Test: Träningskläder för gravida Image

Test: Træningskläder för gravida

Bare for at du er gravid betyder det ikke, at du må stoppe træningen - tvärtom! At røre på sig under graviditeten er bra for både dig og bebisen. Vores havande testpanel har fået svettas i träningskläder från Blacc.

Alle gravide er forskellige, og alle kvinder, der venter børn, er forskellige. Men at træne og bevæge sig på dig - efter bare dine forudsætninger - er bra, det vet vi. Vores testpanel, som går i ventans tider, har fået prova olika träningsplagg från Blaccs kollektion Mama by Blacc, och så här tycker de.

Mjuk t-shirt för lugn träning

Comfy_tshirt.jpgTyp av plagg: T-shirt.

Model: Comfy Mama T-shirt

Passar till: Lugnare träning som yoga och styrketräning utan hög puls, men även till vardags.

Det her var ekstra flot: Passformen! Sitter som en smæk over den voksende mave. Finns dessutom i fem färger.

Sammanfattning: Det her er en perfekt basic t-shirt til gravide, som passer både til lettere træning, men også som loungewear. Materialet er en blanding af polyester og bomuld, derfor er den for visse måske ikke optimal ved træning, hvor du sveder ekstremt meget, men den funkar fint til lugnare pass så som yoga. T-shirten sidder stramt og har ekstra plads til maven i form af rynket stof, som tilpasser sig efter din krops- og magform. Tröjan er ganska lång, vilket gör att den fortfarande kommer passa länge i takt med att magen växer. Den har dekorativa sömmar i sidorna och över ryggen, samt har en diskret Blacc-logga i nacken.

- Designet er meget enkelt og pænt og kan matches til alt. Tyget er tunt, mjukt og lent - det er ingenting at klage på, når det kommer til komforten. Super! siger en testare.

Funktionströja som värmer

Comfort_sweater.jpgTyp av plagg: Langärmad funktionströja.

Model: Comfort Mama Sweater

Passar till: Löpning eller annan inomhusträning när du vill ha långärmat.

Det her var ekstra bra: De lange ærmer med tumhål, så man kan värma händerna.

Sammanfattning: Det her er en tunn, langärmad tröja i funktionsmaterial med en half-zip som gör att du lätt kan anpassa värmen. Noget, som testpanelet vurderer, er, at ærmerne er lange og har tumhål. Det gør, at du kan værma händerna vid utomhusträning utan att tvingas ha vantar. Modellen er også perfekt at bruge som mellemlager under promenaderne.

- Jeg synes, at det er skønt at kunne trække op på kragen, så at jeg ikke har halsen bar, når det er koldt udendørs, siger en i testpanelet.

Også den her trøje er lang i modellen, så den kan hænge med, når maven vokser mere under graviditeten. Trøjan har også diskrete refleksdetaljer, så du kan bruge trøjan udendørs, når det er mørkt. Desuden er den virkelig flot!

Perfekt til svettiga pass

Active_tanktop.jpgTyp av plagg: Linne.

Model: Active Mama Tank Top

Passer til: Alle typer træning.

Det her var ekstra bh: At linnet sidder så bra over ryggen.

Sammanfattning: Det her er det perfekte baseline til dig, som er gravid og træner! Linnet sidder som en smæk rund mage og resten af overkroppen. Det sidder stramt uden at være for stramt, og er langt vilket er bra for den växande magen. Linnet har bryderryg og sidder ifølge testarna väldigt skönt och ger full rörelsefrihet.

- Hela passet satt det på plats, och kändes knappt av, säger en testare.

Desuden tørrer linnet hurtigt efter et svagt pass. Testpanelet viser også, at modellen er stilren med et enkelt design, som ikke klistrer, hvilket gør, at den passer til alle underdele. Et grymt basplagg i træningsgarderoben.

Underbara gravidtights

Mama_tights.jpgTyp av plagg: Strømpebukser.

Model: Control Mama Tights

Passar till: All träning, kanske inte löpning eftersom det inte är så mycket kompression i tyget.

Det her var ekstra flot: At tyget over magen er väl tilltaget.

Sammanfattning: Testpanelen tränade i den lila varianten av de här fina tightsen, en färg som uppskattades av många. Også den hallonrosa farve er så fin!

- Det er en unik lilafarve, ikke for skrikig og ikke for mørk. Plommon, kanske man kan säga, säger en färgintresserad testare.

Tightsen går op over maven og materialet er stretchigt, så tightsen kan følge med under næsten hele graviditeten, når maven vokser. Strømpebukserne er for lange til en kort person, hvilket gør, at de blivende mødre, der har længere ben end gennemsnitligt, får en 7/8-model. Fukttransporten fungerer fint, og tightsen sidder på plads under et helt pas. Det er ingen kompression i tøjet, så løb er måske ikke den bedste aktivitet for disse tights. Annars tycker testpanelen att de funkar till det mesta.

- De er mjuka och sköna, funkar toppen att träna i! Intet som har ner eller stör, säger en annan testare.

Sköna, långa shorts som stöttar

Mama_shorts.jpgTyp av plagg: Shorts.

Model: Run Mama Shorts

Passer til: Al træning: gym, löpning, you name it.

Det her var ekstra bra: Att tyget går ned lite längre över låren.

Sammanfattning: Så skönt med ett par lite längre shorts som går ned en bit på låren, påpekar testpanelen glatt. De er pæne og behagelige, og fugttransporten er også optimal. Der er masser af plads til en voksende mage. Enda minuset er, at de kortere personer i panelet synes, at det var lidt meget tyg baktill.

- Det havde også kunnet være lige så meget tyg fram som det er nu, men mindre tyg i ryggen. Det knölar sig lite under skulderbladen, säger en kort testperson och tillägger:

- En person med længere overkropp skulle antagelig ikke have samme problem.

Shortsen sitter på plats hela träningspasset - oavsett som du kör rodd, kettlebellswingar, push ups eller back squats.

Byxorna du aldrig vill ta av dig

Mama_pants.jpgTyp av plagg: Långbyxor.

Model: Enjoy Mama Pants

Passar till: Lugnare träning som yoga, eller hemma i soffan medan du väntar på din bebis.

Det her var ekstra flot: At de er så utroligt sköna, tyget er mjukt och lent! En rigtig komfortdrøm.

Sammanfattning: De her byxorna är så sköna att testpanelen inte vill ta av sig dem! De er tunede, utroligt smukke, bløde og føles lette på kroppen.

- Det er virkelig et godt betyg, når man ikke ens vil tage af sig dem!

Benen har mudd længst ned og modellen passer mest til rolig træning eller som loungewear hjemme.

- For riktigt svettiga pass vill du antagligen ha ett par tightare byxor. Men de her er virkelig perfekte til det meste, når det kommer til lågintensiv træning. Jeg kommer til at have dem til min hygge med frie vikter, yoga og til fredagsmyset.

- Det er godt at have plads til magen tack vare den brede linning, det känns skönt. De ventilerar bra och är riktigt fina!

SHOPPA HÄR: Se alle vores mammakläder

LÄS MER: Kan jeg träna magen som gravid?

LÄSMER: Träna efter förlossning, hur gör jag?