Triathlon i världsklass mitt i Stockholm Image

Triatlon i verdensklasse midt i Stockholm

I vand, på cykel og med løparskor. Både verdensomspændende og nybegyndere deltager i hovedstaden i helgen i Vattenfall World Triathlon.

Det er fjerde gang, verdenscupen i triatlon kommer til Sverige og det centrale Stockholm. Over 4.000 deltagere kommer i weekenden for at konkurrere i tre forskellige løb.

Proffsen, cirka 70 mænd og 70 kvinder, konkurrerer i olympisk afstand (1 500 meter simning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer löpning). De andre klasser er sprint (750 meter, 20 kilometer, 5 kilometer) og supersprint (400 meter, 10 kilometer og 2,5 kilometer)

- Det er en enorm interesse for triatlon lige nu i Sverige, vi har slagit i taket for andre året i rad i anmälningar. Cirka halvdelen er desuden debutanter i konkurrencesammenhæng, det er meget sjovt, siger Petter Ericson Hållén, på Vattenfall World triathlon Stockholm.

De fleste motionærer kommer til at konkurrere i sprintdistansen. Blandt eliten har den store svenske stjernen Lisa Nordén tvunget sig tilbage på grund af en skade.

- Det er meget trist, at Lisa ikke kommer til start, hun er sportens store affischnamn og drog på mange måder igång intresset med sitt VM-guld 2012 , OS-silver och Bragdguld samma år. Glädjande nog har Gabriel Sandör fått en startplats i herrklassen, han är ung och lovande, säger Petter Ericson Hållén.

Starten for simningen og växelområdet är vid Stadshuset, cyklingen går runt Riddarfjärden och målgången i löpningen är på Slottsbacken.

- Mange deltagere siger, at det er en af de smukkeste baner, de konkurrerer på. For helgen er det også en fin vejrprognose og 19 grader varmt i vandet. Det kommer til at blive bra förhållanden, siger Petter Ericson Hållén.

Hvad skal jeg gøre for at blive så god som muligt?

- Mitt tips är att se starten nere vid Stadshuset och sedan ta dig upp till Slottsbacken för målgången, det hinner du, säger Petter Ericson Hållén.