarna som är en van löpare.

- Väldigt skön och lätt sko som jag blev sugen på att springa snabbt i så fort jag testade den. Att springa snabbt är tyvärr inte riktigt min grej, så för den som vill köra intervaller är nog det här en mer lämpad sko än för mig, som mest springer 6-8 kilometer i långsammare tempo, säger en manlig testare som springer ungefär en gång i veckan.

Skon sitter skönt på foten och passar perfekt till korta, snabba löppass. Den er også så let, at den passer under et tävlingslopp. Også designet får godkendt af testpanelet, selv om de synes, at Boracay er pænest i testen.

- Bra passform, förvånansvärt bra stötdämpning och snabb design gör den här skon till en vinnare för dig som inte bara vill ha ett par löparskor hemma, utan vill fylla på löparskogarderoben med fler modeller som passar olika typer av löpare, säger en kvinnlig testare som springer en gång i veckan.

LÄS MER: Löparskotest 2016: New Balance