Test: Nya träningsskon Retaliation TR från Nike Image

Test: Nye træningssko Retaliation TR fra Nike

Snart er indenhussäsongen igång igen och vi längtar efter nya träningsskor. Testpanelet har sat Retaliation TR - Nikes nya tillskott för män - på prov.

Nike_Retaliation_TR


Märke: Nike

Model: Retaliation TR

Rekommenderat pris: 749 kronor

Omdöme: Mjuk, stabil och smidig träningssko

Testpanelet siger:

Ved første anblicken ser skon ganska bred ut framtill, men låt inte det lura dig: väl på foten sitter de klockrent.

- Första passet genomfördes utan strumpor i skorna och inga som helst tendenser till skav. Känns väldigt mjuka kring foten men sitter ändå på plats utan att foten glider runt i skon, säger en av personerna i testpanelen.

Det er en træningssko, der er særligt udformet til intensive træningspas, som skal give stabilitet og støtte til hurtige forflytninger. Sulan har en bra grepp som faktiskt gör att känslan av stabilitet förstärks.

- Jeg ville virkelig anbefale den her sko til dig, der søger stabilitet og komfort, men alligevel vil have en smidig sko. Stabiliteten kommer vel til pass ved eksempelvis kettlebellsvingar og marklyft men går alldeles utmärkt att använda även vid burpees, säger en testare.

Som de fleste Nike-skor får den her model gillande blickar när det kommer till designen. Den store farveindstilling føles fræsch uden at blive for skrikig.

Netkonstruktionen på skons ovandel skal gøre skorna bekväma och luftiga, men den föll inte riktigt alla testpersoner i smaken.

- Hvis jeg skal finde noget, der måske trækker lidt ned, så er det ventilationen. Men det er nok svært at få til en sval og luftig sko uden at kompromittere med stabiliteten.

Nike Retaliation TR for män finns i grönt och svart.

For at kitta dig till höstens inomhusträning kan du kolla in vårt utbud av inomhusskor, shorts och träningsbyxor.

LÄS MER: Lofsans favoritredskap for hemmaträning

LÄS MER: Så træner nye Blacc-modeller Marvin Tay