Test: Vinterns varmaste kängor Image

Test: Vinterns varmeste kängor

Gå sikkert og hold fødderne varma i vinter. Det her er vores bedste vintersortiment 2017 til både herrer og damer.

SHOPPA HÄR: Alle vores skor

Kängor för honom

Test af: Kamik, Alborg Vandtæt

kamik

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Omdöme: Vargavinterkängor til snällpris

Testpanelet siger:

Det her er et godt sted for dig, som vil være sikker på at holde fødderne varme, selv om temperaturen falder ned mod minus 50 grader.

- Kamik-kängan är vattentät och fodrad och kapslar in värmen runt foten. Jeg havde på mig den under en skotertur og frøs ikke det mindste, siger en person i testpanelet.

Det er utroligt, at jeg ikke kan sammenligne den her sko med Sorel. Når det gælder pasformen, er den ikke stabil, men på den anden side har den en lavere pris.

- Det perfekte valg til dig, der er lidt yngre og har et stramt budget. Hvis du bor i det sydlige Sverige eller undgår at være ude så meget i snön og bare behøver den her type af varma kängor några dagar per år kan det också kännas omotiverat att lägga en förmögenhet på ett par supervarma vinterskor, säger en annan testare.

Snygga färger och klassisk design går hem hos testpanelen. Designet gør dog, at det her ikke er et sted, du går lange promenader i, uden noget du har på dig, når du står stille i kylan en længere tid.

- Den her type af kængor er ikke jättegraciösa men de gör jobbet när du står i ishallen och inte vill frysa eller bygger snöhyddor.

Her finder du Kamik-kängorna.

Test af: Merrell, Thermo Vortex 6" Vandtæt

merrell

Rekommenderat pris: 1 695 kroner

Omdöme: Det perfekte valg til aktive forældre.

Testpanelet siger:

En middelhög känga som är varm, vattentät och gjord för kalla väder. Hvis du er bange for at gå i hundene, men vil have et par gode promenader i vinter, er det her et godt alternativ.

- Den her kängan har bra grepp och du känner att den är gjord av ett ordentligt material. Det her er et par skor du tager på dig, når du vil have et par sköna promenadskor. Du går tryggt i dem oavsett terräng, säger en av testarna.

En varmfodrad känga är förstås inte lika "vackert" som en finsko, men de här har en diskret svart design och drar ingen uppmärksamhet till sig. Testpanelets forældre synes, at det her skind er jättebra.

- Jeg har testet de her skind, når jeg har skudt og været ude i pulkabakken med børnene. De funkar finfint. Skorna har kraftigt räfflad sula och är väldigt stabila, så du kommer inte ramla i första taget. Gillar också att man kan snöra åt ordentligt, så att passformen blir bra, säger en annan testare.

Her finder du Merrell-kängorna.

Test af: Sorel, Caribou Wool

Sorel

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Omdöme: Skön vinterklassiker som håller.

Testpanelet siger:

Det her er en vinterkæde, som er ret klumpet. Den er også stor i størrelsen, så er du mellem to storlekar kan du behöva gå ned en storlek, om du inte vill ha raggsockor eller väldigt mycket luft i skon (vilket värmer).

- De her kängorna är ju bautastora, så det är ingenting du går längre sträckor i, utan mer något du vill ha när du frusit fast vid muren i Game of Thrones eller står utomhus och kollar på bandy för den delen, säger en testare.

Skornas utseende hyllas av testpanelen. Trods det, at de er store og meget varierede, så synes jeg om alle design. Desuden er de vandtætte og meget funktionelle på den måde, at de holder varmen i alle vejr.

- Helt klart bedst udseende af alle skor i testet! Og så varma! Jeg stod stadig i 20 minus i fire timer i de her skove med en almindelig bomuldsstrumpa på mig förra året och frös inte det minsta. Ekstra plus for at det ikke fastnar skräp under sulan.

Her finder du Sorel-kängorna.

Test af: Icebug, Detour M Bugrip GTX

Icebug

Rekommenderat pris: 2 295 kronor

Omdöme: Gore-Tex-skor med dubbar for halt underlag.

Testpanelet siger:

Den her kängan har dubbar undertill, vilket så klart ger utmärkt grepp på is och hala underlag.

- Uanset om du skal gå ud med hunden eller gå ud og motionspromenera i hurtigere takt så gør de her kängorna jobbet. De har en smart spänningsanordning som du vrider på, så at de kramar om foten på ett riktigt bra sätt, säger en av testpersonerna.

De holder værmen og derfor ogas de ikke jättebra, men er trods det ett bra val för dig som lever ett sportigt liv även på vintern. Designmæssigt er det her ingen fullträff enligt testpanelen, men å andra sidan är det ingen modevisning att gå i skogen eller ute på isen.

- Den her skon er perfekt også for den lidt ældre herren, som har problemer med balancen på halt underlag. De er lette, vandtætte og lidt højteknologiske, så du går sikkert og enkelt i vinter.

Her finder du Icebug-skorna.

Kängor för henne

Test af: Merrell, Snowbound Mid Vandtæt

merrell

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Omdöme: Praktisk känga til vinterpromenaden.

Testpanelet siger:

En vinterkänga för dig som lever ett aktivt liv och inte vill begränsas av vädrets makter. I den her krop kan du føde varma og torra, fordi skon er vandtæt og fodrad med noget, der føles som fleece.

- Den her krop er alt, hvad jeg nogensinde har drømt om. Den er praktisk, smuk og varm og sidder smukt på foden. Jeg kan gå langt i koldt vejr uden at få skavsår eller frysa om fötterna, siger en af testarna.

Når det gælder passform er den snæppet stor i størrelsen, men sidder som gjutet på foten om du har rätt storlek.

- En god sko til dig, der vil gå langt i kolde temperaturer. Klarar av tuff terräng och är enkel att tvätta av. Er ikke lavet i følsom mocka til eksempel. Kraftigt räfflad sula och ger bra grepp på halt underlag, men är även en vinnare vid slaskigt väder, säger en annan testare.

Her finder du Merrell-kängorna.

Test af: Sorel, Caribou

caribou

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Omdöme: Din bästis i vintervädret.

Testpanelet siger:

Det her er en klassisk vinterkæde, som er høj i modellen, hvilket er bra, når det er meget sne ude. Den er varm og skøn og helt underbar! En blød og behagelig krop, som du bare kan stoppe foden ned i.

- Fordi den er så klassisk, kan du have den her model år efter år. Jeg har haft mine i fem år, og de ser ud til at være helt nye, siger en af testpersonerne.

Kängan glappar lite och är lite klumpig att gå i eftersom modellen är rejält stor, men du känner dig trots det snygg i den här vinterskon.

- Jeg elsker de her stövlarna och rekommenderar dem till alla. De er ikke så skæve, at du skal gå lange ture, men jeg tager altid med dem, når jeg tager til fjeldet. Caribou klarer virkelig lave temperaturer! Desuden har de bra dobbar så du kan gå säkert på hala vintervägar. Sluta tveka, du kommer inte ångra det här köpet och du kommer kunna ha dem i en evighet, säger en annan testare.

Her finder du kängorna fra Sorel.

Test af: Canada Snow, Toronto

canada snow

Rekommenderat pris: 2 995 kronor

Omdöme: Lyxig curlingkänga.

Testpanelet siger:

Den her kænguru har kaldt "den perfekte skon for barnvagnspromenaden" og det er præcis hvad den her.

- En meget lækker curlingkänga, som du holder fast med en lynlås i hånden. Mjukt fårskinn på insidan, kraftig sula och mocka på ovansidan. Præcis som andre curlingkängor så glappar de lite i hälen, men du vänjer dig snabbt vid det, säger en av testarna.

Desværre er det som vanligt: Smakar det, så kostar det. Du får se kängorna som en investering, og Canada Snow sender til og med et par ekstra sulor som du kan lämna in till skomakaren och få dem omsulade med.

- Toronto-kængan har en hel kork-kil inuti sulan vilket är mycket värmeisolerande. Med en ullsocka i den här skon är värmen perfekt även en iskall vinterdag, säger en annan testare.

Den her kugle er rigtig flot i sin genre og har et klassisk design, som føles voksent og luksuriøst.

- Du mærker, at det er god kvalitet! Til og med greppet er perfekt. Jeg synes de er värda sitt pris.

Her finder du Canada Snow-kängorna.

Test af: Icebug, Glava BUGWeb

icebug

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Omdöme: Fleksibel dobbeltsko med praktisk design.

Testpanelet siger:

En känga som trots att den är fodrad känns ganska slimmad. Den er mindre i størrelse end til eksempel Canada Snow-kängan, og du kan blive nødt til at gå op i en størrelse, for de sidder meget stramt.

- Undertill finns dubbar, men du kan enkelt ta av dem. Dubbarna sidder på et gummibånd, som du kan tage af på et sekund. Broddarna är dock magiska på halt underlag, ett måste när det är halt utomhus om du vill undvika halkolyckor, säger en av testarna.

Af alle testede modeller var det her skorna med bedst grepp. Også hälgreppet var fint og bra, så de får höga poäng gällande passform. Meget praktisk!

- De har et luddigt foder, som varmer fint, og du kan gå langt i dem. Kängorna känns lätta. Fungerar bra även i regnet eftersom de är vattenavvisande. Perfekta skon att ha i stadsmiljö under vintern, om du frågar mig.

Her finder du Icebug-kængorna.

LÄS MER: Vinterskorna som greppar halt underlag