Träna med världskartan Image

Træning med verdenskartan

Slut på træningsinspiration? Plocka fram kartboken och gör övningarna döpta efter olika länder.

Rusland og landene i Østeuropa har en tradition, der er legat i rammen, når det kommer til styrketræning. Kettlebellen er eksempelvis en gammel rysk opfinning, som fandt vej ind i det moderne fitnesscenter via styrketræning på russiske markeder og røde arméns træningsprogram. Et mere moderne eksempel er den bulgarske taske, som den gamle olympiske kriger Ivan Ivanov tog frem i 2005, da han skabte et godt træningsredskab for sine adepter og helt enkelt fyldte en sæk med sand.

Men det er ikke bare udstyr, der stammer fra øst, mange øvelser har også navne, der skvallrer om oprindet. Hvad betyder det, at et træningspas indeholder det her?

Rumænsk dødløft: Marklyft på svenska är en av tre grenar i styrkelyft. Grym træning for hele kroppen. Værdien er 460 kilo, bare for at løfte. Tænk på teknikken!

deadliftLæs mere om, hvordan du forbedrer dit marklyft her og hvorfor øvelsen er så bra her.

Bulgarsk split squat: Enbensknäböj med ena foten upphöjd är ett måste på varje benpass. Grym træning for lår og rumpa. Tænk på at holde ryggen og fremme knogler. Ju längre fram du står med främre benet desto mer belastas rumpan.

Tyrkiske armstrækkere: Kettlebellövning som funkar bra både som uppvärmning och pressa-ut-det-sista-variant. Ligg på ryggen med vikten i ena armen rakt upp från kroppen. Res dig sedan till stående, behåll armen rak ovanför huvudet hela vägen. Särskilt bra axelövning.

Amerikansk kettlebell-sving: En påbyggnad på den ryska, där du i stället för att svinga kettlebellen med raka armar till brösthöjd för den hela vägen upp över huvudet. Utmärkt träning för hela kroppen, ta inte för tung vikt bara, för då kan ländryggen ta stryk.

Russiske vendinger: Klassisk træning for bål og sneda magmusklerna. Sitt på marken med båda benen i luften. Rotera en vikt eller boll åt sidorna, se till att rotera runt så långt som möjligt med axlarna åt varje sida. Sæt ned fødderne i marken om øvningen er for tung.

twistsTar du riktigt tunga vikter får armarna lite träning också verkar det som.