Vad är skillnaden mellan New Balance löparskor? Image

Hvad er forskellen mellem New og Balance løparskor?

Zante vs. 1080. Hvordan adskiller New Balance sig egentlig fra de mest populære? Vi har taget hjælp af en superlupper for at få ram på svaret!

Har du nogen gang prøvet New Balance løbesko, ved du, at det er modellerne Zante og 1080, der er de stærkeste. De to skind er fremstillet med samme Fresh Foam-dæmpning i sulan og har en lignende pasform på foden. Samtidig er det meget som adskiller de to modellerna åt.

Løveren Elisabet Karlsson springer flere mil i ugen og har testet de to dammodeller (de findes også til herrer) for at få klarhed over, hvem der egentlig skal købe hvilken sko, og når du skal bruge respektive modeller. Vi har testet de seneste versioner af Fresh Foam Zante Pursuit og Fresh Foam 1080v9.

- 1080 passer til alle typer løbesko, fordi det er en mængdetræningssko. Hvis du er lidt over at springe, er den her perfekt, fordi den har mere dämpning i sulan vilket gør at du ikke sliter lika mycket på exempelvis knäna som du kan göra om du springer i en tunnare sko, säger Elisabet Karlsson.

Hvilken type løber passer Zante til?

- Vana löpare som kör mycket intervallpass, tävling och kortare distanser. Dæmpningen er ikke lige så høj som hos 1080, men den findes alligevel, hvor samtidig som sulan er meget responsiv. Det kræver, at du har lidt koll på din løbeteknik for at få ud det meste af skorna, og at det ikke skal blive så slitsamt på kroppen, når du springer.

Elizabet KarlssonElisabet Karlsson vælger at springa i 1080 under sina återhämtningspass och längre distanser, medan Zante är det givna valet för snabba rundor och tävlingar.

Hvad er den største forskel mellem modellerne?

- Vikten og dæmpningen. Zante er en letvægtssko, der gør, at du både kan føle dig hurtig og let, når du springer. Samtidig har skon lavt drop og lidt dämpning. 1080 er en mængde-træningssko, som i reglen er noget tyngre på foden. Den er derimod mere dämpad og ger en mjukare fotisättning när du springer.

Hvad sker der, hvis jeg bare springer i en konkurrencesko som Zante?

- Skulle du bare springa i Zante med mindre dämpning riskerar du att få lite överbelastningsskador. Uanset hvor god løbeteknik du har, vil jeg anbefale dig, at du også har en masse træningssko at variere med. Specielt hvis du ofte springer på asfalt.

Har de några likheter?

- Ja, den stickade ovandelen och den sköna känsla du får när du springer i skorna är densamma. Begge modeller sidder bekvemt på foden, hvor det er en stor forskel.

Hvilken type foto passer skorna til?

- Jeg har lidt små billeder, og begge modeller sidder meget bra på mig. Samtidig er ovandelen og specielt framfoten meget luftig og blød, så den passer også dig med en noget bredere fot.

Specifikationer

Fresh Foam 1080v9:
  • Mængdetræningssko
  • Vægt: 254 gram
  • Højt drop (8 mm)
  • Veldigt dämpad = skonsam för knä och höft
Passar till: Korte og lange distancer, återhämtningspass

Fresh Foam Zante Pursuit:

  • Lättviktssko
  • Vægt: 173 gram
  • Lavt drop (6 mm)
  • Responsiv dämpning = du känner dig snabb när du springer
Passar till: Intervallpass och tävling

Vill du se hur skorna för sig under en löprunda? Spana in videon nedan!

SHOPPA HÄR: Det totala utbudet av New Balance löparskor

LÄS MER: Derfor behöver du mer än ett par löparskor

LÄSMER: Så vælger du den rigtige type løbesko