TEST: Så känns nya Nike Air Max Trainer 1 Image

TEST: Så føles nye Nike Air Max Trainer 1

Maxad nittiotalsnostalgi i Nikes nya träningssko med retro design. Læs testpanelens anmeldelse af X-fitskon for mænd du ikke får missa.

Test af: Nike Air Max Trainer 1Nike_Air Max Trainer

Märke: Nike

Model: Air Max Trainer 1

Rekommenderat pris: 999 kronor

Findes i färgen: svart/vit

Känsla: Känns lite speciellt att träna i Air Max eftersom modellen är så starkt förknippat med sportswear och delar av panelen föredrar lägre skor, men det blev en positiv överraskning! Skorna sitter väldigt bra på fötterna, de har en skön passform och de sitter bra runt hälen. De er ikke lette, men ikke heller tunge uden præcis lagom.

Design: Så balla! Looken er uden tvivl den største anledning til at købe Air Max Trainer 1. De er ganske spejsiga og inget för dig som vill ha något diskret, men testpanelen gillar verkligen att Nike har skapat ett par träningsskor med samma feeling som deras ikoniska sneakers. Luftkudden i hælen giver dem det lille ekstra.

Ventilation: Det er ikke den mest ventilerende skon og intet for dig som bliver supervarm om fødderne. Ikke så varmt at du brinner op, men åt det mindre ventilerande hållet. Det betyder, at overdelen er lavet i mesh. Der kender sig testpanelet lidt besviken.

Anvendelse: Skorna marknadsförs som ett par X-fitskor och du kan absolut ha dem i boxen liksom på gymmet. Testpanelen hoppade hopprep, gjorde burpees och boxjumps utan konstigheter. Du får et stabilt støtte, en bra dämpning och ett fint fäste utan att skon känns klumpig eller tung. I benböj blev testpanelen lite väl framåtlutad på grund av den stora sulan, så inga skor för dig som planerar att kötta loss med hundratals squats.

Sammanfattning: En positiv overraskning! Designet gør at de føles forvillande som et par helt almindelige sneakers og dele af testpanelen var tveksam til om Air Max funkar som träningssko, men det går alldeles utmärkt att träna i dem. Du får måske ikke de fedeste X-fitskorna rent funktionsmässigt, men de er tillräckligt bra när det kommer till dämpning, stöd, fäste och komfort för att designen ska motivera ett köp. Sulan er sjukt snygg! Den er dog ret høj, og det tager et tag at venja sig ved en anden slags markkontakt, end den du får med et par mere klassiske X-fitskor. Et lille minus er ventilationsformågan, som ikke rigtig holdt, hvad den lovede. Men på det store hele er det her et par bra træningskor til Air Max-fans som vil tage med sig sneakers-känslan ind i boxen.

SHOPPA HÄR: Flere træningssko fra Nike

LÄS MER: Træningstips: Minimal tidsåtgång med maximalt resultat

LÄS MER: 6 eksplosive øvelser med vægtvest