Trådlösa hörlurarna som är bäst i test Image

Trådløse høretelefoner, der er bedst i test

Hør på! Sladd er omodernt, og bluetooth-lydslanger er det eneste rigtige. Her er de trådløse høretelefoner, som er bedst i test.

Det er næsten nødvendigt at have et par gode høretelefoner, både til voksne og børn. Hos os på Sportamore er bluetooth-lyde de mest populære, antagelig fordi det er smidigst både under træning og til hverdag.

Udviklingen af trådløse høretelefoner er gået meget hurtigt. I dag kan du til forskel fra for nogle år siden, få et par riktigt schyssta bluetooth-hörlurar til en bra pris som dessutom är enkla att koppla ihop med telefonen. Gør dig fortrolig med dine gamle snabelsko med sladd og invester i en bedre variant - og hør sen! Vores kundepanel guider dig rigtigt.

Test af: Skullcandy Method In-Ear Trådlös

method in ear
Märke: Scullcandy
Model: Method In-Ear
Ordinarie pris: 599 kroner
Sammanfattning: Välsittande bluetooth-hörlurar för alla situationer
Testpanelet siger:

De her lurarna gjorde testpanelen positivt överraskad. Hörlurarna sitter fast fixerade runt nacken när du har dem på dig, tack vare nackstödet.

- Det gør disse hørlurar til en af de bedste in-ear-lurarna jeg har sprungit med. Många av de konkurrerande in-ear-lurarna som jag har sprungit med har en tendens att studsa ut ur öronen, men de här sitter på plats tack vare nackstödet, säger en av testarna.

Hörlurarna är enkla att koppla ihop med mobilen och synkar snabbt. Däremot upplevs de lite långsamma att starta upp.

- Som på mange andre bluetooth-lydre kan du følge batteritiden direkte i bluetooth-symbolen i mobilen, hvilket føles godt, så man ikke får en tråkig overraskning ved at lydre laddat ur, fortæller en anden testare.

Hörlurarna fungerar även bra som headset och mikrofonen fungerar som den ska. Designet er stilrent, men med et kulørt twist.

- Lydmässigt håller de förhållandevis hög nivå där såväl bas som diskant återges klart givet hörlurarnas prisklass.

Skullcandy Metode In-Ear Trådlös hittar du HÄR.

Test af: Monster Isport Freedom V.2 Trådløs

Monster
Märke: Monster
Model: Isport Freedom V.2 Wireless
Ordinarie pris: 1 995 kroner
Sammanfattning: De perfekte træningshörlurarna
Testpanelet siger:

Er du ude efter et par tåliga och svettsäkra hörlurar med bra och behagligt ljud, som du kan träna i? Og som fungerer fremragende, også når du står på hænder eller laver burpees? Så er det her ret lurar for dig.

- De sidder bekvämt runt öronen, klarar all typ av träning och sitter skönt på huvudet, förutom om du till exempel hänger passivt i ett par romerska ringar då axlarna av naturliga skäl pressas mot öronen. Mer går inte att begära, säger en av testerpersonerna.

Som en bonus er det meget nemt at installere.

- Jeg har tidligere haft problemer med at koble sammen trådløse høretelefoner med min mobil, men det her var gjort på ti sekunder uden instruktionsbog, fortæller en anden.

Hörlurarna har inbyggd mic och i ett tyst rum så hör personen du pratar med samtalet helt perfekt. I en lidt stökigare miljö, som i en tunnelbana i rusningstrafik, så tar den i mycket av ljudet runt omkring i mikrofonen. Batteritiden er derimod helt fantastisk, hele 24 timer.

- Det her er et produkt, som jeg varmt kan anbefale. Høj kvalitet på lydet uden at lyde læcker ud, og hørlurarna känns robusta och stabila. De passer perfekt til dig, der synes om at træne med musik i øronen!

Monster Isport Freedom V.2 Wireless finder du HÄR.

Test af: Skullcandy INKD In-Ear Trådlös

scullcandy
Märke: Skullcandy
Model: INKD In-Ear Trådlös
Ordinarie pris: 499 kronor
Sammanfattning: En budgetfavorit som holder
Testpanelet siger:

Det her er et par hørlurar, som sidder meget skønt i øronen, og det findes også mulighed for at skifte størrelse på øronsnäckornas gummidel. Ikke heller nackstödet stör, du känner det inte ens efter en minut.

- De er ikke så store, at du kan tappe dem eller have dem i en vase, uden at det får nogle konsekvenser. Trods det er de ikke så bra for gymträning där du till exempel växelvis står upp och ligger ned, för nackstödet vrids runt halsen, vilket skapar drag i öronsnäckorna så att de åker ut ur ögonen. Men hvis du bare springer, står på en crosstrainer eller cyklar går det bra, siger en af testpersonerne.

Lurarna går att prata i telefon med och har bra ljud och bas även om de inte är optimala att ta långa samtal med, eftersom mikrofonen plockar upp för mycket bakgrundsljud.

- Stort plus for den intuitive måde at få dem til at fungere på. Via bluetooth kobler du dem sammen med telefonen på en hurtig måde hver gang, ingen af os i testpanelet har bemærket problemer med sammenkoblingen eller manglende kontakt med hacket lyd som følge, siger en testare.

Sammanfattningsvis uppskattar testpanelen hörlurarnas pris och funktion.

- De er brugervenlige og smidiga. Se bare op, så ikke nackstödet krånglar in sig i en tröjkrage. De er enormt prisværdige, og er vel værd at betale en krone for.

Skullcandy INKD In-Ear Trådlös hittar du HÄR.

Test af: Urbanista Seattle Wireless

Urbanista
Märke: Urbanista
Model: Seattle Wireless
Ordinarie pris: 999 kronor
Sammanfattning: De flottaste hörlurarna av alla testade!
Testpanelet siger:

De her trådløse hørlurene er et godt allround-alternativ til dig, som vil kunne have dine hørlurar både til hverdag, på promenader og ved almindelige styrketræningspas.

- De omsluter øronen bra och bekvämt, både om du har stora eller små öron tyckte vi i testpanelen. Lyden bliver ude på en god måde, hvilket er skønt, siger en person, som har prøvet dem.

Et minus er, at de krånglar lite i kontakten med telefonen. Alla tyckte att de var enkla att koppla ihop, men en av testpersonerna behövde starta om telefonen ibland för att få ny kontakt om han hade haft hörlurarna avstängda.

- De er smarte på mange måder, du behøver aldrig tage telefonen uden at kunne ændre låt, volym och ta samtal genom att trycka på ena hörluren. Det er en millisekunds forkortelse af lyd, hvis du f.eks. kigger på Instastories, men lyden i sig selv er klanderfri og perfekt til musik og lydbog. De er vikbara och tar liten plats i väskan, super! säger en av testpersonerna.

Urbanista-lurarna går att prata i telefon i, men micken tar in ganska mycket ljud från omgivningen, vilket kan vara lite jobbigt för mottagaren om du är i en stökig miljö. Största förtjänsten med det här paret? Design.


- De findes i flere farver og alle er pæne - enten väldigt cleana eller trendiga. Du kommer ikke til at se funktionen, og du kommer til at se det.

Urbanista Seattle Wireless finder du HÄR.

Test af: Skullcandy XT Free In-Ear Trådløs

XT Free

Märke: Skullcandy
Model: XT Free In-Ear Trådløs
Ordinarie pris: 999 kroner
Sammanfattning: Enkla och smidiga att använda
Testpanelet siger:

Er du klar til ikke at kunne koble dine høretelefoner sammen med mobilen? Så skal du kolla i de här lurarna. De kopplas ihop med mobilen direkt, så fort du slår på bluetooth.

- Det var nemt at bruge allerede fra start og koble sammen med mobilen direkte. Ganska snygg design och när man väl hade kommit på hur man ska ha dem i öronen så var de sköna och satt på plats hela löprundan, säger en av testpersonerna som gillar att springa med musik i öronen.

Også til hverdag, uden for løparsporet, er lurarna et bra val.

- Ljudet utanför lurarna stängdes ute väldigt bra, vilket var skönt. Det enda negativa med dem var att de laddades ur ganska snabbt, jag hade velat att de höll längre. Men ska men höll löprundan ut så det var absolut inga problem men kunde ha hållit lite längre. Snygga, smidiga och håller bra ljud, sammanfattar en annan testare.

Skullcandy XT Free In-Ear Trådlös finder du HÄR.

Test af: Skullcandy Grind On-Ear Trådløs

scullcandy grind on ear
Märke: Skullcandy
Model: Grind On-Ear Trådlös
Ordinarie pris: 899 kroner
Sammanfattning: Grymma vardagslurar som sitter löst
Testpanelet siger:

- Det første, der slog mig, var, hvordan enkle disse var at koble sammen med mobilen. Start hørlurarna, slå på bluetooth på telefonen och parkoppla! Svårare behöver det inte vara, säger en av testpersonerna.

En anden af testpersonerne reagerede primært på komforten.

- Da jeg satte mig på hørlurene, mærkede jeg direkte, hvordan skoen de var. Kuddarna var väldigt mjuka, vilket gjorde dem sköna att ha på sig. Da jeg havde fået noget at spise, havde jeg gerne set, at de sad lidt hårdt rundt om hovedet.

Ljudet får højt betyg av testpanelen som anser att det är behagligt och med en bra bas. Desværre hører disse hørlurar ut ljudet en del, vilket hamnar på minuskontot. De stänger heller inte ut ljuden runtomkring.

- En sag jeg uppskattade var batteritiden. Ifølge producenten skal den være tolv timer, hvilket er lidt i overkanten, men jeg synes, at batteritiden for disse hørlurar slår de fleste trådløse hørlurar, jeg har testet tidligere. Jeg ville sige, at de passer bedst til dig, der vil have et par høretelefoner på rejsen eller afnjuta din musik hjemme, i stedet for dig, der lader efter et par træningshøretelefoner.

Skullcandy Grind On-Ear Trådlös hittar du HÄR.

LÄS MER: PT:n tipsar: Så får du ut mer av promenaden