Våra bästa fotbollsskor för juniorer Image

Vores bedste fodboldskor til juniorer

Hvis du har svært ved at vælge fodbold til børnene, kan vores testpanel guide dig rigtigt blandt Pumas, Adidas og Nikes forskellige modeller. Her er deras omdömen om vårens hetaste fotbollsskor för juniorer.

Test af Nike Hypervenom Phd III V FGSE-nike-hypervenom-phd-v.jpg

Märke: Nike

Model: Hypervenom Phd III V FG

Rekommenderat pris: 449 kronor

Materiale: Syntet

Passar dig som spiller på: Naturgräs och konstgräs

Omdöme: Prisvärd designfavorit

Testpanelet siger:

Det her er en flot og prisvenlig barnsko i syntetmateriale, som er meget let at både sætte på sig og komme i tack vare smarta velcroband på ovandelen.

- Det var ikke noget problem at sætte sig på skorna, og de kendte smidiga og sköna direkt, siger en testperson.

Testpanelet har brugt skorna både under fodboldsträning og til vardags. De giver rigtig bra grepp på både konstgräs samt lite sämre, hårdare underlag men fungerar även utmärkt på naturgräs (vilket de är tänkta för).

Designet får fuld potte af hele panelet.

- De er jättesnygga. At farveindstillingen er den samme, som Harry Kane spillede i hele foråret, gjorde ikke sagen dårligere! siger en kille i testpanelet.

Passformen er virkelig smuk, men trækker mod det større holdet, så det findes gott om växtmån.

Test af Nike Mercurial Vapor XI FGSE-nike-mercurial-vaport-xi.jpg

Märke: Nike

Model: Mercurial Vapor XI FG

Rekommenderat pris: 549 kronor

Materiale: Syntet

Passar dig som spiller på: Naturgräs samt konstgräs

Omdöme: Komfortabel sko til bra bollkänsla

Testpanelet siger:

Den her lette skon har en ovandel med konturer, som giver bra bollkontroll i både blött och torrt väder. Også om den er tænkt for naturgräs har testpanelen främst spelat på konstgräs där greppet var riktigt bra trots blöta planer.

- Skorna passade väldigt bra på foten och det fanns inte någon tendens till skavsår. De var däremot lite svåra att få på de första gångerna, men det blev lättare efter några försök, säger en testperson.

Redan vid första användningen kändes skorna mjuka och sköna för fötterna. Den plösfria konstruktionen ger en tightare passform medan tåpartiets låga profil hjälper spelaren att komma under bollen.

- Det er tunn sko som gør at man känner bollen på ett fint sätt. Dobbarna var bra placerade vilket gör att de känns bra mot foten och bidrar till skons välbalanserade känsla, säger en annan testpersons förälder.

Testpanelen gillade designen starkt och särskilt färgen som sticker ut på spelplanen.

Test af Adidas X 16.1 FGSE-adidas-x-16.1-jr.jpg

Märke: Adidas

Model: X 16.1 FG

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Materiale: Syntet

Passar dig som spiller på: Naturgräs

Omdöme: Smidig allroundsko

Supersköna juniorskor som giver rigtig bra stabilitet og grepp. Trods det, at de også fungerer for konstgräs, foretrækker testpanelet at bruge den på naturgräs, da dobbarna er relativt lange.

- Den sockliknande ovandelen är ganska hård och kan ta ett tag att vänja sig vid, men den anpassas snabbt efter foten och känns snart precis som att sätta på sig en socka, säger en tjej i testpanelen.

Sammantaget er det en let og bra allroundsko som passer olika typer av spelare. Yttersulan är balanserad och ger bra grepp även på blött gräs. Materialet stöter också bort vatten förvånansvärt bra och drar inte på sig vattenvikt när det regnar .

- Det var let at gøre hurtige vändningar och jag behövde inte oroa mig för att halka, säger en testare.

Storleksmässigt drar X 16.1 åt det större hållet, så gå ned en halv storlek än din vanliga skostorlek.

Adidas X 16.1 FG findes også i en storsvart farveholdning og de skorna hittar du här.

Test af Adidas Ace 17.3 FGSE-adidas-ace-17.3-jr.jpg

Märke: Adidas

Model: Ace 17.3 FG

Rekommenderat pris: 599 kronor

Materiale: Syntet

Passar dig som spiller på: Naturgräs, men fungerar även på konstgräs

Omdöme: Mjuka skor med bra bollkontroll

Testpanelet siger:

Det stickade Primemesh-materialet ger en mjuk och skön passform som påminner om en socka. Nogle testpersoner oplevede derimod, at "strumpan" som sidder på skon er ret stram og svær at få på foden, før man får i knycken, men med lidt tålamod gik det bra også for de yngre testpersoner.

- Når skon väl är på känns den väldigt stabil och har bra grepp samtidigt som den är mycket skön att ha på sig, säger en testare.

Komforten giver dog ikke for meget boldkontakt, da ovandelen er dækket med forskellige "kontrolzoner" i et særligt materiale.

Skorna är lätta samtidigt som de ger riktigt bra stabilitet och flexibilitet på både naturgräs och konstgräs.

- Det her var min første fodboldskor med dobbar, og jeg troede, at de skulle føles lidt vingliga, men jeg sprang på præcis som vanligt. Måske lidt hurtigere til og med! siger en nöjd testare.

Ace 17.1 FG findes også i sortvitt samt grönsvart.

Test af Puma evoSpeed 17.5 FGSE-puma-evospeed-17.5.jpg

Märke: Puma

Model: evoSpeed 17.5 FG

Rekommenderat pris: 449 kronor

Materiale: Syntet

Passar dig som spiller på: Naturgräs

Omdöme: Sjukt sköna med bra grepp

Testpanelet:

Første intrycket af den her skon er hur otroligt skön den är att ha på sig. Den tilpasser sig på en lille måde efter foden og er meget blød.

- Jag brukar alltid ha problem med nya skor för att de gör ont men de här formade sig efter mina fötter på en gång! siger en person i testpanelen.

Det slitstarka syntetmaterial ger bra komfort medan yttersulans dobbar ser till att du får bra fäste och grepp när du spelar på naturgräs. En testare upplevde att tekniken faktiskt förbättras tack vare materialet på skorna.

- Men mest gillade jag skorna mest för att de var så underbart sköna och för att man fick en sådan bra känsla när man spelade, säger en testare.

De her sköna fotbollsskorna finns även i gulsvart och dem hittar du här.

Test af Puma evoPower Vigor 1 AGpuma

Märke: Puma

Model: evoPower Vigor 1 AG

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Materiale: Syntet

Passar dig som spiller på: Konstgräs

Omdöme: Hårdare sko med proffskänsla

Testpanelet siger:

Den her model er et nyt tilskott i Pumas Power-serie tänkt för den unga, ambitiösa spelaren.

Selv om fodboldskon er skøn, så kan den opleves som aningen hård i starten. Det bliver givetvis bedre, bare du bruger den, men skon er ganske hal og giver ikke den bedste boldkontrol.

- Den former sig efter et tag, men det kræver, at du har tålt det og giver den tid. Jeg ville sige, at skon fungerer bedre på små fødder, da materialet er ret stelt og ikke giver det bedste udtryk for, at foden kan bevæge sig i, siger en pige i testpanelet.

Udover det oprindeligt hårda materiale er testpanelet tilfreds med den her skon. Den fungerer fremragende på kunstgräs og giver et bra fäste på underlaget.

- Selv om det kræver tid, før skon mjuknar upp är det en bra sko vars design verkligen får de yngre spelarna att känna sig som proffs.

LÄS MER: Find den rette størrelse på fotobollen

Læs mere: Brug børnene til fodboldtræning