Välj rätt sport-bh efter din kroppstyp Image

Vælg ret sport-bh efter din kropstype

Sport-bh som sport-bh - eller? Rigtigt så enkelt er det ikke. Forskellige modeller passer forskellige bra, afhængigt af hvordan du er bygget. Martina Engwall på Stay In Place leder dig til ret val.

At finde ret sport-bh i djungeln af alle modeller, materiale og funktionsdetaljer kan ibland kännas övermäktigt. Hvor vigtigt er det egentlig at have en god sportsbutik? Det ved Martina EngwallStay In Place.

- Du behøver at tænke på to ting. Hvilken type træning skal du udføre; hvilken grad af støtte behøver du så? Hvis du er en yogi, stiller du troligtvis helt andre krav til en sport end nogen, der holder på med løptræning, siger Martina Engwall og fortsætter:

- Størrelse og pasform er de andre ting, som jeg synes, du skal lægge ekstra tid på. Det bedste er at bruge det egne varemærkes måttabeller i stedet for at finde en standardiseret tabel. Det kan skilte sig meget ud.

Hvilken model passer mig med stor byst?

- Det er lidt af en myt, at bare store bryster behøver support. Alle bryster bevæger sig, når du træner, og er opbygget på samme måde med ømtålelige strukturer, som kun er beskyttet af huden. Men - med store bryster bliver rørelsen mere påtagelig, forklarer Martina Engwall og fortsætter:

- Titta efter bh:ar med en kupa och gärna även med bygel. En sport-bh utan kupa komprimerar bröstet - alltså trycker det inåt mot kroppen - men en variant med med kupa omsluter bröstet.

Hur då?

- Når du rör dig rör sig bröstet i åttor. En kupa i sport-bh:n hindrar vävnaden från att röra sig i alla riktningar för mycket.

Hvilken model passer bedst til mig med middelstor byst?

- Det er egentlig samme sag fra middelstor byst og opad - gerne en variant med kupa og/eller bygel for højere support. Du kan også tænke på ikke at vælge en for urringad model, eftersom brösten rör sig uppåt när du hoppar och tränar och det kan bli obekvämt för dig om det inte finns support ovantill.

Hvilken model passer bedst til mig med liten byst?

- Har du liten byst blir ikke rörelsen lika påtaglig och då kan du välja en som till exempel bara är mjuk, eller en bra kompressions-bh. Det beror återigen på vilken typ av träning du ska utföra. Du behøver måske ikke bygel, når du har små bryster. Du får antagelig bedre støtte med en kompressions-bh.
stay in place curves
Kan du se, at 70 til 80 procent af alle kvinder har en dårlig størrelse i deres bh og sportsbh?

Hvis jeg har en lille byst, men er bred rundtom - hvordan skal jeg så tænke?

- Brug en kompressions-bh uden kupor. Generelt skulle jeg sige, at hvis du ikke har meget volumen i brøsten, får du bedre støtte med en kompressions-bh. Du vil ikke føle, at brøsten hopper rundt inde i en for stor kupa.

Hvis jeg har en lille midja, men meget stor byst, hvad skal jeg så vælge?

- Den her kropstypen er en af de bedste til at finde den rigtige model til. Mange går efter standardsystemet i storlekar, det vill säga XS till XL. Men så er det sådan, at både kupa og omkrets bliver større i samme takt. Find i stedet en sportsbh, hvor det er forskellige mål på omkreds og kupa. Bh:n skal sidde tajt rundt om brystkorgen eftersom 80 procent af supporten sidder der.

Hvad skal jeg vælge for sport-bh efter en brystforstoring?

- Vid bröstförstoringär huden extra ansträngd, eftersom den redan är uttöjd. Så behøver du absolut lige så meget støtte, som når du ikke har implanteret.

Hvad er forskellen på materialer i forskellige typer af sportsbh:ar?

- Hvis du skal have en sportsbh til meget blød sport og lavintensiv træning, kan du bruge naturlige materialer som bomuld eller bambus, fordi disse er bløde mod kroppen, men derimod ikke absorberer og transporterer bort fugt særligt godt. Til sportstøj, der er beregnet til mere intensiv træning, passer et materiale, der dels er svært at holde brunt på plads, dels transporterer fugt væk og tørrer hurtigt, for eksempel polyester.
stay in place high support grupp
Uanset om du har en lille, mellemstor eller stor byst, behøver du bh-støtte. High Support fra Stay In Place er populær og findes i hele 46 storlekar.

Skal jeg vælge tjocka eller tunna axelband på min sport-bh?

- Det beror på aktivitet og kropsform. 20 procent af støtten kommer fra banderne. Bredare band ger mer support. Når du har mere volumen i brøsten, plejer det at være bra med bredare band.

Hvordan ved jeg, hvilken størrelse jeg skal have? Måste jeg måle?

- Hvis du skal have en med bygel, så er det bedst at måle. Se, hvordan du vælger at måle dine storlekar. Nogle bruger sig af en standardiseret måleboks og andre har en egen måleboks. Det er meget vigtigt at vælge den rigtige størrelse på sport-bh:ar og bh:ar, fordi mange tænker, at "jeg har altid været den her størrelse". Men faktum er, at brøsten og kroppen ændrerras med årene. Det som passade dig som ung kanske inte passar tio, femton år senare.

Hur ska en sport-bh sitta?

- Oftast bär vi en sport-bh, och vanlig bh, med för stor omkrets och för liten kupa. En sportsbh skal sidde rigtig stramt på det yderste spænde, eftersom elasticiteten i tyget slipper med tiden. Kupan ska omsluta all mjuk vävnad. Känn på utsidan av bröstet närmast armhålan - om det är mjuk vävnad utanför bygeln är kupan för liten.

Ska jag ha en sport-bh med knäppning?

- Knäppning i ryggen på sport-bh:n gör att du kan ha en riktigt tight passform. Passformen skal være løsare om det er en model som du ska kunna dra över huvudet. Har du knäppning kan du spänna in bh:n i takt med att elasticiteten ger sig. Når du finder en sportsbh, som har ret støtte til din kropstype, vil du mærke stor forskel!

SHOPPA HÄR: Vores samlede udbud af sport-bh:ar

LÄS MER: Sportsbrandssom er bedst i test 2019