Tretorns nya regnjacka är snäll mot miljön Image

Tretorns nye regnjakke er snäll mot miljön

Nu gør Tretorn sit for miljøet gennem at ta vara på de hundratusentals ton av fiskenät som dumpats i haven. Resultatet: En rigtig bra regnjacka.

Möt regnet iklädd fisknät med Tretorns nya jacka! Gennem The Ghost Net Project samles uttjänta och dumpade fisknät upp ur havet. Sedan återvänds nylonet i näten till att skapa ett nytt material, som du till exempel hittar i Tretorns senaste regnjacka, The Rain Jacket From The Sea.

Den nye regnjakke er klassisk stilren og har alle funktioner, du kan tænke dig at have: Helt vandtæt (såklart!), fri for PVC og fluorkarboner og har en dyb huva og tovägsblixtlås. Desuden er den virkelig flot!

- Det her er bare begyndelsen. Vi kommer til at arbejde med materialet fremover og i et længere perspektiv, men vi ville få det tilbagevunna nylonet til den her sæson og se, hvordan vi allerede nu kunne bruge det i vores almindelige udbud, siger Johanna Gartmyr på Tretorn Sverige, en af de designere, som tog fram regnjackan.

SHOPPA HÄR: Hele vores udvalg af Tretorns plagg

tretornThe Rain Jacket From The Sea er helt og hållet gjord på regenererad nylon från uttjänta fiskenät som har lämnats kvar i haven.

Själva materialet kommer fra fiskesæt, som ofte er lavet på högkvalitativt og slitstarkt nylon. Ved at genanvende materialet får næten et nyt anvendelsesområde samtidig med, at de forsyner fra haven, hvor de forstørrer jordens økosystem.

- Selv om de har gjort sit til at fiske, er materialet stadig utroligt bra og slitstarkt, hvilket gør, at det er perfekt at bruge til regnplagg. Vi har funderet meget på, hvordan vi kan designe produkter med bæredygtigt materiale. At plukke op spöknät for at sedan återanvända det i våra plagg ger en större värde i den slutliga produkten, säger hon.

Positiva nyheter för alla miljöfantaster och Tretorn-älskare där ute är att de även siktar på att inkludera allt fler hållbara plagg och produkter i sitt utbud.

- Tanken er definitivt at kunne tilbyde et bredare hållbart utbud. Vi holder på at skimme forskellige produkter og modeller langt væk i tiden, hvor vi vil udvide vores Ghost Net-kollektion netop på grund af, at det er et så fantastisk flot materiale.

tretornDen A-linjeformede regnjakke findes til damer i sort og rødt. Den kan opleves som lidt stor i størrelsen, så om du velar mellem to storlekar kan du vælge den mindre.

LÄS MER: Framtidens badkläder är här (och vi älskar dem!)
LÄS MER: Hållbara basfavoriter i Wyte Sustainable Collection