Test! Så bra är Nikes nya vinterlöparskor Image

Test! Så bra er Nikes nye vinterlöparskor

I Nike Utility Shield Collection har nogle af de mest populære skjolde tilpasset sig efter slaskede vind- og vejrforhold. Så her føles Shield-versionerne af Pegasus 35 og Odyssey React.

Hvis du vil sæsonsikre løbet, skal du snuse på dig et par løbesko fra Nikes nye Shield-kollektion. Skorna har vattenresistenta överdelar, reflexdetaljer och sulor med bättre grepp.

Vi har testet Pegasus 35 Shield (findes til både herrer og damer) og Odyssey React Shield (findes kun til damer), som begge har kittet med en ny, klæbrig gummiblanding i yttersulan for bedre grepp på vått underlag. I kollektionen indgår også Free Run 2018 Shield og Structure 22 Shield. HÄR hittar du alla Nikes Shield-skor.

Test af: Nike Pegasus 35 ShieldPegasus HERR.jpg

Rekommenderat pris: 1 295 kronor.

Finns i färgerna: svart/grå och lila för dam, för herr i grönt och svart/grå.

Komfort: Smala och tighta, men mycket sköna. Skorna känns skonsamma mot fötter och knän och sitter på plats hela passet igenom. Snörningen gör det lite svårare att komma i skon, men den underlättar när frusna fingrar ska spänna åt.

Grepp: Det næsten kladdiga gummimaterialet i yttersulan gör att skon fäster väldigt bra på olika typer av underlag. Testpanelet har sprunget både på grus, asfalt, græs og sten til stor belåtenhet. Du vågar verkligen trycka till steget utan oro för att slinta eller halka.

Materiale: Yttertyget lyckas stöta bort vatten och håller fötterna torra. De blev hverken tunge eller så der plaskiga och gnissliga som vissa skor kan bli när de utsätts för lite vatten.

Design: Det er virkelig en usædvanlig flot sko til vinterbrug. Stiligt farveskema som også føles funktionelt i og med de reflekterende detaljerna.

Sammanfattning: Priset hörrni, priset! Knappa 1 300 kronor för en sådan här pang-sko är mer än bra. Det er fantastisk. Når dagene bliver mørkere og dårligere, kommer du ikke til at vælge en model fra Shield-familien. Som løparskor er de sköna och väldämpade. Shield-funktionen leverer både i spørgsmål om grymt grepp i sulan och ett yttertyg som håller för vattenpölar och lätta regnskurar. Den nye coola snørring er praktisk og fin, men den gør det sværere at komme i skon om du har noget højere vrister. Når fødderne er i orden, sidder de perfekt. Komforten er der fra første sekund og præcis så studsig og skön som Pegasus 35 i sin originalform. Hvad er det, man siger, når man først er på Shield, går man aldrig tilbage?

Test af: Nike Odyssey React ShieldOdyssey DAM.jpg

Rekommenderat pris: 1 445 kronor.

Findes i farverne: sort/grå og lila for dam, for herr i grönt og grå/svart.

Komfort: Skorna är precis så sköna att springa med som vanliga Odyssey React, även för dig med bredare fötter. De føles ordentligt dämpade så de lämpar sig bra även för löpare som kör lite längre sträckor. Och du behöver inte springa in dem för att de ska bli sköna. Snöra på och du är good to go.

Grepp: Skon fäster faktiskt lite oväntat bra på blöta underlag. Der man vanligtvis blir lite försiktig, som vid halare stenpartier, greppar sulan säkert. Den er skøn på grus, asfalt og endda i skoven. Greppförmågan och det vädertåliga yttertyget gjorde testpanelen mer än nöjd. Skon är som en kameleont, funkar överallt!

Materiale: Riktigt schysst med Shield-funktioner som ser til at strumporna håller sig torra även när du springer på blött underlag. I nordiskt höstväder är det verkligen en grej som kan irritera, att bli våt om fötterna så fort det börjar regna eller snöslasket kommer fram. Vattnet pärlar sig på skon och rinner rakt av. Vi er imponerede!

Design: Den her nye snørning får os til at undra, hvorfor ikke alle løparskor har den funktion. Det er pænt og også funktionelt. Du slipper lange snøren som skal knytas eller stoppas i for at ikke slå mot skon. Fina reflexdetaljer som både syns bra i mörker och gör skorna stilfulla.

Sammanfattning: Hvad gælder udseende på skon så siger det jo en del om betyget når tre personer spørger hvad det er for sko og kommenterer hvor utroligt snygga de er. For at være den her type sko (praktisk løparsko) er den ovanligt snygg! Den er cool, ren og stilren, hvilket ikke hører til vanligheterna inden for den her produktkategorin. Testpanelet gav Odyssey React Shield en meget høj karakter, så den kunne leve op til alle krav til bekvemmelighed, udseende og funktion. Med tanke på Shield-funktioner, udseende og bekvemmelighed er de desuden utroligt prisværdige. Du får betalt betydeligt mere for lignende skor på markedet, så disse får en ekstra guldstjärna af den anledningen. Når snøslasket kommer, er du mere end redo med Odyssey React Shield på fötterna.

LÄS MER: 8 varma löpartights som er bedst i test

LÄS MER: 7 højhælede sko, der klarer regn og kyla