Bäst i test: Trailskor för herrar! Image

Bäst i test: Trailskor til herrer!

Nu kan du springe ud i det! Her er vores bedste trailskor fra Asics, Nike, Saucony, Salomon og Adidas.

For at du virkelig skal kunne nyde din trailløbning kræves det, at dine trailskor presterar på topp! Nu har vores løparglada testpanel sprungit til skogs med säsongens bästa löparskor för terränglöpning. Scroll videre for at læse hvilken trailsko, der er bedst i test!

Vil du shoppe igen? Til alle stier

Test af: Gel-FujiTrabuco 8 G-TX, Asics

Herr - Asics GEL-FujiTrabuco 8 G-TX.pngDet bedste med skorna: Membranet i Gore-Tex som gør den her trailsko 100% vandtæt!

Sammanfattning: Som sædvanlig er Asics altid at regne med, når det gælder fremstilling af skor - såvel løparskor som trailskor. Testpanelet bliver tveksamt, når de ser produktbilledet, men förälskar sig i samme sekund som de packar upp skon.

- Jeg kan godt lide de her skind! Framförallt för att de sitter så bra, men också för att de har mjuk stoppning som gör att foten får det ombonat, säger en nöjd testare.

De her trailskinner fra Asics er ikke de blødeste, men de er betydeligt mere dæmpede, end hvad de giver sken af at være.

- De er ekstremt stadiga, nästan som en vandringskänga i löparformat.

I övrigt är det greppet som imponerar mest. Hvis du springer over en våd og dermed glashal stenhård, så er det perfekt, hvad der gælder for at få fæste.

- De er faktisk så sköna at jag använder dem i vanliga joggingspår och korta snuttar av asfaltsvägar också. De fungerer fremragende også der, hvor jeg virkelig ikke kan sige om alle trailskor.

Test af: Air Zoom Terra Kiger 6, Nike

Herr - Nike - Air Zoom Terra Kiger 6.pngFindes i farverne: Blå, sort og grøn.

Det bedste med skon: Fæstet, fæstet og... fæstet!

Sammanfattning: Air Zoom Terra Kiger 6 fra Nike er en trailsko for de korte til mellemlange rundstrækninger off road. Den hårda sulan parerar rötter och stenar på ett bra sätt, men bristen av dämpning gör att benen blir trötta efter bara ett par kilometer.

- Jeg begynder at blive en af langdistanslöpare og behöver mycket energiåtergivning när jag sprungit över ett antal kilometer. Eftersom det ikke er så meget dæmpning i de her trailskorna passer de derfor bedre til medellånga distanser, säger en testare och en annan fyller i:

- Greppet er däremot sjukt bra. Jeg behøver virkelig ikke oroa mig for var jeg sætter ned fötterna.

Passformen adskiller sig fra andre skor i det her testet gennem at være väldigt långsmal. På så måde passer skon kun dig med smala fötter.

- Skon sitter väldight tight och slimmad på foten, och det finns ett syfte med det. Hälpartiet er meget stabilt og holder hälsenan på plats under hela löprundan. Det fanns ingen oro för vrickningar eller glapp, säger en testare.

Til sidst diggar testpanelen designen och de förstärkta delarna som håller väta och smuts ute.

Test af: Alphacross Blast, Salomon

Herr - Salomon - Alphacross Blast.pngFinnes i färgerna: Svart och vit.

Det bedste med skon: Den greppvänliga yttersulan som fäster på alla underlag. Bra jobbat Salomon!

Sammanfattning: Säsongens nya trailsko från Salomon heter Alphacross Blast och är en sportig och plånboksvänlig nykomling för utomhusaktiviteter i ojämn terräng. Den her trailskon sidder bra på foten och ger ett första intryck om att passa perfekt i tuffare terräng.

- Sulan har en gennemtænkt teknologi til at maksimere greppet på hala underlag, både når du springer uppför och nedför. Den passer bedst off road, hvor du springer på ojämna stigar i skogen, säger en testare.

Som andre, tekniske trailskor bør du undgå den her model ved löpning på hårda underlag, eftersom skorna inte är skapade för den typen av löprundor. Ovansidan er af slitstark mesh og tål en hel del stryk fra vassa kvistar och stenar innan det ger vika.

- Alphacross er ekstremt pæn og desuden meget prisvenlig. Jeg anbefaler den stærkt til både nybörjare og vana traillöpare!

Test af: Switchback 2, Saucony

Herr - Saucony - Switchback 2.pngFinner i farven: Svart/grå.

Det bedste med skon: Den strumpliknande passformen som sitter bekvämt och ger grym flexibilitet.

Sammanfattning: Wow! Det her er en ekstremt alsidig og næsten minimalistisk trailsko, som har mange fordele. For det første har den en meget lav vægt (249 gram for herrer), samtidig med at skon er meget dämpad. Som om det ikke var nok, har skon også forsøgt sig med en rejäl yttersula med grymt grepp, utan att den för den delen känns klumpig.

- Saucony-skon har et fald på 4 millimeter, hvilket er usædvanligt lavt hos trailskor. Det bidrager til en friare og lettere löpkänsla, säger en testare.

Modellen har også en smart Boa-snørring på siden af skoen, som bidrager til en skøn pasform, samt at det underlättar när du behöver dra åt snörningen eller lossa den med frusna fingrar.

- Den strumpliknande ovandelen sitter skönt på foten. Jeg kan lide det anderledes design og snørfri skon! Men den bedste er alligevel greppet. Jag har sprungit på både blöta och torra underlag och greppet funkar hur bra som helst.

Test af: Terrex Two Ultra Parley, Adidas

Herr - adidas - Terrex Two Ultra Parley.pngFinner i farven: Svart/gul.

Det bedste med skon: Att ovandelen är tillverkad av återvunnen plast från haven.

Sammanfattning: Adidas populære løbesko Ultraboost i en trail-variant? Ja, det er faktisk sådan, at testpanelet beskriver det her skon.

- Du får næsten det samme, med betoning på næsten, følelse når du stopper ned i den her skon, som når du stopper ned i en Ultraboost. Alt ovanför sulan är detsamma. Du får samme stumpliknande passform och komfort av att fötterna blir ett med skorna, säger en testare.

Sulan er naturligvis hårdere end hvad de er på markedets løparskor. Men jeg synes, det er en god idé at teste, om sulan også former sig lidt og blødgør lidt efter et par anvendelser. Den stramme pasform gør, at skindet sidder godt på foden uden at blive blødt eller blødt.

- Dämpningen är rejäl men samtidigt är den liksom hård och rejäl, den är inte supermjuk som att du springer på moln. Fint fäste, det var inga problem att springa över rötter, i backar, nedför backar samt på grus och jord.

Ventilationen er perfekt, når den er omkring 10-15 plusgrader udendørs. Testpersonerne påpeger, at de holder sig perfekt om fødderne uden at blive for svettiga eller börja frysa.

- Jeg kan have lidt problemer med pronation iblandt og behøver derfor stabila skor, og disse skötte det utmärkt, noll känningar i fot, knä eller höft.

SHOPPA HÄR: Alle vores trailskor

LÄS MER: Alt du vil vide om trailrunningskor