Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre Image

Tvätta rätt så håller dina träningskläder längre

Kan du slænge dig i træningsklæderne sammen med din almindelige smuds? Sluta genast! At tvätta svettiga funktionsplagg på rätt sätt minskar risken för att lukta svett och får plaggen att hålla längre. Vi ger dig alla knep du behöver känna till.

Giv dine funktionsklapper lidt ekstra kærlighed, når du vasker dem, så kommer du til at spare penge. Träningsklädernas livslängd hänger nämligen på hur väl du tar hand om dem. Hvis du slænger dig i dem sammen med din almindelige vask, kan det bryde ned i materialet og trække igen fibrer, som gør, at du plager dem. Men det går at undgå om du følger de her enkle tvättråden.

#1. Hvordan tager jeg hånd om mine træningskläder?

Uanset hvor træt du er, når du kommer hjem fra træningen, töm väskan! Fuktiga, svettiga plagg som ligger nedknölade i en bag kommer inte bara börja lukta illa, utan kan försämra funktionen. Har du ikke mulighed for at slænge dem i vaskemaskinen direkte, skal du hænge dem på tørre.

#2. Hvilket vaskeråd skal jeg følge?

Næste skridt er at kigge på vaskepladen. Råden der er specifik for plagget og står det håndtvätt der beror det på at tyget er for känsligt for at tvättas i högre temperaturer. Så se altid til at kigge på hver plags specifikke vaskeråd, så du ikke råkar tvätta ett par tights i för hög värme.

#3. Skal jeg vaske mine træningsklæder med sköljmedel?

En af de mest almindelige spørgsmål om vask af træningsbukser er, om man kan bruge sköljmedel. Det enkle svar er nej! Skippa i regel sköljmedlet eftersom det kan täppa igen fibrerna som gör att plagget andas och leder bort svett. Det kan også være værd at købe et vaskemiddel, som er specialtilpasset til funktionsplagg.

#4. Kan jeg torktumla mina träningskläder?

Nej, træningskläder tycker inte heller om att bli torktumlade eftersom även det kan förstöra andningsfunktionen. Lad plaggen hænge i rumtemperatur for at forlænge livslængden.

Tvätta sport-bhVet du om at du borde tvätta din sport-bh lika ofta som underkläder? Du kan let håndtvætte den efter hvert træningspas for at få bort snavs og bakterier.

#5. Hvor ofte skal jeg tvätta min sport-bh?

Præcis som trosor, kalsonger og strumpor bör sport-bh:n också tvättas efter varje användning. Udover de uppenbara fördelarna med att svett, salt, smuts och bakterier försvinner gör det att tygets fibrer kan ge optimalt stöd. Det bedste for en sport-bh er at handtvättas men om du ikke orkar det så lägg dem i en tvättpåse och kör ett maskinprogram med låg temperatur tillsammans med andra funktionsplagg. Rätt tvättad kan en sport-bh hålla mellan ett halvår och upp till ett år beroende på hur ofta du använder den.

#6. Hvorfor ser jeg mine træningsklæder, når jeg vasker dem?

Bakterier elsker at bo i kanalerna i dina syntetplagg du tränar i. Eftersom de trivs bäst i 30-40 grader så överlever de också tvätten. Det findes en husmorsknep som kan forlænge dit plagg yderligere og det er alle lægge plaggen i en balja med vand og ättika. Googla dig fram til ett lämpligt recept och se om det kan funka. Obs, det skal naturligvis ikke göras på känsliga plagg.

#7. Hvornår skal jeg kaste mine træningskläder?

Præcis som dine hverdagskläder har nämligen inte plaggen du svettas i obegränsad livslängd, oavsett hur väl du tar hand om dem. Når du mærker, at stretchen begynder at slippe, at din UV-imprægnerede plagg alligevel gør dig solbrændt, når vaskebrænderne begynder suddas ut og kläderna börjar lukta lite unket är det dags att uppgradera din träningsgarderob. Passa på att se över dina funktionsplagg samtidigt som du ska köpa nya träningsskor eller löparskor.

SHOPPA HÄR: Alt du behøver til træningspasset

LÄS MER: Guide: Find det rigtige træningssæt fra Nike

LÄS MER: PT:n tipsar: Så træner du hjemme uden redskap