Test: Säsongens bästa trailskor för dam! Image

Test: Säsongens bästa trailskor för dam!

Vores testpanel er udstyret med trailere fra Adidas, Salomon, Asics og Saucony. Se, hvad der er bedst i test!

Gå direkte til udbudet: Alle vores trailsko

Hvis du er nybegynder, når det kommer til at springe trail, vil du nok kigge ekstra på Salomon Speedcross. Hvis du i stedet er en inbiten trailløber, kan du og dine fotolærere måske endda bruge en flad trailsko. Læs vores test for at finde ud af, hvilken løbesko til terræn, du skal springe i.

Test af: Terrex Two Ultra Parley, Adidas

Dam - adidas Terrex Two Ultra Parley.pngFindes i farverne: Gul/svart og sort.

Det bedste med skon: At den her adidasskon til stora delar är tillverkad av återvunnen plast.

Sammanfattning: Parley er navnet på Adidas' samarbejdspartner, når det gælder om at fiske op og genbruge plast i verdenshaven. Den her version af trailskon Terrex er ikke bare pæn, men et miljøvenligt alternativ.

- En meget smuk sko, med grydeventilation tack vare meshen på ovandelen. Den er true to size, men føles noget bred i pasformen.

Har du smala fötter kan det med andra ord vara värt att vara noggrann med snörningen. I övrigt sitter de bra, och snörningen håller också för långa rundor.

- Dämpningen känns bra och jag tycker jag får fäste i såväl lera som i lite mer packad terräng, säger en testare.

Det er heller ikke værd at nævne, at stien her har en strumpekonstruktion, og med andre ord mangler den pløs. Det gør, at den sidder stramt på foden, som holdes på plads, mens du slipper.

- Det findes en svag antydan til rullsula, som gør at du slungas in i nästa steg. Det ser man ikke så ofte på trailskor, men jeg gillar det.

Sist men inte minst vill testpanelen poängtera hur snygga de här löparskorna är. Hvis det ikke havde været for de store konkurrenter, havde testpanelet let kunnet forveksle Terrex Two med en almindelig Ultraboost (og det er ikke illa)!

Test af: Speedcross 5, Salomon

Dam - Salomon Speedcross 5.pngFindes i farverne: Orange, blå og sort.

Det bedste med skon: Komfort, design, stabilitet og... skal vi fortsætte, eller tager I poterne?

Sammanfattning: At dele ud Speedcross 5 til vores rutinerede testpanel er lidt som at predika inför redan frälsta öron. Speedcross kan meget vel være trailskornas trailsko.

- Jeg elsker virkelig Salomons trailskor og har kørt med dem i mange år. I det almindelige efterår springer jeg mest i S-serien, men oplever nu, at Speedcross er bedre rustad til trail, siger en Salomon-fan.

Mange inbitna trailälskare brukar förespråka trailskor med tunna sulor, då de sägs ge bättre känsla. Så er det ikke faldet den her gang.

- Trots att sulan är något högre än vad jag är van vid så får jag bra kontakt med marken, mycket tack vare greppet som är så pass bra att jag efter ett tag slutar bry mig om var jag sätter fötterna.

I övrigt passar Speedcross 5 lika bra för dig som ska gå på en dagsvandring som för traillopp. Det gør den meget fleksibel, hvilket naturligvis er en klar fordel.

Test af: Gel-Sonama 5 G-TX, Asics

Dam - ASICS - GEL-Sonoma 5 G-TX.pngFinner i farverna: Svart och svart/rosa.

Det bedste med skon: Dämpningen och stabiliteten.

Sammanfattning: Gel-Sonama fra Asics er en velkørende trailsko, som holder sig ude i skoven. Ofta er trailsko mere stabile og hårda, for at matche den allerede mjuka terrängen i skogen. Men den her skon har försetts med Asics klassiska Gel-teknik för att ge en mjuk fotisättning.

- Du har især meget dämpning under hälen vilket är perfekt för dig som landar på hälen i ditt löpsteg. Vill även lyfta fram stabiliteten i skon som känns super. Skon klarar av att hålla min fot stabil över ojämna underlag, säger en testare.

På så måde kan du blande off road-löpning over stock och sten med hårdare underlag, som packat grus och elljusspår, utan att skorna upplevs som för hårda. Det, der derimod vækker lidt funderingar hos testpanelet, er fästet.

- Jeg havde önskat mer av fästet, främst när jag springer uppför. Jeg tappede fæstet nån enstaka gång under min senaste runda. Men så har underlaget været tørt, og det er muligt, at skon er bedre på blødt underlag. Utför känns skon desto mer pålitlig.

Säsongsmässigt passar den här skon de kallare månaderna då den kan bli något varm om du springer när det är mellan 15-20 plusgrader utomhus. Sammenfattningsvis er det her en instegsmodel for dig, der vil teste på trail, men samtidig er det ikke redo for en superhård trailsko. Tack vare dämpningen påminner den här skon om en vanlig löparsko, vilket gör att du känner igen dig när du springer trail för första gången.

Test af: Alphacross, Salomon

Dam - Salomon - Alphacross Blast.pngFinns i färgerna: Vit, röd/vit och grå/vit.

Det bedste med skon: Fæstet er lige så sikkert som silvertejp!

Sammanfattning: Du, som er trailløber, har sikkert sprunget i Salomons populære Speedcross. Nu har mærket lanceret en helt ny trailsko, Alphacross, som er en flot og mere plånboksvenlig model.

- Jeg har ganska breda fötter så många skor sitter väldigt tight kring tårna för mig. Men så er det ikke tilfældet her, Alphacross er meget generøs i pasformen. Ekstra plus for at jeg ikke fik minsta antydan till skavsår eller glapp, säger en nöjd testare.

Den her trailskon har en utrolig bra grepp og ventilationsförmåga, vilket är en standard för Salomons skor.

- Jeg sprang over sorte rötter og sten, og skorna har en grymt fästa hela tiden. De beskytter også mod vand, trods det at det var ret blødt i skoven, når jeg sprang höll sig fötterna torra.

Det, der derimod ikke findes, er bekæmpelse, hvilket ikke er helt olikt andre trailskor. Derfor gør du ret i at nøjes med at springe i den her skon off road og ikke bruge den på hårda underlag.

Testpanelen sammanfattar den här trailskon som grymt bra och snygg där den främsta egenskapen är fästet som får 10/10 i betyg.

Test af: Switchback 2, Saucony

Dam - Saucony - Switchback 2.pngFindes i farven: Svart/grå.

Det bedste med skon: Den smarta snabbsnörningen.

Sammanfattning: En innovativ og let trailsko med lavt drop. Sauconys model har, til forskel fra andre trailskor på markedet, ingen vanlig snörning utan en snabbsnörning i form av en Boa-konstruktion.

- Jeg elsker at skorna har snabbsnörning, om det er något jag verkligen hatar när jag springer trail så är det geggiga, blöta skosnören som måste knytas med redan kalla händer. Her slipper du det! siger en testare.

Greppet får høje karakterer, både på tør og blöt terräng. Testpanelet er også meget forventningsfuldt, fordi skorna kommer til at prestera under vinterns isiga dagar. Passformen er stram og minder om en strumpa.

- Da jeg først så skorna blev jeg väldigt orolig att jag inte skulle få ned fötterna. Men det gik efter lidt meckande. Men de er noget små i størrelse, jeg anbefaler dig at gå op mindst en halv størrelse for optimal passform, siger en testare og en annan fyller i:

- Jeg er lidt oppe med et så lavt drop, og jeg plejer at tro, at trailskor virkelig tumler rundt på vejen. Men jeg synes, at denne sko er skøn at springe i, og jeg får en lille skjuts i löpsteget vilket jag såklart uppskattar, avslutar en testare.

LÄS MER: Alt du vil vide om trailrunningskor

SHOPPA HÄR: Alle vores trailskor