TEST! Vårens bästa löparjackor för henne Image

TEST! Vores bedste løbesko til hende

Et sikkert valg er at blive glad for at løbe igen. Når det stadig er lidt køligt i luften, kræves der en løparjacka, som beskytter mod vind. Her er testpanelets favoritter i 2019.


Test af: Hedvig Jacket, Wyte

Wyte


Märke: Wyte

Model: Hedvig Jacket

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Finnes i färgerna: rosa.

Passform: En tunn jacka med rak passform som varken sitter tight eller är för vid. Perfekt bevægelsesfrihed! Intet stort i størrelsen.

Komfort: Superskøn model. Nogle jakker kan føles lidt praktiske i materialet, men den her er
mjuk och bekväm, hurra!

Design: Velfungerende, fin farve, som låser de mørke farver ordentligt. Matcha gärna med löpartightsen Anja för en komplett look.

Sammanfattning: Er du en af dem, der venter i lidt varmere vejr, før du beger dig ud på årets første løprunde? Så er det her vennen, som gerne venter med dig. Hedvig-jakken ligger i det tynde lag og bør derfor matches med en forståelse for, at solens stråler varmer ordentligt. Men den ville være perfekt under et kyligt sommerværelse med en linne under. Den mjuka insidan känns skön mot huden, glöm det där tältliknande materialet som andra vindavvisande jackor lätt kan påminna om. I gengäld er modellen ikke specielt vindtæt. Ge vädret någon månad, sen är den här allt du kommer vilja springa i. Något testarna saknar är fickor att lägga telefon i. Modellen har däremot en liten ficka vid ena nyckelbenet där en nykel får plats. På plussiden finder du derimod meshpartierna på sidorna av jackan som ventilerar skönt, den högre kragen och resårerna vid ärmsluten. En rigtig rygg modell för svettiga löprundor!


Test af: PHX Jakke, Adidas

Adidas

Märke: Adidas

Model: PHX Jacket

Rekommenderat pris: 999 kronor.

Finnes i färgerna: svart, rosa och ljusblå.

Passform: Ikke så lille i størrelsen, så du kan tage den større. Modellen når præcis til midten af graven, som er omkring 175 centimeter lang og har generøse ermlængder.

Komfort: Mysig og skøn model. Men ikke så rørlig, som visse måske ønsker for at kunne overdrive armhulerne, når du springer. Materialet er af det tykkere holdet, og derfor gør sig jackan rigtig bra mod både blåst og let regn.

Design: Snygg og stilren jacka!

Sammanfattning: Til forskel fra andre løparjackor er den her variant ikke superlet. Selvklart er den ikke tung, men tyngre end de andre modellerna i testet. Materialet er meget robust og mere holdbart end fx Asics-jakken. Med det sagt, er det ikke nødvendigvis noget negativt. Den her jakke har derfor flere anvendelsesområder. Du kan både træne og springe udendørs i modellen, men den gør sig mindst lige så bra som mellemlager på vandringen. Det slitstarka materialet håller i ur och skur. Noget negativt ved jackan er den korte pasform, som ikke passer til alle kroppe. Reflexdetaljerna och de svettskyddade fickorna hyllas. Den høje kragen og længere ermarna likaså!


Test af: Sølvjakke, Asics

ASICS

Märke: Asics

Model: Silver Jacket

Rekommenderat pris: 549 kronor.

Finnes i färgerna: blå och svart.

Passform: Normal i størrelse, men tænk på, at materialet ikke er specielt strækbart, så vælg størrelse med omsorg. Tummen op for at modellen er noget længere baktill og for at dragskon længst ned gør at du kan tilpasse passformen.

Komfort: Jackan sidder superskønt på kroppen og er skuren for at give en fin silhuet uden at sidde for stramt.

Design: Diskret og minimalistisk. Hvis du stikker noget ud, vælger du den blå jackan, ellers findes samme model også i helsvart.

Sammanfattning: Lad dig ikke lokkeras af det minimalistiske intrycket af jackan. Det findes intet minimalt med denne model. Den ligger i rammen med sin lette vægt og skräddarsydda passform. Det faktum, at du kan tage bort luvan om du önskar älskas av testpanelen. Her findes ingen forstyrrende øjeblikke, så langt øgat når. Noget at tænke på er, at dragkedjan framtill kan komme til at bukta in och ut mot kroppen eftersom materialet runtomkring är så pass tunt. Intet, der er for tungt, men alligevel mærkbart. Uanset om du skal springa långa eller korta distanser kommer du bli glada av att ha den här kompisen på dig. En sval model som står imod vind på et effektivt sätt. Ogvik løprundor i spöregn så er du good to go!


Test af: Run Tech Pack Jacket Wind, Nike

NIKE

Märke: Nike

Model: Run Tech Pack Jakke Vind

Rekommenderat pris: 1 695 kronor.

Findes i farven: sølv.

Passform: Noget løsere pasform som sidder bekvämt på kroppen. At jackan går ned en bit på rumpan uppskattas, samt den generösa huva med lite hårdare tyg i kanten som gör att den ligger på plats när du springer.

Komfort: Superskøn jackstik, som du ikke kender på kroppen. Alt er perfekt - den lette vægt, det lækre materiale og den bløde følelse.

Design: Kom igen, også dem, der har en farverig plade, må bare elske den her model. Mere er mere! Tech Pack er altid kollektionen, hvor Nike tester de allernyeste materialer og trendigste looks, og her har de virkelig lyckats.

Sammanfattning: En silkeagtig komfortdrøm med ekstra alt! Tag en kik på den her jackan, og du bliver förälskad på en gång. Bare designet er et statement i sig selv. Når du tager en nærmere titt på jackan, mærker du alle specielle funktioner, så som nårpartiet baktill og på sidorna av jackan for optimal ventilation, en ficka framtill med en mindre ficka inuti, avtagbar luva, ventilationsdel med blixtlås vid skuldrorna samt slitsar på sidorna av jackan för extra rörelsefrihet. Modellen giver et godt modspil til kolde vindar, men klarer ikke regn på samme niveau. I øvrigt en funktionel jacka, som er let og har en perfekt andningsförmåga. Reflexmaterialet runt hela jackan gör den här modellen till en given vinnare sena vår- och sommarkvällar.


Test af: Essential jakke, Nike

NIKE

Märke: Nike

Model: Essential Jacket

Rekommenderat pris: 849 kronor.

Finnes i färgerna: svart och rosa.

Passform: Figursydd pasform i en normal storleksskala fra Nike. Kör på din vanliga storlek för perfekt fit.

Komfort: Det er næsten noget "magiskt" med den her jackan! Uanset hvor mange lag du har under modellen, sidder den rigtig behageligt og har en perfekt ventilation. Tunt materiale, som sidder godt på kroppen.

Design: Diskret løparjacka i helsvart model med en lille reflekslogga på brystet. Stilren och snygg, en modell som faller alla i smaken och passar till allt.

Sammanfattning: Bland flere grymma modeller sticker Essential Jacket fra Nike helt klart ut. Det er ikke en løbeseddel, som testpanelet har taget sig af, og som ikke har været til deras belåtenhet. Under regniga rundor känner du dig varken blöt eller fuktig och den vattenavvisande finishen gör sitt jobb. Selv om du normalt ikke er en fan af kærlighed på løparjackor, vil du glæde dig over det faktum, at den her er fastgjort på en måde, der gør, at den ikke er i vejen eller føles knuselig, når du springer. Du kan også tilpasse den og trække den med en træksko, så den sidder på plads. Yderligere en sag som hyllas er de smarta slitsarna i svanken som gör det möjligt att få plats med flera klädlager under samt släppa ut överskottsvärme. En sag, der derimod havner på minussiden, er avsaknaden af en liten ficka för en nyckel. Ud over det er Nike-jackan testets vinder. Löp och köp!


Test af: Supernova Jacket, Adidas

Adidas Supernova

Märke: Adidas

Model: Supernova Jacket

Rekommenderat pris: 899 kronor.

Findes i farverne: svart, mörkröd, rosa och grå.

Passform: Slimfit-model, som former sig efter kroppen uden at sidde for stramt. Modellen er derimod noget kort i midten for lange testare.

Komfort: En skøn jacka at have på sig og mindst lige så skøn at springe i. Inga sömmar som skaver eller stela material som stretar emot.

Design: Svart löparjacka med fina snitt och diskreta reflexerna i form av prickar på överarmarna samt streck vid skuldrorna och på fickorna på framsidan.

Sammanfattning: Smidig og let löparjacka som du enkelt kan packa med dig på resan. Du kender knap nok modellen på kroppen, hvilket er en stor fordel i løbesporet, når fokus ligger på distansen. Nogle af de detaljer, som testpersonerne synes er lidt ekstra, er den højere kragen, som står imod vind, den åbne ventilationsdel på ryggen og fikorna med blixtlås som rymmer både telefon og nøgle. Angående ventilationsdelen på ryggen bør du däremot vara försiktig när du tar på dig jackan eftersom den delen endast hänger ihop med en tråd och anses lite skör. Funktioner med ventilationsdelen er dog en af fordelene med jackan, specielt hvis du springer med en løparryggsæk.

SHOPPA HÄR: Alle vores løparjackor

LÄS MER: Bäst i test! Nye løbesko til kvinder 2019

LÄS MER: Nye Adidas UltraBoost 19 er her