Trailskorna som är bäst i test Image

Trailskorna som er bedst i test

Vi lod trailstjernen Emelie Forsberg teste Salomons bedste trailskor. Her guidar hon dig till rätt par för just dig!

Uanset om du planlægger mange skønne skovrundor, en udfordrende fjällmaraton eller hinderbanelopp eller til og med er så hardcore at du kører swimun er trailskor det givna valet att ha på fötterna. En af dem, der bærer det meste af sin vakna tid i trailskor, er Emelie Forsberg, verdensmester i både skimo og i skyrunning, som er helårsatlet hos Salomon.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber trailsko?

- Fundera over var du bruge skorna. Du kanske inte behöver en sko som ska klara stenig fjällterräng, utan skulle bli gladare för en smidigare och mjukare allroundsko, tipsar hon.

Hvilken størrelse skal jeg vælge i Salomons trailskor?

- Vælg din almindelige skostorlek. Den får förstås inte vara så liten att tårna slår i, men du vill heller inte att den ska vara för stor så att du halkar runt när du sätter ner foten.

Test af: Salomon S-Lab Sense Ultra

slab sense ultra
Märke: Salomon
Model: S-Lab Sense Ultra
Rekommenderat pris: 1 895 kronor
Sammanfattning: Trailskon til dig, der vil begynde at springe lidt længere
Experten säger:
  • Den her skon er perfekt til dig, som ikke er jättevan vid att springa långt, men som vill börja springa lite längre än du gör i dag. Det spiller egentlig ingen rolle, om du plejer at springe to kilometer, men nu vil prøve at springe fire kilometer, eller om du plejer at springe fem kilometer og nu vil klare en kilometer. S-Lab Sense Ultra er nemlig en meget let og smidig terrængående sko, men med lidt mere dæmpning. Det gør den til den perfekte skoning, hvis du vil introducere kroppen til lidt længere stræk, end den er vant til.
  • Når det gælder underlag så klarer den her skon det mesta tack vare att den har bra och små dubbar. En bred stig i skogen eller tekniskt fjällterräng - du väljer. Skon har en platta i sig som inte syns på utsidan, så att stenar inte får genomslag. Det beskytter også meget godt mod stressfrakturer.
  • S-Lab Sense Ultra sidder som en smæk på foden, så foden ikke far rundt inde i skon. Passformen er ret stram, men skindet er for stramt, så også en bred fod får plads. Precis som på en rockerskida går sulan upp lite både fram och bak, vilket gör att du rullar på bra och får väldigt bra löpkänsla.

salomonEmelie Forsberg springer i sine S-Lab Sense Ultra, som du finder HÄR. Foto: Pavel Maira

Test af: Salomon S-Lab XA Amphib

Amphib

Märke:
Salomon
Model: S-Lab XA Amphib
Rekommenderat pris: 1 895 kronor
Sammanfattning: Det giver værdi for dig, der holder på med swimrun
Experten säger:
  • Hvis du holder på med swimrun, er det her den rigtige sko til dig. Den er superlet! Overdelen er lavet til at dræne vand, så vådvikten bliver lav, fordi vandet rinner væk. Torrvikten är en sak, men det viktiga är vad den väger när den är blöt.
  • Skon är framtagen av två svenska mästare i swimrun, Daniel Hansson och Lelle Moberg. Desuden er hälkappan mjuk, vilket ger en följsammare benspark i vattnet. De har også sat sig for, at skon har en speciel gummiblanding i sulan, så de skal kunne fästa riktigt bra på blöta underlag, som klippor och hala stenar.
  • Eftersom vandet forsvinder og skon andas bra så har skon ett multisyfte. Den er ikke bare til for swimrun, men er også en bra val for dig som springer i blöt terräng. Det er en flot trailsko, men en ganske minimalistisk og enkel variant. Jeg synes, at den er så himla skøn at springe i, og vet jeg at det er en väldigt blöt stig jag ska springa på eller om det har eller ska regna så väljer jag Amphib.
salomon test
Bedste swimrun-skorna kan du klikke hjem HÄR. Foto: Pavel Maira

Test af: Salomon S-Lab Sense 6 SG

Salomon S-Lab
Märke:
Salomon
Model: S-Lab Sense 6 SG (SG står for Soft Ground)
Rekommenderat pris: 1 895 kronor
Sammanfattning: En storsælger som passer Skandinavisk terräng
Experten säger:
  • Dubbarna giver perfekt grepp på blött gräs, lera och sådan terräng som vi har här i Norden som kanske inte är lika stenig som i Sydeuropa. Den fungerer fint i fjällen, i naturreservat, i skogen på stigar och i annan klassisk trailmiljö. Desuden er skon lidt mere dämpad.
  • Har du en ambition om at springe en hel del trail, og måske har en del trailvana, så er det her ret sko for dig. Du behøver ikke være elitmotionær for at have skon, men det her er en top of the line-sko, et riktigt premiumval.
  • Det her er den sjette version af det her skon, og det er nu lidt lettere og lidt bredere, end det var tidligere. Skon har som en socka i sig, så du behöver egentligen inte strumpor i den. Selv har jeg sprunget op for Mont Blanc barfota i den her skon. S-Lab Sense 6 SG har også en hurtigsnørring, der omsluter foden meget bra.

emelie forsberg
Den her sulan har Emelie Forsberg været med og taget fram, så den passer perfekt til vores skandinaviske forhold. HÄR hittar du hennes favoritskor.

Salomon Speedcross 4 herr / dam

salomon
Märke: Salomon
Model: Speedcross 4
Rekommenderat pris: 1 495 kronor
Sammanfattning: Den perfekte trailskon til nybegyndere
Experten säger:
  • Hvis du tidligere bare har sprunget i almindelige landsvejsløjper og nu vil gå over til stier, er det her en god værdi. Du kommer til at kende igen känslan, skon är bekväm och har bra stötdämpningen. Den er meget blød og opbygget. Er perfekt både til en slinga i skogen og til grusvägar.
  • Speedcross 4 og også de tidligere varianter af skon er populære at have også som casualsko og bruge i stedet for gympaskor til eksempel på jobbet om du går meget. Jeg bruger den selv om jeg er ude og tager en promenad, og jeg kan forstå hvorfor det er en storsælger. For mig bliver den lidt for dämpad at springa i och droppet på skon från häl till tå är hela 10 millimeter.
  • Det her skind findes også med membran, hvilket er populært ved vandring, fordi vandet så ikke trænger ind i skindet. Skal du vandra kort och lätt och kanske springa lite på vägen så är det här ett jättebra skoval!

emelie forsberg salomon
Bemærk: Salomon Speedcross 4 har forskellige links her på Sportamore for herr och dam.

Psst! Over 100.000 personer følger Emelie Forsberg på Instagram @tinaemelie. Gør det også for ekstra trailpepp!

LÄS MER: Emelie er verdensstjerne i to sportsgrene