Timberland-kängorna som är bäst i test Image

Timberland-kæderne, der er bedst i test

Alle ved, at Timberland gør de grymmeste kängorna. Men er det klassikern 6-inch Premium eller nya Killington 6-inch Boot som er bedst? Vi har testet.

Vi lod kvinder mellem 21 og 44 år teste både 6-inch Premium og Killington 6-inch Boot i september og oktober 2016, for at du lettere skulle finde den model, der passer bedst til dig. Så her tyckte de om Timberland-kängorna.

6-tommer Premium

test timberlandTest af Timberland 6-ich Premium, ordinær pris 1 995 kroner.

VS.

Killingon 6-inch Boot

test timberlandTest af Timberland Killington 6-inch Boot, ordinær pris 1 395 kroner.

Rund 1: Design

test timberland

Kängorna går lika högt upp på ankeln, men 6-inch Premium är någon centimeter högre totalt sett eftersom sulan är tjockare. Den er også bred og klumpet i sit udseende. Trods at den er så klassisk, klistrer den ud med sin kraftige gummisula og tofärgade snören.

Killington 6-inch Boot er nedtonet, diskret og findes i flere farver end bare beige, så den ikke bryder af mod til eksempel et par sorte jeans. Begge kängor har vadderade kragar runt ankeln och nubuckläder i absolut hösta kvalitet.

- Nättare känga får du leta efter. Fötterna ser små och smala ut i den här modellen trots att det är kängor vi snackar om, säger en av testpersonerna.

Runde 2: Komfort

test timberland

Det bedste, du kan gøre, er at stikke ned i foden og direkte bestemme dig for, om det er den rigtige model for dig. Testpanelet vidner nemlig om, at begge modellerna er lidt osköna de första timmarna du har dem på fötterna, sedan formas de snabbt efter foten, slutar glappa och sitter i stället som gjutet. Derimod forårsager ingen af dem skavsår for nogen af kvinderne i testpanelet.

Eftersom 6-inch Premium har fungeret i over 40 år, er chancen stor for, at du allerede har fået et par sådanne kängor. Så ved du måske allerede, at de klarer meget slitage og holder i en evighed. Faktum er, at de holder endnu længere om du knyter kängorna, så risikerer du ikke unøddigt slitage på hälkappan. Du kan have dem både ude i skoven eller på stan, det er nämligen en arbetskänga i botten men också en ikon för streetmode. At de er bekväma är nästan självklart, hade de inte varit det hade de inte blivit en älskad favorit år efter år.

- Den perfekte følelse! Jag hade önskat något mer hälgrepp, för där glappar den lite, men att de är sköna är det inget snack om, säger en av kvinnorna som testat skorna.

Lädret på 6-tommer Premium er imprægneret med silikon i flere omgange, og sokkerne er latexlimede, hvilket gør den meget vandtæt. Du behøver ikke at imprægnere dem, når de er nye. Trots det andas de väldigt bra, just för att det inte är något membran i skorna som gör dem varmare. Bliver kängorna smutsiga? Så kan du til og med skölja av dem i ljummet vatten, det skadar inte kängorna. De er med andre ord meget tålige og bæredygtige på alle måder.

- Jeg brugte dem, når det spøgte, og de holdt sig i skindet. Det er det vigtigste for mig, ingen skor som læcker vand er sköna, siger en anden testperson.

Når det gælder Killington 6-inch Boot, så er den ekstremt skøn. Let, smidig og fleksibel, samtidig med at den er præcis lagom varm.

- Killington er blød og svær at gå i, det føles som at gå i et par fototræsko. De er virkelig en drøm, fødderne bliver ikke trætte ens efter en lang promenad og du får ingen skavsår, siger en af testpanelets deltagere.

- Jeg havde dem også indendørs i Mall of Scandinavia en hel dag, og ikke ens da blev fötterna for varma. De andas superbra inomhus och värmer bra utomhus, säger en annan.

Runde 3: Sulan

test timberland

Alla som känner på Killington 6-inch Boot utbrister "Oj, vad lätt!". De her følere er virkelig en letvægtsvariant, samtidig med at den lykkes være rejäl. Den her kängan är också slitstark men sulan är fantastisk. Timberland utvecklade den nya sulan SensorFlex under tre års tid. Resultatet er en stabil men fleksibel sulan med bra grepp også mot hala underlag. Den giver bra stuns i steget og avlastar fötterna på ett jätteskönt sätt.

6-tommer Premium har en tyk overflade, som gør, at du kommer lidt op fra den kolde mark. Den er rejält mönstrad, greppar bra och klarar av hala löv mot asfalt utan problem.

- Traktorsulan er et kännetecken for den her kängan. Just sulan tycker jag är inte bara är praktisk, utan att den är lite tung och klumpig bidrar till att göra kängan så snygg, säger en av testpersonerna.

Resultat

Bare du ved, hvilken krop der passer dig bedst. Hvis du har en let og smidig känga, som du kan gå langt i, uden at blive træt i fødderne, så er Killington 6-inch Boot noget for dig.

Er du derimod ude efter en rigtig robust känga, som desuden er en stilklassiker, så er 6-inch Premium det selvklara valet.

Synes du, det er umuligt at vælge? Du er ikke alene. To af vores testpersoner kunne ikke hellere bestemme sig for, hvilke de skulle købe tab, uden at vælge til sidst begge modellerna.

- De fyller två helt olika syften, säger en av testpersonerna.

LÄS MER: Nya sulorna gör Timberlands kängor ännu skönare

LÄS MER:
Så sköter du om dina kängor från Timberland