On a testé : les casques de vélo pour femmes et hommes Image

On a testé : les casques de vélo pour femmes et hommes

Det er vigtigt at vælge en god cykeltaske. I denne test har vi afprøvet flere forskellige modeller. Vi har testet justeringen, komforten, ventilationskapaciteten og designet af cykeltaskerne.

Hvis du leder efter en cykelkuffert, skal du vælge en variant, der giver dig en god beskyttelse i tilfælde af uheld. Men der er også andre grunde, der spiller en rolle i valget af en kuffert, og vi har testet disse faktorer her. På fem forskellige cykeltasker har vi vurderet tilpasningsevne, komfort, ventilation og design. Testen omfatter derfor ikke kollisionstest.

Överblick.jpg Her er de kasser, vi har testet! Alle har CE-mærket og er designet med den teknologi, der kaldes mips.

Casques de vélo marqués CE avec Mips

Det er vigtigt at sikre sig, at det cykelhus, du vælger, er CE-mærket og dermed godkendt på baggrund af den europæiske sikkerhedsstandard. Alle de kabinetter, der sælges hos Sportamore, er CE-mærkede. Alle modeller af denne test har også teknologien mips, en suédois opfindelse udviklet på Royal Institut de la Technologie (KTH) i Stockholm.

Hvad er Mips?

La mips-teknologien er baseret på det faktum, at casken har et lag med lav friktion, som er designet til at muliggøre en relativ bevægelse mellem hovedet og casken. Statistikkerne har vist, at den kraft, som hovedet udsættes for i et tilfælde, sjældent kommer direkte til hovedet, uden at være skråtstillet. En kuffert med mips formindskes, når den kraft, som hovedet udsættes for, er til stede. For at mipsene skal fungere korrekt, skal kabinettet være korrekt monteret på hovedet. Il doit être aussi serré que possible. La jugulaire doit être resserrée, mais vous devriez pouvoir mettre un doigt entre les deux. Sørg også for, at casquen ikke er for langt væk fra hovedet.

Test : Casques de vélo pour femmes et hommes

Sweet Protection Outrider MIPS Helmet.jpg
Model: Casque Outrider MIPS, Sweet Protection

Conviens pour : Rute i kampagne

Dimensioner: 54-58 cm (størrelse M)

Vægt: 290 gram

Testpanelets vurdering: En simpel cykeltaske, der opfylder de fleste behov, men som mangler ekstra gode funktioner. La Størrelsen kan justeres med en rotationsfunktion i hofterne, så den ligger godt omkring hovedet.

- Il est très léger et beau, dit un testeur.

La ventilationen virker først og fremmest lidt diskutabel, fordi den ikke har så mange åbninger på oversiden som de andre testkasser. Men når du kigger ind i kabinettet, kan du se, at der er luftkanaler, som transporterer luften gennem kabinettet og køler den af. Det gør også en stor forskel, når testpanelet kører ned af cyklen.

Sweet Protection Trailblazer MIPS Helmet.jpg Model: Casque Trailblazer MIPS, Sweet Protection

Conviens pour : Trail

Dimensioner: 56-59 cm (størrelse M / L)

Vægt: 350 gram

Testpanelets bedømmelse: En fantastisk cykeltaske til pister. På forsiden beskytter en robust skærm mod sol og fugt. Skærmen kan trækkes tilbage eller hældes, hvis du ønsker det.

På bagsiden kan kabinettet justeres til din hovedhøjde. La pomme de test aime le design blanc propre qui est très simple, mais élégant. Denne cykeltaske er et perfekt valg for dem, der ikke ønsker en sort, farvet eller for "traînant" cykeltaske. Ligesom den anden cykeltaske Sweet Protection har den ventilationskanaler, der transporterer luften indvendigt.

- Indeni er der også flere drejeknapper, som giver bedre komfort, og som kan trækkes tilbage. Praktisk, forklarer en tester.

Un sac pour ranger le casque est inclus, ainsi que des oreillers supplémentaires pour l'intérieur.

Bell 4Forty Mips.jpg Model: 4Forty Mips, Bell

Conviens pour : Trail

Dimensioner: 55-59 cm (størrelse M)

Poids : 350 grammes

Testpanelets bedømmelse : Panelet er velegnet, da det er den nederste del af tasken i testen. Camouflagemotivet er cool nok, men designet adskiller sig fra de andre tasker på flere måder. På forsiden er der en lille skærm, der beskytter ansigtet mod regn og sol, men kasketten går lidt længere ned i hætten end de andre i testen.

På bagsiden er der en lille drejeknap, som du kan dreje for at justere størrelsen. Det er meget behageligt at sidde i tasken, men det er vigtigt at bemærke, at den vejer mere end de andre tasker.

- Det er værd at bemærke, at denne taske er designet til cykling på pister. Den betragtes som "mere robust", men i den gode mening og krævet af en cykel, som man ikke kører på asfalt i byen, forklarer en tester.


Giro Agilis Mips – 1.jpg Model: Agilis Mips, Giro

Conviens pour : Rute i kampagne

Dimensioner: 55-59 cm (størrelse M)

Vægt: 280 gram

Testpanelets dom: En af de første ting, som testpanelet fremhæver, er komforten. Her har du en lækker taske! Nogle mangler enhver form for skærm på forsiden, som beskytter mod regn og sol.

Au col de ce modèle, vous pouvez ajuster la taille avec une roue. La jugulaire peut également être ajustée. À l'intérieur se trouvent des bandes étroites de caoutchouc mousse, pour que le casque soit plus confortable. Vous pouvez également régler la pente du casque.

- Det ligner ikke meget i verden, men det gør indtryk! C'est facilement un casque que j'imagine tous les jours, forklarer un testeur.


Giro Syntax Mips – 1.jpg Model: Syntax Mips, Giro

Conviens pour : Rute de campagne

Dimensioner: 55-59 cm (størrelse M)

Vægt: 270 gram

Testpanelets dom: Det er den letteste taske i testen, den vejer i virkeligheden kun 270 gram! Den har en god ventilation, så du aldrig kommer til at føle dig for varm om hovedet. Og så har denne cykeltaske også nogle knapper. På bagsiden kan den justeres meget takket være en rotationsfunktion, der kan betjenes meget mere, end du tror.

- Designet er enkelt, men det er det, jeg elsker. Parfois, vous ne voulez pas le pire casque flashy, mais un modèle plus discret. Voilà pourquoi j'aime celui-ci ! dit un testeur.

Tasken er velegnet til cykelture, men ikonerne inden i tasken viser, at den også fungerer til patiner med justerede hjul, patiner med hjul og planche med hjul. Indvendigt er der meget fine moussehår, som gør tasken endnu mere komfortabel.

Anbefaling :

I denne test har vi vurderet tilpasningsevne, komfort, ventilation og design, men ikke sikkerhed. Du kan også tjekke sikkerheden på din cykeltaske, både ved nyindkøb og efter en periode med brug.

  • Ved nyindkøb: Sørg for at finde betegnelsen mips og CE-mærkningen i produktbeskrivelsen. CE-mærkningen betyder, at produktet er omfattet af en europæisk sikkerhedsstandard.
  • Pour les achats d'occasion : Det er aldrig muligt at vide, hvor en casque de vélo d'occasion har været. Derfor kan det være fornuftigt at undgå at købe en lejlighedscykel. Achetez-en un nouveau à la place.
  • Après une période d'utilisation : Vérifiez s'il y a des fissures ou d'autres dommages à la coque ou à d'autres parties du casque. Selv minefejl kan ødelægge den beskyttelse, som kabinettet giver. Hvis ja, så køb en ny!
  • I tilfælde af en ulykke: Køb en ny taske! Selv hvis du ikke ser nogen skade på kabinettet, kan der være indvendige defekter, som forstyrrer beskyttelsen. Vous devriez changer de casque pour vous assurer que ce que vous avez sur la tête protège ce que vous avez sur la tête !

ACHETEZ ICI : Tous nos casques de vélo

LIRE LA SUITE : Hvordan du lægger din cykel som en professionel