Test: Säsongens bästa tunna dunjackor för damer Image

Test: Säsongens bedste dunjakker til damer

Nu når det begynder at blive koldt, behøver du bedre og varmere yderklæder, så du slipper frysa. Er det på tide at tage en ny linerjacka? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den rigtige model.

En tunn dunjacka, eller linerjacka som det også kaldes, er virkelig en smart plagg. Den varmer, men er alligevel tunn og let at have på sig. Den er optimal at have under en skaljacka eller tunn parkas, men kan også bäras for sig selv. Her er sæsonens bedste liners!

Til den aktive pige

SE_8848_Theresia_Primaloft.png
Model:
Theresia Primaloft, 8848 Altitude

Bedste egenskaber: Materialet i den her linerjackan er följsamt och lätt att röra sig i. Tyget är matt, och under armhålorna och hela vägen ner till linningen är jackan av stretchtyg, vilket innebär att den alltså är som gjord för att röra sig och vara aktiv i. Det märks även på hur bra jackan andas! Til eksempel kan du have den her tunna dunjackan når du löptränar på vintern. I ärmsluten är jackan extra mjuk vilket uppskattas av testpanelen. Luvan är tajt och släpper inte in minsta vindpust.

Det kunne have været bedre: Modellen er ikke så stor, og den føles lidt tungere end akslerne, så vælg eventuelt en størrelse, der er større end normalt, hvis du ved med dig selv, at du har brede aksler.

Sammanfattning: En blød linerjacka at være aktiv i. Designmässigt stilren och lätt att matcha till det mästa!

Til den, der vil stikke ud

SE_WearColour_Cub_Jacket.png
Model:
Cub Jacket, Brug farve

Bedste egenskaber: Snyggt mønster, det er det første, som testpersonerne har valgt med Cub Jacket. Leopard- og dyremønstre er stadig fine, og de er fine på en jacka. Det er også ekstra smart, at dyremønstret på netop den her tunna dunjakke ikke er for udstickende. Det er også sjovt, at den ikke er sort, men her kan du stikke den lidt ned! Ved ermsluten findes herliga muddar i syntetmaterial som känns mjuka mot handlederna. En diskret og klædelig reflekslogga ser længst ned på jackan. Tyget er meget småt og føles følsomt, når testpanelet rører på sig. Et andet positivt aspekt ved Cub Jacket er, at den er så lang på ærmerne, at den siger en test, som er lidt længere end snittet. Luvan går at dra åt för att stänga ute vind.

Det havde kunnet være bedre: En af testarna är lite orolig att yttertyget är lite för ömtåligt.

Sammanfattning: En jacka med klös för dig som vill sticka ut, men inte för mycket.

For den som vil røre på sig

SE_Haglofs_Essens_Mimic_Hood.png
Model:
Essens Mimic Hood, Haglöfs

Bedste egenskaber: Essens Mimic Hood er isoleret med syntetmateriale, der har samme varmeegenskaber som dun, men som samtidig holder måttet i vått tillstånd, något som en testare påpekar är sant då den används i regn. Jackan har en klar rød farve med vinrødt indre, hvilket giver pluspoäng. Derudover er den stor og rummelig og kan varme kolde hænder. Under armhålerne på den her tunna dunjackan findes inslag av stretchtyg som gör att jackan andas. Derfor er den også perfekt til aktiviteter, hvor du bevæger dig meget! Desuden findes der også en dragsko i luvan, som gør det muligt for dig at trække ordentligt rundt i hovedet på luvan. Så kan ingen vindar leta sig in!

Det havde kunnet være bedre: Komforten ved halsen havde kunnet være noget bedre, da Essens Mimic Hood er høj i halsen og ikke særlig fleksibel lige der.

Sammanfattning: En praktisk og tålig jakke til den aktive, som søger mange værdifulde muligheder, når det gælder pasform. Essens Mimic Hood går at trække åt på både det ene og det andet sted.

For den, der vil lave burpees

SE_Wyte_Astrid_II.png
Model:
Astrid II, Wyte

Bedste egenskaber: Den her jackan er så blød og följsam at en testare utropar at det skulle kunna gå att göra burpees i den! De andre testpersoner holder med om, at den virkelig er bekväm och lätt att röra sig i. På jackans utsida finns två fickor med dragkedja, så att de går att stänga ordentligt. En diskret log syns på framsidan af jackan, längst ner vid linningen, vilket är en fin detalj. Til forskel fra samtlige andre jackor i testen så har den her jackan ikke nogen luva, hvilket gør den perfekt at have under andre plagg. Den her tunna dunjackan fra Wyte er også meget prisvärd sett till liknande jackor i testet, vilket alltid är en fördel.

Det havde kunnet være bedre: Designen havde kunnet have noget ekstra, men på den anden side er det en fordel, at den går at matche til alt.

Sammanfattning: En utrolig prisvenlig dunjakke med meget följsamhed og høj komfort. Perfekt til dig, der leder efter noget at have under skaljackan, regnjackan eller din parkas.


For den som vil have topphög kvalitet

SE_Peak_Argon_Light.png
Model:
Argon Light Hood, Peak Performance

Bedste egenskaber: Det her er en virkelig luksuriøs jakke, der både ser og føles. Argon Light Hood har en lysende orangerød farve, som gør, at du klistrer den ud i det grå vand. Dragkedjan är tejpad, och luvan går att dra åt kring halsen så att den sitter tajtare om huvudet och inte släpper in vind, regn eller snö. På jackans framsida finns stora rymliga fickor som värmer händerna på ett härligt sätt. Desuden har jackan to store innerfickor, hvor det meste kan få plads.

Det havde kunnet være bedre: Flere af testpersonerne synes, at Argon Light Hood er noget rak i passformen for at være dammodell. Hvis du er bred over høfterne, risikerer du, at den her dunjakke sidder lidt stramt.

Sammanfattning: Det her er valget for dig, der vil have en jakke med rigtig høj kvalitet og komfort. Trods en høj pris er Argon Light Hood fra Peak Performance värd varje krona.

Til de eventyrlystne

SE_Helly_Lifaloft.png
Model:
Liftaloft Hybrid Insulator, Helly Hansen

Bedste egenskaber: Jackan er lavet til at være et ekstraudstyr til den, der ønsker at være aktiv og bevæge sig på sig selv. Lifaloft Hybrid Insulator er fyldt med et specielt materiale, som kaldes Lifaloft, og som isolerer varme på en optimal måde. Jackan er på nederdelen lavet i stretchtyg for at du skal kunne røre dig bedre i den, hvilket flere af testarna intygar fungerar utmärkt. Materialet er også i øvrigt småt og fint. Det gør også, at det her er en dunjakke, som fungerer bra ved vinterlöpning. Jackan går også at dra åt nedtill med hjälp av en dragsko, vilket är bra för dig som söker optimal passform.

Det kunne have været bedre: Designen er ikke på toppen, tycker en testare, som menar att det här kanske inte är den jacka du vill ha en dag på stan. På prommenaden i skoven er den derimod perfekt.

Sammanfattning: En linerjacka til dig, som ved, at du skal på eventyr og behøver et ekstra isolerende lager, og som samtidig værdesætter stor bevægelsesfrihed.

For den, der vil være let som en fjer

SE_Peak_Helium_Hood_Jacket_W.png
Model:
Helium Hood, Peak Performance

Bedste egenskaber: Den her jackan gør skäl för sitt namn - Helium! Den er nemlig ultralet, og det føles knap, at man har på sig den, siger en testare. Designet er klassisk pænt og passer til de fleste lejligheder. Og så er den også flot, fleksibel og blød. Peak Performance får også et ekstra plus for, at den findes i flere kølige farver, hvis du ikke vil vælge den klassisk sorte. Helium Hood stramar heller ikke åt någonstans, enligt vår kräsna testpanel.

Det havde kunnet være bedre: Muddarna i ärmsluten hade eventuellt kunnat vara lite längre. Hvis du er lang, risikerer du at opleve dem som lidt korte.

Sammanfattning: En cool og utrolig let jacka, som er en drøm at have på sig. Ligesom den anden jackan fra Peak Performance så er heller ikke den her model helt gratis. Spørgsmålet er - kan det ikke alligevel være værd at gøre det? Testpanelet er eniga om att den ändå är det!


LÄS MER: Säsongens bedste linerjackor til herrer

SHOPPA HÄR: Alle vores tunna dunjackor til damer