Bäst i test: Vandringsskor för dam och herr 2020 Image

Bäst i test: Vandringskor til damer og herrer 2020

Ut på tur, aldrig sur! Hold humöret uppe med rätt vandringsskor på fötterna. Her er 2020 års bedste modeller for dam og herre.

Det er dags for vandring! I det her testet har vi låtit vår manliga och kvinnliga testpanel traska runt i vandringsskor från Haglöfs, Salomon, Merrell och Lundhags. Så her tyckte de!

Ved du allerede, hvilken vandringskæde du skal have? Gå direkte til udbudet!

VANDRINGSKÆDER TIL DAM

Dam - Hagl+Âfs L.I.M Mid Proof Eco.jpg

Model: L.I.M. Mid Proof Eco, Haglöfs

Det bedste med skon: At den har en sådan stabil og förstärkt hälkappa.

Testpanelet siger: Det her er en herlig vandringskänga med halvhög ankel, som kan kräva att du har en hög strumpa i för att inte känna av skaftets ovankant mot huden. Lästen är ganska smal, och eftersom alla fötter sväller när de blir varma är det kanske inte förstahandsvalet för dig med breda fötter. Hvis du har meget små fødder og har svært ved at finde dem i normalt fald, så er det her en god værdi. De er helt vandtætte, hvilket testpanelet anser for at være utroligt flot. Både sulan og membranet er desuden økologiske, hvilket uppskattas.

- De er meget pæne. Jeg kan lide den grønne farve, som gør, at de har noget ekstra, siger en testare.

Gummimönstret på slitsulan fungerar bra för att få grepp i de flesta sorters terräng. Et ekstra plus giver et meget stabilt og forstærket køkken. Trods en lille læst er den her model aningen stor i størrelse, og har gott om utrymme framtill vid tårna.

Finns i: svart.

Salomon XA Elevate 2 GTX.jpg

Model: XA Elevate 2 GTX, Salomon

Det bedste med skon: De er vridstyva och bra vad gäller stabiliteten.

Testpanelet siger: En lav vandringssko, med en vandtæt membran i Gore-Tex. De er true to size, men ganska smala. De måske ikke passer dig med højt fotvalv, da de både trycker ovenpå foden, samt at det ikke findes noget tydeligt støtte ved hålfoten. Greppet er klart, siger testpanelet. Ovandelen er desuden slidstærk og tåler det meste. Skaftet er lavt, hvilket gør, at vandringsskornapper i mer luft än skor med hög ankel. De er meget vridstyva og presterar med andra ord klockrent vd gäller stabilitet!

- Hälkappan är också stabil, men inte så pass att det känns som att den begränsar rörligheten. Dämpningen är åt det hårdare hållet, vilket känns tryggt säger en vandringsglad testare.

Den her vandringskon ses som klassisk i sit design. Den påminner lite om en löparsko i det att den har en liten rullsula, som gör att du får fart fram i steget. Den knyts ikke med traditionel snörning utan en sorts quick lace. Formålet er, at snøringen så ikke skal udvide sig eller forsvinde, mens du går, som almindelig snøring med rosetter kan gøre. Smart!

VANDRINGSKOR TIL HERRER

Salomon OUTward GTX.jpg

Model: OUTward GTX, Salomon

Det bedste med skon: Dæmpningen, som er perfekt ved lange etapper.

Testpanelet siger: En rakt igenom bra vandringskänga! Den har en stabil sula som klarar påfrestande terräng, men vissa i panelen hade önskat mer uppbyggnad för hålfoten. Vridstyvheden er derimod på toppen. De får også ekstra point for den holdfasta dämpningen, som er af det hårdare slaget.

- Perfekt til når jeg skal gå lange etapper og ikke vil have en for blød sula, uden hellre prioriterer stabiliteten. De er vattentäta vilket är ett enormt plus, säger en testare.

Testpanelen tycker även att skorna är snygga och sköna. Passformen är åt det smalare hållet, och skon snöras med vanlig snörning.

Herr - Hagl+Âfs L.I.M Mid Proof Eco.jpg

Model: L.I.M. Mid Proof Eco, Haglöfs

Det bedste med skon: At den er vandtæt og økologisk.

Testpanelet siger: Skaftet på den her vandringskon er halvhøjt og slutter præcist ovenpå eller ved fotknölen, tänk därför på att ha en hög strumpa när du vandrar i vandringsskorna från Haglöfs. De er utroligt bekväma, tycker den manliga testpanelen och utser dem till och med till skönast i hela testet. Lästen är åt det smalare hållet, men inte jättesmal. Både sulan og membranet er af økologisk materiale! Desuden er det 100 procent vandtæt.

- De her skind giver mig en premiumkänsla, wow! siger en testare.

Et ekstra plus for en meget stabil og forstærket håndkappe, der holder foden på plads, samt at de er lidt opbyggede ved hulfoten, hvilket er rart, hvis du skal gå langt.

Findes i: grönt.

Merrell Nova GTX.jpg

Model: Nova GTX, Merrell

Det bedste med skon: Greppet!

Testpanelet siger: Det her er en vandringssko, som er let at gå eller promenere med. Alle testene er afstemt efter, at de er meget pæne, visse ligner dem til og med sneakers. Perfekt til lange hundeluftere, at gå i en blottet skov er ikke noget problem, da skoen har en membran i Gore-Tex. Anklerne er lave og vridstyvheden er ok, for at være en enklere type vandringssko. Imponerende!

- Også dämpningen känns skön, och greppet är toppen.

Greppet er den vigtigste del af det her skon. Undertill er mönstret i gummit grovt och kan säkerligen på grepp om det mesta - så väl spång, som lera, som stenhäll. Värt att nämna är att skon är något litet i storlek. Prøv gerne at tage en halv størrelse større, end du normalt har.

Lundhags Jaure II Light High.jpg

Model: Jaure II Light High, Lundhags

Det bedste med skon: Bredden og det høje skaftet.

Testpanelet siger: Den her model har virkelig højt skaft. Perfekt hvis du vil vandre med dig selv, så du kun kræver den type model. Det er godt, at terrænet er svært, så billederne viser præcis den støtte, det behøver. Måske er den for varm i visse sommartemperaturer. Kängan er så klart stabil også, med en vridstyv sula og förstärkt tåbox. Ved hålfoten findes en skön uppbyggnad och baktill omsluts hälen av en hård, men inte obekväm hälkappa.

- Bredden på den her skon er så pass väl tilltagen att du enkelt kan få på dig en extra socka, säger en testare och tillägger:

- Den er også lidt ekstra bred ved framfoten vilket är perfekt, då det är där foten blir som bredast när du kommer upp på tårna i steget.

Salomon XA Pro 3D GTX-«.jpg

Model: XA Pro 3D GTX, Salomon

Det bedste med skon: Stabiliteten, som står pall for alt.

Testpanelet siger: En ganske hård sko, med meget bra stöd speciellt vid hålfoten. Bra hälgrepp, men inte så bekvämt till en början, däremot blir det blir mjukare med tiden. Styrkan med den her skon er derimod stabiliteten, siger testpersonerne. Den er ekstremt vridstyv og beskytter foden uanset terräng eller hvad du kan tänkas råka kliva på. Nogle test synes derimod, at den her model passer bedst som promenad- eller fritidssko, mere end som vandringssko, eftersom den har en ganske lav ankel og på flere måder påminner om treckingskor.

- Den er vattentät vilket jag trycker är ett måste! I de her kan ingen stoppe mig, ikke ens et monsunregn, siger en testare.

Den her lave vandringskon er ret varm, delvis på grund af at den er helsvart. Testpanelerne ser alligevel ud til at være afskalede, og det er faktisk ikke godt nok, hvis de er enfærgede. Det kan være værdifuldt at tænke på, at alle fødder svinger ved anstrængning, og da den her vandringskon er lidt lille, kan det være værdifuldt at teste at gå op i en størrelse.

Findes også i: blått.

SHOPPA HÄR: Alle vores vandringskor og kängor

LÄS MER: Hvordan pakker jeg min vandringsryggsäck?