Test! Våra 8 bästa trailskor för honom Image

Test! Vores 8 bedste trailere til ham

Tiden er inde! Vi har testet de mest populære trailsko til ham for at se, hvilken model der ikke er gnidret af at være helt hvid, høj eller sort.

Trailskor er en dragt, der klarer de fleste underlag, uanset om du springer i blöt terräng, på steniga stigar eller isigt vinterunderlag. Det er et par ting, som alle trailskor har til fælles: de er lavet af et slidstærkt materiale, et hårdt ydre, som står imod grenene, og de har ydersåler, som giver overlægset greb. Eftersom du ofte springer på et blødt underlag, når du springer på stien, behøver du ikke at bruge et par almindelige løbesko. Det er desto vigtigere, at greppet og stabiliteten er ordentlig, så du ikke tramper snett.

Vores mandlige testpanel har givet sig ud i skoven for at teste otte af vores populære modeller i efteråret 2018. Læs deras utlåtande här nedan.

Perfekt til alle vejr

Icebug HERR.jpgTest af: Icebug Acceleritas 6

Rekommenderat pris: 1 295 kronor.

Passform: True to size med en lille pasform. Skindet er ekstremt let på foden og føles knap.

Komfort: Et par skor som sidder bra på foten och ger ett grymt grepp både i och utanför spåret tack vare sulans mönster som leds ut åt sidan i diagonala kanaler, på samma sätt som traktordäck greppar i lera. I det skønneste paret du sat på dig, men skornas något hårdare yttre resulterar i en bättre stabilitet och hållbarhet.

Design: For at være et par trailskor er de förvånansvärt stilrena. De stærke kulører klistrer sig fast og lever op samt låser dem, så de kan springe i farvekarameller.

Sammanfattning: Icebug vet hur du tar dig fram i blöta och hala väderförhållanden. Den her modelens grepp rubbas inte av blöta stenar och rötter, vilket oroade testpanelen innan första löprundan. Skorna har ett hårdare parti över tårna som skyddar mot oväntade kanter du kan tänkas stöta in i. Behöver du ett par skor som skyddar mot vädrets olika element är det här skorna för dig: testpanelen har sprungit i kallare temperaturer och fuktig skog utan att bli det minsta blöt eller kall om fötterna. Skorna är, av naturliga skäl, mer stumma på asfalt men du kan med absolut springa kortare sträckor till och från skogen i dem utan att få ont. Men det er et par skor som passer bedst i den snåriga, blöta skogen.

WOW-oplevelse

Saucony HERR.jpgTest af: Saucony Peregrine 8

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Passform: Passer til størrelsen. Satsa på din vanliga storlek för optimal passform.

Komfort: Så fort du begynder at springe i den her model, glemmer du at tænke på komfort og om skorna andas tillräckligt mycket. Alt føles klart og grymt, intet at klage over. Skorna sitter bra på foten utan minsta skavsår ens från första användningen.

Design: Blåt og orange er en flot kombination! Testpanelen tycker att de här skorna var fina och utstickande utan att bli för mycket.

Sammanfattning: En sko som imponerer. Første intrycket er at skorna er stabila och gjorda för att springa på varierade underlag. En rejäl dämpning på 4 millimeter dropp som inte är speciellt mjuk, utan snarare kompakt och hårdare, bidrar till en stabilare fotisättning. Det vandafvisende materiale på utysidan holder dine fødder torra både når det dugger og når du springer i blöt mossa. Du bliver aldrig for varma i skorna, de ventilerar på ett bra sätt med tanke på skons yttre material, som kan kännas instängt i andra modeller. Greppet, som består af 6 millimeter gummidubbar, er noget af det bedste med skon. Alt fra stigar, backar, rötter og även asfalt har testats och det finns inget negativt att säga. Sulan føles rejäl medan resten av skon upplevs väldigt flexibel. Grym sko for sitt ändamål.

Håller fötterna fräscha

Asics HERR.jpgTest af: Asics Gel Fujitrabuco 6 GTX

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Passform: Ganska stora i storleken, gå förslagsvis ned en halv storlek för optimal passform. Med for stor størrelse kan modellen glappa något i hälen när du springer. Passformen er smal og indrammet og passer derfor bedst til dig med en smal fot.

Komfort: Billederne føles meget beskyttede og sidder godt i den her model. Bekvemmeligheden bliver noget lidende, da skon opleves som hård invändigt, specielt i hälgreppet. Men med et par velsiddende indvendige dele kan du let fastgøre det.

Design: Ganska snygg design och fina färger. Plus for de reflekterende detaljerna som är viktiga när du ska ut på en löprunda i höstmörkret.

Sammanfattning: En noget hårdare og robustare trailsko hvor fokus ligger på skons funktionalitet. Den stabile ovandel støtter fødderne og beskytter godt i forskellige terræner. Sulan ger ett bra grepp och funkar fint på lera, gräs och blöta stigar. Skorna håller fötterna torra när du springer bland blöt mossa och löv och andningsförmågan överraskade - dina fötter känns fräscha även efter en lång runda i skogen. Da skon er något hård kan du med fördel komplettera med en innersula i din smak för optimal komfort. Når du er godt sprunget i skorna, føles de endnu bedre på fødderne. Du som har en noget smalere fod framtill får en grym trailsko med høj kvalitet fra Asics.

Greppar ALLT

Salomon Speedcross HERR.jpgTest af: Salomon Speedcross 4

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.

Passform: Normal i størrelsen med en pasform, som hverken opleves som for smal eller for bred.

Komfort: Forstyrrer stormen i den her model. Dämpningen är neutral och åt det lägre hållet, precis som på andra trailskor, utan att upplevas för hård.

Design: Stilren, grå farveskala og en tydelig Salomon-logga. Skon har et typisk trailsko-look, som føles rimeligt for skovbrugere.

Sammanfattning: Löparskons motsvarighet till fyrhjulsdrift! Stigar, ängar, mossor, berg, rötter - inget underlag har en chans att få dig ur balans när du springer med de här skorna. Speedcross 4 er den fjerde version af trailklassikeren Speedcross. Den er opdateret med en helt ny gummiblanding i sulan, som giver forbedrat grepp på halt underlag. Blandt andet dubbarna har nu fuld størrelse, til forskel fra föregående modeller som haft halva dubbar längst med kanten på sulan. Materialet føles slidstærkt og står imod fugt og enkle grene med bravur. Modellen er kraftigt hållet, både når det gælder design og sula. Hvis du vil have en slank og fleksibel sko, er det her ikke det bedste valg. Plus for den smarta knytkonstruktionen som innefattar ett spänne du drar åt, vilket undviker att snörningen går upp eller på något sätt släpper under löprundan.

Rejäl sula

Nike HERR.jpgTest af: Nike Air Zoom Wildhorse 4

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Passform: True to Nike - vælg din almindelige Nike-storlek. Noget lille i størrelsen for dig som ikke er van at springa i märket. Derimod taktisk pasform til dig med lidt bredere fødder.

Komfort: En rigtig skøn sko, som føles blød og studsig i skovsporet. Du får derimod ikke en lige så dämpad känsla på asfalt. Den främsta dämpningen sitter under hålfoten.

Design: Designet er ikke Nikes cooleste model, og den er ikke specielt vild med sit stilrene, sorte look. Opfattet som en kombination af en sneaker og en känga.

Sammanfattning: Air Zoom Wildhorse 4 har måske ikke det mest løbsvenlige design, men det er en let og bekvem sko, når du vel har den på foden. Fokus ligger snarere på at beskytte foden end at være en fleksibel og rørlig sko. Stabil ovandel møder grymt grepp på såväl grus och stigar som skogsspår med rötter. Skon sitter där den ska under en tuff runda i skogens snårigaste del och den rejäla sulan skyddar mot stenar och andra ojämnheter. Trods at temperaturen sjunker utomhus håller fötterna en behaglig temperatur som varken blir för varm och instängd, eller för ventilerande och kall. Skon kan däremot bli något varm om du springer i den på sommaren. En bra sko för ett rimligt pris, bara det gör skon till en vinnare!

Väldigt stöttålig

Skechers HERR.jpgTest af: Skechers Go Run Max Trail 5 Ultra

Rekommenderat pris: 1 795 kronor.

Passform: Intet stort i størrelsen, så velar du mellem to modeller bør du tage den mindre. Tightare passform i den främre delen och skon glappar snabbt kring hälpartiet om du har på dig en för stor storlek. Med ret størrelse sidder den som gjutet.

Komfort: Her er en model, der sidder godt og har behagelige bevægelser i skoven. Skon er i princippet helt søvnløs, og så har den en kraftig fæste på torra underlag.

Design: Ser ikke rigtigt ud som en klassisk trailsko, men mere som en udviklet sneaker. Det gråa i kombination med det sorte giver et neutralt look uden noget opseendeväckande.

Sammanfattning: Den her model er meget stabil, når du springer på hårdt, pakket underlag såsom en vandringsslinga. Når du derimod møder en halv terräng, typ blöta klippor, fallerar greppet något. Modellen bør derfor primært anvendes i skoven under torra vejrforhold. En bra sko där stöttåligheten är det bästa. Skon er derimod ikke den mest stabile model i testen, så hvis du ved, at du ofte tramper snett, er det her ikke den rigtige model for dig. Plus for at skon er både vandafvisende og holder en god ventilation, hvilket gør den optimal for vandringsturer, hvor det kan blive en og anden løprunda emellanåt. Fötterna känns fräscha hela tiden!

Stram pasform!

Adidas HERR.jpgTest af: Adidas Terrex Two Parley

Rekommenderat pris: 1 499 kronor.

Passform: Skorna är nästan lika svåra att komma i som ett par slalompjäxor. Vælt på plads sluter den strumpliknande passformen åt foten och håller den i ett järngrepp. Bredare i framfoten.

Komfort: Den stramme pasform er overraskende smuk og omslutter foden på en varm måde.

Design: Designmæssigt er det en meget afskalad sko, som ikke ser meget ud for verden. Den er hverken pæn eller ful. En funktionel sko snarere end noget, der stolt vises op i de finare kvarteren.

Sammanfattning: Skorna är mer vattenavstötande än klassiska löparskor tack vare designen och materialet, och strumpan som sluter åt kring anklarna håller smuts, lera, barr och grus från att komma ned i skorna under skogsrundan. Den stramme pasform kan til en start få dig til at tro, at futterne kommer domna bort, men allerede efter nogle meter forstår du, at blodcirkulationen er som den skal, og du kommer til at få en grym løbeoplevelse. En sko, der er helt klar, er lavet til at bruges i skoven. Strumpan holder tätt, dobbarna ger bra fäste och ovandelen kommer inte att rivs upp av kvistar och grenar i första taget. Hårdare material kring ovandelens yttersidor ger extra skydd mot fuktig terrängmark. Her er et par løparskor til den, der vil ge sig ut på en skogsrunda och inte räds lite höstrusk, vare sig det finns ett färdigt spår att följa eller om man skapar sin egen runda.

Minimalistisk trailsko

Salomon Sense Pro HERR.jpgTest af: Salomon Sense Pro 3

Rekommenderat pris: 1 395 kronor.

Passform: Passer til størrelsen. Har du sprunget i Salomons trailskor tidligere, kan du vælge samme satorlek som sidst. Noget rymligare tåbox.

Komfort: Den mjuka, nästan strumpliknande insidan ger väldigt bra passform och komfort. Det ekstra utrymmet i framfoten uppskattas.

Design: Velfungerende tiltalende design. Testpanelet uppskattar avsaknaden av skrikiga färger och den robusta looken som många andra skor inom samma kategori har. Det her føles som trailsko-världens lilla svarta.

Sammanfattning: Sense Pro 3 er en minimalistisk sko, også selvom den giver et rejält helhetsintryck med sin ganska grova sula. Skoen har en grym pasform, men det bliver ret tydeligt, at den ikke er den mest stabile sko i testen. Den er aningen smal i mellem- og bagdelen af skon, hvilket kan upplevas som lidt instabilt på hårda underlag. Greppet er desto bedre, specielt på mjuka underlag där det grova sulmönstret kommer till sin fulla rätt. En ganska hård dämpning som är gjord för mjuka underlag. Den rejäla sulan skyddar mot vassa stenar och det bästa med skon är att du får en grym löpupplevelse för korta till medellånga sträckor. Med en højere dämpning hade skon även funkat fint för de längre passen. Overlag en skön, minimalistisk trailsko som ger ett bra grepp och maximal löpglädje på leriga stigar.

SHOPPA HÄR: Flere trailskor

LÄS MER: Test af Salomons trail skor

LÄS MER: Skal du købe trailsko fra Merrell? Læs det her først!