Träna som en prima ballerina med barre! Image

Træn som en prima ballerina med barre!

Mixa pilates med balett och du får Hollywoodkändisarnas favoritträningsform barre. Vi har sat vores udholdenhed på prøve og gået på en klasse.

barre
Hele kroppen får arbejde under en barreconcept-klasse på Yogaire i Stockholm. Foto: Privat.


Forknippar du baletträning med filmen Black swan och pianoplinkande musik? Når det gælder træningsformen barreconcept får du tænkt dig om. Inne i Yogaires studio på Östermalm i Stockholm silar ljuset ned mellan takfönstren och ur högtalarna strömmar peppiga låtar från topplistorna. Skorna och strumporna lämnas i omklädningsrummet, här är det barfota som gäller för att inte halka under tåhävningarna.

Som at træne et PT-pas

Instruktøren Jessica Svensson indleder det timelange pas med en opvarmning foran den aflånga spegelväggen där kroppens leder och muskler mjukas upp. Derefter plockas stängerna fram och vår lilla grupp (där männen lyser med sin fråvaro) ställer upp på led innan vi drillas i första positionen (hälarna ihop med fötterna pekandes utåt i ett V), andra positionen (fötterna som ett V med axelbrett mellanrum) och en rad andra balettpositioner.

Har du aldrig trænet balet? Intet problem, Jessica viser alle øjeblikke, før det er dags for os at gøre samme sag. For at øvelserne skal tage på præcis rette sted, går hun rundt og korrigerer vores kroppe. Det føles mere som at træne et PT-pas end en gruppetræning.

Mjölksyregaranti

En kvart ind i passet begynder vores pannor bli blanka. Vi bruger udelukkende kroppen som redskab, men holder styr på prov og det suger til ordentligt i musklerne. Mjölksyregaranti! Selv om vi er langt fra lige så taknemmelige som Jessica har vi lidt rakare hållning än vanligt när vi ser oss i spegeln, tack vare hennes påminnelser om att hela tiden aktivera bålen.

Tænker du på at træne mænd, der har en lommelærke på dig, som gerne vil stoppe, når det bliver job? Så er barre toppen! At hele gruppen gør det samme foran en stor spegel gør det umuligt at fuske, og du kommer til at give mere, end du troede, at du arbejdede - og dermed få bedre resultater hurtigere. Win-win, altså.

Vaknar med träningsvärk

Når benet føles mørkt, efter at en lille muskel har arbejdet igennem, bliver vi væk fra stængerne og lægger mat. På dem får vores rumpor och magar jobba. Også her er det nødvendigt med mange gentagelser for at få det sidste ud af det. At mixa pilates med balett i barre är ett effektivt helkroppspass som kräver full koncentration och är så roligt att du glömmer bort att du tränar.

Passet afsluttes med et langt, dybt stræk, men trods det vaknar vi morgonen efter med træningsvärk i framförallt benen och rumpan, vi har tunga armar och det gör ont i magmusklerna när vi skrattar.

barre
Barre-passet afsluttes med en lang strækning, men trods det kommer træningsvärken som et brev på posten.