Träningstrosorna som gör jobbet! Image

Træningstrosorna som gör jobbet!

Bomullstrosor må være skönt til vardags, men på gymmet är funktionsmaterial att föredra närmast kroppen. Testpanelen vet vilka trosor som är bäst.

At træne og dyrke sport i underbeklædning, der er lavet til bevægelse, er lige så naturligt som at bære tights og sportsbh. Funktionsmaterialet absorberer ikke bare lidt bedre end almindelige bukser, det er også en stor forskel, når det kommer til komfort. Træningstrosor er indrammet for at minimere skav og unødvendig friktion. De er også skurna så de sidder på plats när du tränar - allt för att du ska fokusera på din träning och slippa jobbiga troskanter som glider runt.

Her er alt, hvad du behøver at vide om pasformen hos nogle af vores mest populære hipstermodeller.

SHOPPA HÄR: Hele vores udbud af trosor

Craft Greatness BrazilianSE_CRAFT_DAM.jpg

Märke: Håndværk

Model: Greatness Brazilian

Rekommenderat pris: 179 kronor

Testpanelet siger:

De dage, hvor du træner rigtig hårdt og sveder meget, er de her trosorna et par pålitliga favoriter.

- Uanset hvor sød du er, så holder du dig de her trosorna torra. Superbra! Tyget er tunt og superstretchigt og former sig efter rumpan, siger en testare.

De er ret store i størrelsen. Går du op i en størrelse, får du lidt mere tyg over rumpan, går du ned i en størrelse, så skær de over halva rumpan. Å andra sidan kan de korva upp sig lite när du tränar om du har en för stor storlek medan en mindre storlek sitter på plats. Samme trosa bliver også højere eller lavere afhængig af størrelsen.

- Laserskurna kanter gör att du inte får någon troskant under tights eller jeans, vilket uppskattas. Fint mønster også! Och färgerna samt formen på trosorna håller tvätt efter tvätt, säger en testare som äger flera par av just den här modellen.

Det eneste, der kan ske, hvis du torktumler dine trosor, er, at det lilla beskyttelseselement i grenen slipper lidt med tiden.

- De får højeste betyg gällande bekvämlighet och jag rekommenderar dem absolut till en vän, säger en tjej i testpanelen.

Björn BorgSE_BJORN_DAM.jpg

Märke: Björn Borg

Model: Hipster Hope Seasonal Solids

Rekommenderat pris: 179 kronor

Testpanelet siger:

De her trosorna sidder perfekt på kroppen uden at føles. De er lavet i et meget tyndt stof, hvilket er meget tacksamt, når du træner.

- De skaver ikke, åker ikke runt eller skär in i rumpan utan sitter perfekt under hela passet. De er så tunna at du knappt känner av dem. Känns faktiskt nästan som att du glömt trosorna! säger en tjej.

De kan føle sig lidt blødere efter virkelig højintensive aktiviteter, men svettet tørrer lige hurtigt, som det opstår tack vare det fugttransporterende tyget. Testpanelen tycker överlag att tyget andas bra och det blir absolut ingen eld i baken av dessa trosor utan temperaturen är behaglig hela passet igenom.

- Det ser ud som om, at troskanten skal skära in men väl på sitter de skönt. Designet er rent, enkelt og fint. De her kan jeg helt klart ha även till vardags, säger en testperson.

SHOPPA HÄR: Ullunderkläder perfekta för träning

Röhnisch HipsterSE_ROHNISCH_DAM.jpg

Märke: Röhnisch

Model: Hipster

Rekommenderat pris: 129 kronor

Testpanelet siger:

Hvis du finder ret størrelse er komforten på toppen med de her stretchiga funktionstrosorna som flera testare mer än gärna drar på sig även till vardags. Tyget er tunt og føles knap, når du træner, bortset fra sømmen på rumpan, som ikke er lige så elastisk.

- Trosan er lite stor framtill med en ganska hög midja. Jeg foretrækker personligt trosor som disse som ikke er for tighta over midjan og höften, säger en testare.

Funktionsmässigt finns inget att klaga på. De andas bra och absorberar fukt effektivt.

- Jeg havde dem både til høj- og lågintensive pas og synes, at de funkar galant for begge. Efteråt er trosorna blöta av svett men det är inget du känner av eftersom materialet absorberar så bra, säger en tjej.

Designet følger samme enkle linje som övriga trosor i testet. Klassisk og fin, men med en dekorativ troskant i spidsen, som giver et ekstra plus i kanten! Derimod kan stretchtrådarna krypa ut vid spetsen med tiden efter användning och tvätt.

Hipster fra Röhnisch findes også i blått, grått, blåmönstrat og mörkblått.

Casall HipsterSE_CASALL_DAM.jpg

Märke: Casall

Model: Hipster

Rekommenderat pris: 199 kronor

Testpanelet siger:

Dyrast i testet, men her får du kvalitet for pengene. Hipster er, præcis som navnet lyder, en hipstertrosa i et svalt og skönt funktionsmateriale. Den er præcis lagom høj skuren og sidder perfekt både over rumpan og i midjan.

- En klassisk "osynlighets-trosa". Den varken känns eller syns under tightsen och det i sig är ju bevis för hur pass bekväm den är. Riktigt bra! säger en tjej i testpanelen.

Kvaliteten på tyget er noget, som flere testpersoner vil løfte frem, da den er tunn uden at trosorna føles for sladdriga. Som træningstrosor har de egentlig alt, hvad du kan ønske dig.

- Jeg synes især, at materialet er så småt mod huden. Noll tenderar till skav och de sitter där de ska under squats, hopp och löpning, säger en testare.

De er nok sköna för att kunna ha på sig varje dag men materialet gör dem bäst för intensiva aktiviteter. De har definitivt förmågan att absorbera svett och även om själva trosorna är genomsvettiga efter ett pass, är det ingenting du direkt känner av under själva träningen - utom under riktigt svettiga aktiviteter.

- Efter et jobigt intervalpas på cyklen kändes dem lidt blöta, men det tror jag man får räkna med när det gäller vilka trosor som helst, siger en tjej i testpanelen.

Casalltrosan findes förutom i svart även i vitt, grått, och vinrött.

LÄS MER: Derfor skal du købe funktionsunderkläder

LÄSMER: Træna eller inte om du glömt sport-bh hemma?