Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One Image

Test: Så flot er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

"Jädrar vilken studs", utbrister en testare. Nya Clifton 7 fra Hoka One One bliver hurtigt en favorit hos både mandlige og kvindelige løbere. Læs testet så forstår du hvorfor!

Hoka One One har lavet en ny variant af storsælgeren Clifton, som har haft en lidt ujævn historie. Första versionen tog världen med storm med sin ultrafeta sula, version tre till fem var inga höjdare (sulans tjocklek till trots - never fix what's not broken), och så förra året när Clifton 6 släpptes var den tillbaka som underbar löparsko. Det er i den andan version 7 er her, og det er bare små, små ændringer sammenlignet med den forrige version.

- Men du kan være rolig, de små ændringer er bare forbedringer, som ikke først ændrer grundkonceptet, som er så älskat, siger en testare efter første rundan med de neutrale løparskorna.

TEST AV: Clifton 7, Hoka One One

Clifton 7

Mærke: Hoka One One

  • Clifton 7 til kvinder findes i farverne: blå og sort. Clifton 7 findes også i en bredere version her.
  • Clifton 7 til mænd findes i farverne: blå og sort.

Vægt: 201 gram på damskon og 247 gram på herrskon.

Fald: 5 millimeter.

Testpanelet synes:

Clifton 7 har sammenlignet med Clifton 6 fået en ny ovandel som andas bedre, samt en ny hälkappa. I övrigt påminner modellerna mycket om varandra och kan sammanfattas som en lättviktssko med maximal dämpning som gör att det känns mjukt att springa på asfalt.

- Sulan på Hoka-skor er jo så kallad meta-rocker, som gör att det ändå inte blir svampigt, utan du rullar fram i de här på ett sätt som skonar knän och leder, säger en av de kvinnliga testarna.

Trods tykkleken på sulan så är de väldigt lätta med ett drop på bara 5 millimeter så du kan springa fort i dem, om du vill, och du kan landa både på mellanfoten och hälen. Ovandelen er en blød og strækbar mesh, som også er rigtig bh.

- Jeg ville ikke sige, at det her er de allermjukeste Hoka-skorna, Bondi er snäppet mer marsmallow. Clifton er lidt mere velbalanserade och därför en storfavorit, säger en av kvinnorna i testpanelen och en av männen fyller i:

- Jeg kan godt lide, at modellen overlag føles hurtig, sporty og stilren, hvor bare dæmpningen klistrer ud sammen med andre løparskor. Jeg har aldrig sprunget i en lignende sko med en rullesula, vilket verkligen ger en känsla av att du rullar fram. Det var lite ovant i början men man anpassas snabbt.

Det er en sko for dig med neutralt løbesteg, hvilket betyder, at du får samme støtte under hele foden fra häl til tå. Hvis du vælger en mere opbygget sko, f.eks. skorna fra Asics, får du ikke samme opbygning i hulfoten her, og foden får ikke ret. Når du begynder at gå, får du derfor et billede på indersiden af billedet og bør se på en anden Hoka-model.

Sammenlignet med andre løbesko

Sammenlignet med Adidas Ultraboost er den her skon betydligt mer dämpad och sulan mer maximal. UltraBoost passer også til et neutralt løbesteg, men giver trods det lidt støtte i hulfoten. Det gør ikke Hoka, som er helt flad inuti skon. Fælles for begge er, at de sidder skønt fra første brug, og du får ikke nogle skavsår, hverken på tår eller häl.

Sammenlignet med Nikes neutrale løbesko ligger den store forskel i dæmpningen.

- WOW! Med den her Hoka-dojjan känns det som att jag verkligen studsar fram tack vare ett bra frånskjut och en mjuk fotisättning, säger en manlig testare.

Skon är true to size (för löparskor, där du ofta behöver gå upp en halv storlek jämfört med sneakers) och normalbred på gränsen till smal. Har du breda fötter bör du spana in wide-modellen i stället.

- Clifton 7 sidder godt på hele foden og er en rigtig allround-sko! Du kan sige, at den passer til de fleste løbere, korte som lange pas, intervaller som langkörare. Jeg oplever også, at den passer til et varieret underlag som asfalt, grus, skov og løvbane, så en tilfreds mand i testpanelet.

Sammanfattningsvis är Clifton 7 ett bra val för dig som vill ha en riktigt dämpad löparsko och som springer mycket inne i stan på asfalt. Den funkar även för dig som ska springa maraton och vill ha en dämpad vän under det långa loppet, eller om du ofta får ont i knä- och höftleder när du springer och behöver en sko som avlastar kroppen.

- Jeg ved ikke om det berodde på skorna men jeg orkade mer än jag brukar när jag sprang i dem!

SHOPPA HÄR: Løsningskor fra Hoka One One

LÄS MER: Hvilken løbesko fra Hoka One One er bedst?