Test: Våra bästa mellanlager Image

Test: Vores bedste mellemlager

Din bedste ven på sjön, fjället och i skidbacken? Det værdifulde mellemlagret! Her er tröjorna för herr och dam som fått högsta betyg!

Et mellemlager er præcis hvad det lader som - et lager du bærer mellem to andre lager når du eksempelvis vandrar, åker skidor eller springer i kalla väderförhållanden. Mindst kroppen har du i reglen et underställ i ull eller syntet. Over det kommer mellemlagret som både skal värma dig men också andas och släppa ut överskottsvärme och fukt. Overst kör många på en skaljacka, men den kommer inte att fungera optimalt om du inte klär dig smart undertill.

- At bruge lager på lager-principen fungerer både når du springer, åker skidor eller vandrar. Målet er at føle sig så bekvem, at du ikke ens tænker på din utrustning, siger Mia Grankvist på Houdini.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg vælger mellemlagre?

- Mellemlagre kan være i forskellige materialer og tykklekar. Hvad du skal vælge afhænger af, hvad du skal gøre, og hvor meget du kommer til at røre på dig. Det beror også på, hvor varmt eller koldt det er udendørs, og hvor meget du normalt svigter.

Hvilke detaljer skal jeg kigge efter?

- Passform er lige så vigtigt som funktionen i materialet. En plade, der sidder pænt, skaber også komfort. Hvis du desuden synes, at plagget er pænt, vil du bruge det meget og langt. Andre detaljer kan være blixtlås, fickor og ventilationshål. Du kan også kigge efter materiale, som er genvindingsbart, fremstillet af genanvendelige fibre og produceret på en ansvarsfuld måde, som er skonsamt for miljøet.

Hvad er fordelen ved et mellemlager i syntet?

- Syntet er godt til at suge fugt op og sender det hurtigt videre til næste lager, det vil sige skalplagget. Syntet er slitstarkt og torkar snabbare än vad ull gör, vilket gör det lättare att tvätta plagget och få det torrt när du är ute på vandring.

TESTPANELETS OMDÖME

Til hende (scrolla ned for herrmodeller):

Fleecetröja Kari Traa

Test af: Kari Traa Kaia FZ Fleece

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Findes i farverne: Vit/grå, rosa/lila og blå/rød.

Materiale: 91% polyester og 9% elastan. Meshpaneler i 100% polyester.

Passar till: Skidäventyret eller höstvandringen.

Testpanel tycker:

Passform: En tight passform, vill du ha mer frihet kan du gå upp en storlek utan att den blir för stor. Tröjan slutar strax nedanför byxlinningen och har aningen korta ärmar. Sitter tightast runt magen, lite mer utrymme vid brösten.

Komfort: Den her trøje er lavet i et hurtigtorkende materiale, som er meget tunt. Trøjen varmer samtidig som materialet og så passerer meget at du aldrig kan dig instängd. Den bløde inderside i fleece er meget skøn og får dig til at ville have på dig den her trøje ved flere lejligheder.

Funktionalitet: Meshpaneler langs sider og under armhålor for høj ventilation. Der findes også meshpaneler på indersiden af kragen. Tröjan har to fickor med blixtlås.

Design: Smickrande sömmar som framhäver dina kurvor. Testpanelet ligner et blokmønster, det føles både moderne og minimalistisk.

Sammanfattning: Er du ude efter et mellemlager, som er noget tunnare end andre fleecetröjor, men ändå håller dig varm under kalla dagar? Så er Kari Traas Kaia FZ Fleece et godt alternativ. Det tunna materialet gör plagget perfekt för dig som ofta svettas mycket och vanligtvis håller en hög kroppsvärme. Tröjan är väldigt lätt, vilket resulterar i en fri känsla med full rörelsefrihet. Det bedste er den høje fugttransport og de ventilerende meshpanelerna som leder bort svett på ett effektivt sätt, vilket gör den här tröjan till en given vinnare i skidbacken. Tröjan er derimod ikke det varmeste mellemlagret i testen. Minus er den noget korte pasform, som bør kombinereras med et længere förstalager, som ikke lader en glipa i midjan når du sträcker på dig. Pluspoäng för den sköna insidan och snygga designen som gör den här modellen till en given after ski-tröja.

Fleecetröja 2117

Test af: 2117 of Sweden Dalby

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Findes i farverne: Rosa, grå og blå.

Materiale: 100% polyester.

Passer til: Kalla väderförhållanden där du inte svettas så mycket, som fjällvandring eller alpin skidåkning där du åker korta sträckor och sitter i liften länge.

Testpanelet synes:

Passform: En figurnära passform som ändå ger dig lite extra vidd kring mage och byst. Armene er meget stramme, men længden er mere generøs og slutter i midten af hænderne. Dalby har en noget længere pasform, som slutter ved øvre del af rumpan.

Komfort: Her er en trøje, som holder dig varm i vinteren! Den brystformede inderside i fleece, i kombination med den finstickede yderside, holder varmen også i minusgrader. Plagget kan føles aningen stelt til en begyndelse men formar sig efter kroppen efter ett par användningar.

Funktionalitet: To fickor med insida i mesh, anpassningsbar dragsko nedtill samt en högre krage. Själva tröjan har inga meshpaneler, vilket kan ge en instängd känsla när du är i varmare väderförhållanden. Derfor passer trøjen bedst, når du virkelig kræver et varmt mellemlager, som når du kigger på en kold hockeykamp eller er i parken med børnene på vinteren.

Design: Den stickade yttersidan känns som husmorshantverk och bidrar till en gammeldags känsla. Modellen ser mere stickad ud i virkeligheden end hvad den gør på billedet, og den gråa nyansen gør sig fint i kombination til de rosa dragkedjorna.

Sammanfattning: Et varmt mellemlager med en klæbrig yderside og en borstad inderside i fleece. Du kommer garanteret ikke til at frysa i det her mellemlagret! Den her model passer bedst til rigtig kolde dage og aktiviteter, hvor du ikke bliver så svettig, fordi fugttransporten og ventilationen ikke er den højeste. Se til at bære i plagget, inden du tager med dig tröjan på en fjällvandring, eftersom materialet kan upplevas som lite stelt till en början. Plus for den nogen længere model med lange ermar, som ikke lader nogen glipa, hvor kold luft kan tage sig ind.

Fleecetröja Houdini

Test af: Houdini Power Houdi

Rekommenderat pris: 1 995 kronor.

Finnes i färgerna: Svart, lila, rosa, vinröd, blå och vit.

Materiale: 57% polyester, 33% polyamid og 10% elastan.

Passar till: Allt du kan tänkas behöva ett varmt mellanlager till, som vandring, cykling, skidåkning och som myströja på jobbet.

Testpanelet tycker:

Passform: Den her model har en skräddarsydd passform. Modellen når midt på rumpan hvor det bagerste parti går aningen længere ned end det forreste parti. Tröjan er true to size, så satsa på din vanliga storlek. En figurnära passform utan att vara för åtsittande någonstans.

Komfort: Elastanen i materialet gør, at plagget er elastisk, så det behøver at være det, og du får fuld bevægelsesfrihed til at bestige bjerge, cykler eller åka skidor. Materialemixen giver dig en ekstrem blød følelse. Den her tröjan vill du bo i, så skön är den.

Funktionalitet: Tyget er næsten uforstyrret - her snakker vi slitstarkt materiale! Nogle personer i testpanelet har haft deres model i over syv år uden synligt slitage. Tröjans mjuka insida värmer, utan att bli för varm eller instängd. Holder en god ventilation og leder bort svett på ett effektivt sätt. Armaturerne har forlængede håndledsvärmare med tumhål og tröjan har en højere krage med tight luva. Plus for den tilpasningsbara dragskon nedtill.

Design: Tidløst design, der låser de fleste. Hvis du holder fast, kan du med fordel vælge en af Houdinis fine kulører, som lila, rosa eller vinrød.

Sammanfattning:
Houdinis eget materiale Polartec Power Stretch Pro har en slank og slidstærk yderside og en behagelig og luftig inderside. Du elsker den her model fra første sekund, du får på dig den. Materialet er i stort set uforstyrret, og du kan have den her trøje i flere år, uden at den begynder at knække, få hul eller dragkedjor, som går sönder - om du tager hånd om den.
Houdini har lyckats med den svåra uppgiften att skapa ett plagg som värmer när du vill att det ska värma, men samtidigt ventilerar och transporterar bort fukt när du får en högre kroppsvärme och svettas. Plus for den skräddarsydda passformen. Minus for den høje pris, som du derimod får igen efter alle de år, hvor du kan bruge plagget.

Til ham:

Mellanlager Peak

Test af: Peak Performance Rider Zip Hood

Rekommenderat pris: 1 295 kronor.

Finns i färgerna: Vit och svart.

Materiale: 91% polyester og 9% elastan.

Passar till: Längre promenader, höstvandring eller som värmande plagg efter en heldag i skidbacken.

Testpanelet tycker:

Passform: Ikke stram i ærmerne, så gå med fordel op i en størrelse om du har større biceps. En ganske figursyet pasform til forskel fra andre herremodeller og modellen når ned til rumpan.

Komfort: Materialet er meget elastisk og giver dig fuld bevægelsesfrihed. Du bliver hurtigt varm i den her tröjan og fleeceinsidan känns mjuk och skön mot kroppen.

Funktionalitet: Tröjan har to stora fickor med dragkedja och en krage med luva. Du kan ikke dra åt luvan, som är åt det större hållet och går fram en bit så den kan täcka pannan. Kragen går op til hakan og värmer halsen.

Design: Hur snygg? Kombinationen af sort ryg og ramme af glas, der føles moderne og stilrent. Den her tröjan känns inte som ett klassiskt mellanlager utan har en mer sportig look och gör tröjan lika självklart på stan som i skidbacken.

Sammanfattning:

Efter en hel dags skidåkande, eller en löptur på fjället, när du vill ta på dig en torr, varm tröja. Då bör du ha Rider Zip Hood nära till hands. Med en figurnær pasform i et stretchigt materiale er den her model lige så pæn, som den er funktionel. Materialet er det tyndere holdet med en borstad fleece på indersiden, som ser til at du holder dig varm også i minusgrader. Passar därför för lugna aktiviteter där du söker ett värmande plagg. For aktiviteter, hvor du kræver en højere andningsförmåga, er det her ikke ret alternativ. Testpanelet mangler også tumhål, som havde resulteret i en mere bekväm passform. Plus for luvan og den snygga designen som gör tröjan funktionell även utanför vandringsleden.

Mellanlager Helly Hansen

Test af: Helly Hansen Daybreaker fleecejakke

Vejledendepris: 599 kroner.

Finnes i färgerna: Blå och svart.

Materiale: 100% polyester.

Passar till: Skogsutflykter och vandring.

Testpanelet tycker:

Passform: Den her model har en noget rymligare passform kring armar och mage. Tröjan är ganska kort i modellen och när ned till midjan, så matcha förslagsvis med ett längre förstalager. Hvis du har en længere model, kan du gå op i en størrelse, men så får du det svært med, at også ærmerne bliver noget længere.

Komfort: En blød og varm trøje, som ikke er specielt elastisk, men som tack vare den rymligare passformen sidder väldigt skönt på kroppen. Materialet er småt og varmt, du kommer med andre ord ikke frysa i den her modellen.

Funktionalitet: To stora fickor med meshtyg inuti. En lidt højere krage som beskytter nacken.

Design: Når du tænker på en friluftströja, er det præcis det, der ploppar op i hovedet. Et klassisk mellemlager i fleece, hvis design matcher anvendelsesområdet - en trøje, som er lavet til eventyr i skov og mark.

Sammanfattning: Her har du et klassisk mellemlager! Ta på dig tröjan i kombination med ett underställ och en skaljacka. Ha med en kaffetermos och ostsmörgåsar och gå ut och plocka svamp i skogen. Daybreaker Fleece Jacket har et fleecemateriale, der er lige så smukt, som det er tjockt og varmt, så brug den her model i kolde vejrforhold. Den noget kortere model er den, der trækker ned betyget på den her tröjan. Det er heller ingen trøst, som du vil svigte i, så se at bruge den under aktiviteter, som plagget er til for. Designet føles ikke direkte nytænkende. Den største fordel er det lave prisniveau. Vil du have en funktionel varm trøje til en god pris? Så kan du stoppe leta!

Test herr houdini

Test af: Houdini Power Houdi

Rekommenderat pris: 1 995 kronor.

Findes i farverne: Sort, blå, lysblå, orange, grøn og sort/grå.

Materiale: 57% polyester, 33% polyamid og 10% elastan.

Passer til: En multitröja som funkar lika bra på vandringen, under skidåkningen och på jobbet.

Testpanelet tycker:

Passform: Power Houdi har en noget tightare passform, så du kan med fördel välja en större stolek om du velar mellan två. Ærmerne er ikke længere i modellen og når rumpan, så du behøver ikke oroa dig for en glipa i midjan eller vid handlederna.

Komfort: En ekstremt skøn trøje, der sidder som gjutet på kroppen. Den holder en høj varme samtidig med, at du aldrig føler, at du bliver for svettig i den. Materialet er på en måde, som du ikke er bange for, og derfor bliver du aldrig varm.

Funktionalitet: Høj krage med stram luva som dækker haka og mun i stängt läge. Plus for dragskon längst ned som ger en tightare passform om du önskar det.

Design: Stilrent design uden noget som sticker ut. En perfekt tröja att ta fram en frusen dag på jobbet.

Sammanfattning:

Uden at du for den del bliver svettig, kender du på en gang hvor den her modellen holder dig varm også når temperaturen sjunker. Materialeblandingen af polyester, polyamid og elastan giver en behagelig og behagelig følelse, som den og transporterer væk fra fugt. Kvaliteten og funktionaliteten i den her trøje er så god, som du kan håbe på. Uanset hvad og hvornår du skal bruge dit mellemlager, kommer du til at få det, du søger. Hvis du har en hånd på din trøje, vil den også holde i flere år. Se bare til, at du ikke har en skidjacka med kardborre over, som kan noppa til tröjan. Enda minuset er, at passformen er noget stram, men med ret størrelse findes det ingen invändningar fra testpanelen. Alla bör äga en Power Houdi, testa själv så förstår du vad vi menar.

SHOPPA HÄR: Vores samlede udbud af fleecetröjor

LÄS MER: Nu er voresnye jackor her

LÄS MER: Test: De bedste pendlerjackorna til hende