Tips! Träna så här inför Tjejmilen Image

Tips! Træna så här inför Tjejmilen

75 dage tilbage til Tjejmilen! Än hinner du både anmäla dig och springa dig i form inför loppet. Her er løbekoachens bedste tips.

Hvis jeg skal springe Tjejmilen den 2. september, men stadig ikke sprunget en meter i år, kan jeg så stadig klare af loppet?

- Det er ikke for sent at begynde at træne for milen, eftersom du har 75 dage på dig, før det er dags. Men det er heller ingen grund til at vente uden at begynde nu, siger Kenth Svensson.

Jeg vil kunne springe 10 kilometer om 10 uger, hur ska jag göra då?

- Det beror på lite vilket nivå du ligger på nu men om du tar dina första stapplande steg så sikta på att vara ute i en kvart och spring med inspirrängda gåvilor, och öka längden därifrån. Så kan du springe 5x5 minutter med 1 minuts gåvila emellanåt. Det er ikke farligt at stoppe og gå lidt, dine løbemaskiner regner stadig.

Her anmäler du dig til Tjejmilen 2017!

Har du tips på noget mere roligt oplæg?

- Ja, et andet tip er, at du springer 8 minutter, går i 1 minut. Sedan skalar du av 2 minuter per intervall. Så intervall nummer 2 består af 6 minutters löpning, innan det än en gång är dags för 1 minuts gåvila. Så har du sprunget i totalt 20 minutter, når du er klar, også om det er med lidt insprängd gåvila.

Hvordan skal jeg holde mig i gang i 10 uger?

- Sæt op små delmål, som at du efter 4 uger vil kunne springe i 4 kilometer. Hvis du har inspirerede gåvaner, spiller du faktisk ingen rolle. Efter 8 uger skal du måske have som delmål at kunne springa 8 kilometer. Våga fira dina små framgångar, om det så bara är att du vill kunna springa 10 minuter utan att gå. Var nöjd och stolt över det du lyckas göra och jämför dig inte med andra. Sammenlign dig med, hvad du arbejdede for tre uger siden, og skab et positivt billede omkring løb!

Flere tips!

- Måske kan du skabe en Facebook-gruppe med andre, som også skal springe Tjejmilen, hvor du kan finde på roliga utmaningar och peppa varandra? Tænk på löpning på ett brett sätt. Det behøver ikke handle om hastigheter och sträckor. Måske har du aldrig testet at springe backintervaller? Har du ikke prøvet at springe barfota i græsset? Så skal du måske gøre det en gang. Eller kan du prøve at springe direkte, når du har vaknat inden frokost? Prøv at finde på noget anderledes.

Hvis jeg føler mig stresset, hvordan skal jeg så tænke?

- Det er godt at have tid til det. Du kan sikkert springe 2 gange i ugen, det er jo 20 gange på 10 uger. Gör en plan och var nöjd med dig själv och kom på en liten belöning om du lyckas följa den!

tjejmilenOfficiella Tjejmilen-kollektionen hittar du HÄR.

LÄS MER: Lätta löparskor 2017