Minitest! Så bra är nya spinningskon Nike Superrep Cycle Image

Minitest! Så smart er den nye spinningkon Nike Superrep Cycle

Advarsel! Efter at du har læst testet af nye cykelskon Nike Superrep Cycle kommer du ikke til at køre spinning i almindelige træningsskor.

Nike har lanceret sin første spinningsko nogensinde og den hedder Superrep Cycle. Vi lät vår testpanel, innehållandes både nybörjare och erfarna spinnare, testa skon. Størst forskel blev det for dem, der aldrig cyklede i spinningskor tidligere. Tag del af testen her nedenfor!

SNABBFAKTA!

Test af: Superrep Cycle, Nike

Damskon finns i färgerna: Grå/rosa, vit/svart og svart/silver.

Herrskon findes i farverne: Vit/svart og svart/grå.

Passar: Inomhuscykling för både nybörjare och elit.

Beslag: Både SPD og SPD-SL.

Nike Superrep Cycle

Nike Superrep Cycle er markedets første sko til indendørscykling. Skon har en tæt pasform med brede meshpaneler for optimal ventilation. De to kardborrebånd på ovandelen ser ud til at holde foden på plads.

- Skon är hårdare än en vanlig träningssko vilket kommer märkas för dig som kör din debut i spinningskor. I begyndelsen irriterede jeg mig lidt over den hårda kant, som skar i noget på ovansidan af foden, ved ankeln. Det gav däremot med sig efter några minuter, säger en testare.

Så sidder Superrep Cycle på foden

Storleken är något mindre än andra skor från Nike, samtidigt ska en spinningsko sitta väldigt tight och inte lämna speciellt mycket rum framtill vid tårna. Bliver derfor ikke avskräckt om den känns tightare än en löparsko.

- Jeg har 39 i almindeligt fald og ligger mellem 39-40 i Nike. Jeg tog 40 i de her skorna og mina tår är typ hela vägen fram. Trodde at de skulle kännas små, men de sitter perfekt! säger en testare.

Testpanelerne indeholder også ventilationskanaler, som gør, at du aldrig bliver varm i skindet. Gode nyheder!

Aktiver andre muskelgrupper

En af fordelene ved at cykle i spinningskor i stedet for almindelige træningskor er, at du kan få en bedre rulle i pedaltaget. I stedet for at næsten bare aktivere framsida lår og trycka ned pedalen, kan du med ett par spinningskor både trycka ned och dra upp. Det gør, at du får en bedre rulle og på så måde aktiverer både baksida lår og rumpa.

- Jeg som ofte får mjölksyra i framsida lår när jag kör spinning noterade att det var mycket jobbigare för just baksida lår. Samtidig er jeg ikke lige så slut i framsidan efter spinningpasset, jeg troede først jeg forbedrede min kondition men indså hurtigt at det var skorna som gjorde jobbet, siger en testare och en annan fyller i:

- Eftersom du ikke kører slut på framsida lår lika snabbt kommer du att orka köra både i ett högre tempo och longer pass med ett par spinningskor, jag är positivt överraskad.

Sammenfattningsvis

Det her er en grym cykelsko, der gør jobbet i spinningsalen! Du kan få klosser til både SPD- og SPD-SL-pedaler, hvilket er et stort plus. Men præcis som på alle spinningskor behøver du at købe til beslagen. Et tip fra nybegyndere i testpanelet er at google sig frem til en instruktionsvideo, så du med enkelhed kan se, hvordan du fäster dem på skorna.

- Det kan også være svært at finde ud af, hvordan man får fat i skinnerne på spinningcyklerne, fordi jeg ikke kunne nå at lave mit første pas, tip en test og fortsæt:

- For at fästa skon ska du närma dig pedalen med tårna och sedan "klicka i" skon genom att trycka ned hälen. For at få af skon (og det var det her, som var det luriga for mig), vrider du hela foten så att tårna börjar peka utåt.

LÄS MER: Få ut mer av spinningen med spinningskor