Test: Tre grymma gummistövlar för barn och juniorer Image

Test: Tre grymma gummistövlar för barn och juniorer

Djupa vattenpölar och lervälling att busa i brukar göra att barn gillar hösten. For alle forældre er det derimod ikke lige roligt. Sportamores lille testpanel har testet gummistøvlerne fra Viking. Her er gummistøvlerne, som er bedst i test.

Det første, du tænker på, når du mærker dig selv, er vandpølser og lera, og så er du sikkert en småbarnsforælder. At holde barnet tørt er en udfordring, og at holde gummistøvlerne fri er en anden - men et skridt er at købe støvlerne. Nogle tips på vejen kommer her.

Skal børn have samme størrelse i en gummistøvle som i en almindelig sko?

- Ja, størrelsen skal ikke spille nogen rolle. Vi plejer at anbefale mellem ti og femton millimeter spilrum fremtill på vår og sommar-stövlar. På hösten säger vi istället femton till tjugo millimeter, så att tjocka strumpor får plats. Køb ikke store gummistøvler, bare for at de skal holde længden. En stub sidder ikke lige stramt om foden med tanke på, at man ikke kan justera den, så en for stor størrelse bliver let väldigt för stor, siger Johan Elvstrand på märket Viking.

Hvad tror du, jeg ved om en gummistøvle?

- Det bedste er at spolere gummistøvlerne med vand, når de er blevet lerige, men det er ikke så slemt at putte dem i silikone.Viking sælger en spray, som er lavet til det. Den gør at smutsen lettere rinner af, plus at gummit holder længere.

Bør jeg impregnera gummistövlar?

- Nej. Det behøver du ikke gøre om det er en riktig gummistövel. Den er vandtæt. Att smörja med silikon hjälper mot smutsen, men det gör inget extra för vattentätheten.

Kan jeg tvätta gummistövlar i tvättmaskin?

- Ja, det går. Ha i så fall låg temperatur, inte över trettio grader och kör ett program för handtvätt eller ylle. Sen är tvätt i tvättmaskin mest för att fräscha upp insidan. Utsidan kan du bara torka av. Tænk på, at det ikke heller skal være for høj varme, når du sedan torkar gummistöveln i torkskåpet, för då spricker gummit. For ikke at risikere det kan du i stedet bare tage tidningspapper og stoppe ned. Det funkar utmärkt.

Så her tycker minipanelen om gummistövlarna från Viking:

Viking Drape Jolly Boots

Model: Drape Baby Boots

Barn/juniorer: Ja/nej

Finns i färgerna: Gul, blå

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Størrelse: Gummistøvlerne Drape Baby Boots er true to size, og du kan med sikkerhed købe den størrelse, som dit barn plejer at have i sine hverdagskor.

Bredd: Till sin bredd är de aningen bredare i jämförelse med en vanlig sko, men inte jämfört med andra gummistövlar.

Vikt: Tyvärr väger Drape Baby Boots en hel del, også i sammenligning med de andre modellerna i testet. Det er derimod intet, der forstyrrer børnene nævneværdigt meget og hæmmer ikke på noget vis hverken bus eller lek.

Fleksibilitet: En gummistøvle er ikke direkte verdens smidigste type sko, men trods det er bare den her model fra Viking relativt fleksibel og får for den fortjenesten hele 7 point af vores lille testpanel.

Skaft: Det her er en høj gummistøvle, hvilket er et stort plus under alle rigtig regnruskiga dage. Ikke ens plask i de djupaste av vattenpölar är en utmaning!

Sammanfattning: Er det ikke lidt sødt at være barn i gummistøvler under en regnfuld høstdag? Drape Baby Boots har et fint dråbemønster, som sammen med den høje farve kan løfte det menneske, som helst vil have det! Derudover er de ordentligt monteret på højden og har en ekstra grov sula. Ikke en eneste dråbe kommer til at lette sig før den her söta fasaden, men den tjocka sulan gör som sagt at den her gummistöveln väger lite mer än andra. Trods det er den lille testpanel supernöjd. Måske kan du komme til at behöva gömma undan den här modellen för att den inte ska användas också i strålande solsken.


Viking Jolly

Model: Jolly

Stald/juniorer: Ja/ja

Finnes i färgerna: Blå, gul, grön, rosa, orange

Rekommenderat pris: 449 kronor.

Størrelse: Ligesom ovenstående model er gummistøveln Jolly true to size. Køb samme størrelse, som du normalt køber til dit barn.

Bredd: Det her er en bred gummistørrelse, som giver plads til ekstra strumpebukser, men det er også en vis risiko for, at dit barn halter omkring inuti, hvis du ikke køber en ret stor størrelse. Studera därför storleksguiden om du känner dig osäker!

Vikt: Till skillnad från Drape Baby Boots är gummistöveln Jolly inte alls särskilt tung. Det er en velkomment overraskning som muliggør endnu højere hop i vandpölarna.

Fleksibilitet: Også den her model fra Viking er meget fleksibel og går at böja. Det er takksamt, når stövlarna skal stoppas in innanför galonbyxorna.

Skaft: Gummistøvlen Jolly er lidt lavere end Drape Baby Boots og måske til og med lidt lavere end hvad gummistøvler generelt er.

Sammanfattning: Designet på den her støvle er retro - ja, i alle tilfælde, hvor man spørger forældrene. Når Sportamores lilla testpanel får spørgsmålet konstateras bare at den er superfin. Modellen Jolly er en meget klassisk gummistøvle, som til sit udseende er aningen mere rosa end hvad den ser ud til at være på billedet. Til forskel fra sine kolleger fra samme mærke er den mat i sin finish, men det spiller så klart ingen som helst rolle for vandtætheden. Ligesom de begge andre modeller i det her testede holder Jolly dit barns fødder helt torra og under de rigtigt kolde höstdagarna finns det spelrum för extra strumpor inuti. I övrigt är stövelns insida ett stort plus. Tyget är mjukt, bekvämt och snabbtorkande, vilket gör Jolly till en favorit i både minstingen och mammas ögon!


Ny SE viking Mira

Model: Mira

Stald/juniorer: Nej/ja

Finnes i färgerna: Svart, gul

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Størrelse: Gummistöveln Mira er aningen mindre i størrelse, så du gør klogt i enten at besøge mærkets storleksguide eller beställa två storlekar för att testa hemma.

Bredd: I bredd är de liksom stöveln Jolly aningen bredare, men inte onormalt breda för att vara just gummistövlar.

Vikt: När det gäller att springa runt och busa är den här modellen helt perfekt. Mira väger lika lite som Jolly!

Fleksibilitet: Desværre er den her støvle derimod ikke lige så fleksibel som de andre modeller, men overdrevet stel er den ikke heller. At stoppe i stövlarna innanför galonbyxorna kan du åstadkomma utan svårigheter.

Skaft: Præcis som Drape Baby Boots er Mira en meget høj model, som gør sig perfekt i de allerdybeste pölarna. Gummistøvlens højde gør også, at galonbyxorna kan glida upp en ordentlig bit längs stövelns skaft, innan det faktiskt blir ett problem.

Sammanfattning: Den her støvle har et betydeligt mere "voksent" design og påminner en hel del om en vanlig damstövel. Udover at skaftet er højere, end det normalt er på en gummistøvle til børn, så er den også mere afsmalnad omkring ankeln. Eftersom den påminner om en vuxenstövel så tycker vissa barn i den lilla testpanelen att stöveln är extra bra, kanske uppskattas detta av fler barn som gärna klär sig likadant som sin mamma. I övrigt är det bra grepp i Miras sula och liksom alla Vikings modeller är stöveln helt vattentät. Synd at det ikke findes flere farver at vælge bland, men å andra sidan känns den här gula färgen som ett ganska självklart val en trött höstdag!

LÄS MER: Den ultimata guiden: Tänk såhär när du köperskaljacka till barnen

SHOPPA HÄR: Gummistøvler til børn

SHOPPA HÄR: Alt for lek og bus i regnet