TEST: Vårens regnkläder för kidsen Image

TEST: Vårens regnkläder för kidsen

Med vores kommer regn! For at børnene skal kunne klare sig, er det nødvendigt med tøj. I det her testet udfordrer vi sex forskellige regnställ att försöka stå emot vattenleken.

Om det er nogen, der elsker at være ude i ur og skur, så er det familiens mindstingar. Regniga dagar innebär nästan alltid glada miner. Uteleken får oändliga möjligheter, och att baka lerkakor eller hoppa i den där stora vattenpölen på trottoaren är bara härligt. Men for at undgå at blive blødt gælder det om at have bra kläder som tål regnet.

Vi har samlet ihop ett gäng regnställ med olika funktion för att ni föräldrar ska kunna fatta ett lätt beslut när det kommer till att välja regnkläder till kidsen.

For at få lidt koll på hvordan meget vand kläderna tål kan du ta hjälp av mätvärdet vattenpelare. Det visar hur mycket vatten kläderna tål innan de börjar bli blöta och ta in vatten. Tänk på att kläder som har ett högt värde också kan betyda att de är lite tjockare och inte ger lika mycket ventilation.

Så her mäts vattenpelare:

  • Minst 3 000 mm = Här står kläderna emot regn under en kort tid.
  • Mindst 5 000 mm = Her står tøjet imod kraftigt regn.
  • Mindst 8 000 mm = Her kan børnene både sidde på blødt underlag samt at tøjna står imod kraftigt regn.
  • Mindst 12 000 mm = Høj beskyttelse for ekstreme vejrforhold. Står imod kraftigt regn og længere lek i vattenpölar.

TEST AV: Didrikssons, Boardman fleeceforet regnsæt

Didriksson

Märke: Didrikssons

Model:Boardman Fleece Lined Rainsuit

Rekommenderat pris: 849 kronor.

Findes i farverne: gul, rosa, blå/vit og lysblå.

Materiale: Galon med PFC-fri imprægnering.

Vattenpelare: 8 000 millimeter.

Fodrad? Ja.

Testpanelet siger:

Er du ude efter et varmt og tåligt regnställ med smarta funktioner så er den her dyrgripen väl värd att satsa på. Detaljer som den ekstra forstærkning ved knæene og at galonmaterialet også fortsætter en decimeter før byxbenen og før ermsluttet er noget, som testpanelet vurderer højt hos Boardman Fleece Lined Rainsuit.

Kombinerer du med galonvantar som går langt op på armene så siger du op lidt ekstra i tilfælde dit barn skulle få lyst til at doppa hela armen i en vattenpöl. Däremot saknas extra förstärkning på rumpan, en detalj som hade varit toppen att ha när barnen ibland väljer att åka rutschkana ner för en rivig sten.

- En sag, som næsten er for bra til at være sann, er at fleecefodret ikke korvar sig! siger en förälder i testpanelen.

Det her regnsted med fleeceoverdel og svetsede sømme anbefales at bruges både höst, vår och varmare vinterdagar eftersom det också är väldigt slitstarkt. Ved minusgrader kan du sikre dig med nogle ekstra lager under. Foräldrarna till våra minitestare gillar skarpt att det finns många välplacerade reflexer och för att luvan går att dra åt kring huvudet. På den her model tycker däremot vår testpanel att den lilla kepsskärmen är lite för kort för att skydda ansiktet tillräckligt när det regnar kraftigt. Stort plus for at den vandafvisende overflade er PFC-fri!


TEST AV: Reima, Tihku Rain Set

Reima

Märke: Reima

Model: Tihku Rain Set

Rekommenderat pris: 549 kronor.

Findes i farverne: mørkblå, lysblå, rosa og gul.

Materiale: Polyester med PVC-fri imprægnering.

Vattenpelare: 8 000 millimeter.

Fodrad? Nej.

Testpanelet siger:

Er du ude efter et snyggt, slitstarkt och prisvärt regnställ till familjens minsta medlem har du kommit rätt. Testarna bedömer det som ett ställ som går att få på utan protester från familjens minstingar, tack vare enkel design och färgsprakande, härliga kulörer som speciellt barnen gillar extra mycket.

- Det her regnsted er et af de flotteste, familien har set. Treåringen fattar tycke för det på en gång och har även vid ett tillfälle frågat om hon kan få sova i det, säger en av minitestarnas föräldrar.

Regnstället andas god kvalitet och känns tåligt för all typ av regnoväder, även om det i de kallaste temperaturerna behöver kompletteras upp med flera lager för att barnen inte ska frysa. De justerbare bånd findes der for at hjælpe til, hvis du behøver få i ekstra tröjor under hängslena når du reglerar passformen, og det findes gott om utrymme för tjocka kläder.

At fothällorna går att byta ut är också något som värderas högt eftersom de brukar kunna gå av. Tack vare de svetsade sömmarna så finns det möjlighet för barnet att sätta sig ned på blött underlag utan att genast bli blöt, men lite extra förstärkning vid knäna hade inte suttit fel tycker testpanelen. For at børnene skal få på regnstället och dra åt muddarna kring armar och ben kan du som förälder behöva hjälpa till en del. Også om man som treåring kommer ret langt selv er det lidt klurigt. Testene giver stort plus for, at regnstället går at tvätta i maskin och för att materialet är giftfritt!


TEST AV: Tretorn, pakbart regnsæt

Tretorn

Märke: Tretorn

Model:Regnsæt med rygsækYouth Jr

Rekommenderat pris: 499 kronor

Findes i farverne: rosa, svart och blå.

Materiale: Polyuretan fri fra PVC.

Vattenpelare: 3 000 millimeter.

Fodrad? Nej.

Testpanelet siger:

Det her er et supersnyggt og enkelt regnställ som ger en lite mer sportig look! I og med at det er et letvægtsregnställ, så er det også lidt mere slankt og har enkle funktioner for at det skal gå let at bære med sig.

Passformen er ikke særlig kropssnær, og det kan være svært at få mange ekstra lag under. Det skaber derimod ingen større problemer, da den her model passer bedst under den varme årstid. Tak vare att jackan går att fälla ihop till en liten packbar väska, så blir det här regnstället den lilla räddaren i nöden på resan. Selv om det mest troværdige er, at dit barn har det på sig, er det smidigt at pakke med sig!

- Jeg tror, at det her bliver en af sæsonens favoritter for vores fireårige fashionista! Det er allerede fastslaget, at det absolut ikke behøver regna for at man skal bruge stället, og at det også er så fint at det lämpar sig lika bra för användning inom- som utomhus, säger en av föräldrarna.

Som forældre får du lidt hjælp af det slanke design, når du skal tage på den her på dit barn, men du skal få på tykke vintervantar over ermsluten så anbefaler testpanelen at tage store vantar som går op en bit på armen. Når det kommer til at holde dit barn varmt og torrt, så er det vind- og vandtætte materiale samt den vandavvisende dragkedjan to af de vigtigste funktionerna.


TEST AV: Molo, Zet Rain set

Molo

Märke: Molo

Model: Zet Rainset

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Finnes i färgerna: grön och silver.

Materiale: Polyuretan fri fra PFC

Vandpelare: 5.000 millimeter.

Fodrad? Nej.

Testpanelet siger:

Et af de letteste og lidt mere somriga regnställen i testet, i og med at modellen saknar ett foder på insidan. Testpersonerne anbefaler at bruge Zet Rainset under årets varmeste måneder, da det passer bedst i kombination med et tunt klædlager under.

Når det kommer til hvor bra regnstället står emot regn bör de kraftigaste regnstormarna undvikas. Duggregn og lettere regnskurar er derimod intet problem.

- Fordi byxorna ikke har nogle hængepartier, er modellen meget let at tage på og af, også for de små børn. Det er ikke noget, som vi synes er lidt ekstra meget, fordi vi sparer et par minutter på morgonen, siger en af forældrene i testen.

Regnstället hyllas för bra passform, även om testarna hade önskat att det fanns ett bättre sätt att anpassa resåren i midjan mer individuellt. I dagsläget är den inte justerbar vilket blir lite problematiskt när barnet växer.

Som et lettere regnvejr skaber den her modellen plads til bevægelighed og leg. Den aftagbara luvan skyddar ansiktet mot regn med hjälp av den lilla resåren som går runt ansiktet. Kul att Molo inte håller igen i sitt arbete med designen på reflexerna, som syns som stora stjärnor på ben och på rygg. Vill du att ditt barn syns lite extra kan du satsa på den silvriga modellen. For den, der skal ud på en dagstur, er det her et klassisk og prisvärt regnställ som funkar fint att packa ner i den lilla ryggan!


TEST AV: Didrikssons, Waterman Regnsæt

Didriksson

Märke: Didrikssons

Model:Waterman Rain Set

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Findes i farverne: blå/vit, grøn/blå, rosa/lila og gul.

Materiale: Galon.

Vandpelare: 8 000 millimeter.

Foder? Nej.

Sammanfattning:

Det her ofodrade og smarta regnstället är en pärla och alldeles perfekt för snöslask och regn, eftersom det faktiskt går att få in flera lager under. For kolde dage havde det alligevel været fint at have et foder på indersiden synes en del forældre i testet, også om det også er en fordel at modellen går at bruge som sommarställ.

Hvad er det så, der gør det her så flot? Jo, detaljerna. Regnstället har svetsade sömmar och en inbyggd kanal på insidan där eventuellt vatten kan rinna av innan det nuddar kläderna. Desuden har modellen også aftagbara fothällor och många reflexer på väl synliga ställen. Selv om en af testene kröp runt i stora pölar så var det inga problem för den här tåliga rackaren, som också har en galonkant på insidan av benslut och runt jack-kanten som extra skydd mot vatteninsläpp.

- Der er ikke meget, der er tunnere og en aning lettere, men i den her model kan jeg se, at vandet er så overbevisende, at det føles som en vindende plagg!

At det er et sted, der er udformet til børn, der bevæger sig på sig selv og leger, er det ingen tvivl om. Ved hjælp af de regulerbare akselbånd føles det som et sted, hvor barnet vokser, og det lille fleecefodret oppe ved halskragen føles som en omtänksam detalje, når du behøver at trække det op. Plus for at det går at reglera ärmvidden med små knappar ifall jackan skulle behöva sitta lite tightare!


TEST AV: Lindberg Lysekil regnoverall

Lindberg

Märke: Lindberg

Model: Lysekil regnoverall

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Materiale: Polyuretan.

Finnes i färgerna: gul,blå och rosa.

Vandpelare: 8.000 millimeter.

Foder? Ja.

Sammanfattning:

Regn og rusk i kolde temperaturer? Så er det her en rigtig flot regnoverall som hyllas for fina färger och för att den faktiskt håller vattnet ute! En af overallens fordele er den fodrade fleeceinsidan, som gør, at modeller går at bruge næsten året om.

Som forælder kan du hjælpe til en del med påklädning eftersom fleecen kan bli lite knölig när ni ska ta på overallen. Vill du ha ett regnskydd som barnet kan växa i rekommenderar våra testare att ta en lite större storlek, och att i stället använda flera lager under.

- Testpersonen i fråga såg ut att trivas trots den lite tightare passformen och tog testet på fullaste allvar genom att snabbt inta horisontalläge i närmaste vattenpöl, säger en i testfamiljerna.

Hvad angår vandets tæthed, så virker det ikke som noget problem for den her overliggende, som tack vare tighta muddar och svetsade sömmar står emot även efter flera timmars vattenlek. Regnoverallen får pluspoäng for avtagbara fotstraps som är lätta att justera efter storlek, och för stora synliga reflexer. Lidt minus for at den er noget stram ved halvspartiet, men det vägs upp genom at den ändå är mjukt fodrad uppe vid kragen. Så ingen risiko for skav eller irritation!

LÄS MER: Find rigtige gummistøvler til børnene