Våra bästa herrparkas Image

Vores bedste herreparker

Med en snygg parkas är du mer än redo för ombytligt vårväder i både stads- och skogsmiljö. Vores manliga testpanel har valt ut tre favoriter.

En tunnare parkas är en pålitlig kompis för ombytligt, nordiskt vårväder. Tack vare den längre modellen kan du sätta dig ned i vårsolen på småkyligt underlag utan att frysa. Du holder dig desuden varm og tør, også når det blåser eller småregnar.

Vores manuelle testpanel har tre stilrene klassikere trukket ned over sig. Scrolla ned for at se hvilken som blev favoritten!

SHOPPA HÄR: Flere parkaer til mænd

Didriksons ArnoldSE_DIDRIK.jpg

Mærke Didriksons

Model: Arnold Parka

Rekommenderat pris: 1 995 kronor

Findes i farverne: Grønt

Testpanelet siger:

En lang herreparkas i en klassisk model og farve som er svær at ikke tycka om. Eftersom den er både vind- og vandtæt med tejpede sömmar klarar den av även det tuffaste Västkustvädret utan att du blir kall eller blöt.

- Den er meget rummelig og enkel at bevæge sig i. Lite väl rymlig för mig som är rätt smal. Den bliver lang i ærmerne og føles stor, næsten en hel størrelse større end samme størrelse i andre mærker, siger en kille i testpanelet.

Det er en stor og lang park, som du kan have et rigtig tykt lager under. Modellen er ved, men prøv at gå ned i størrelse, hvis du synes, at den bliver for luftig. Det er en mulighed at spænde ud til jackan i midten af året for en stram pasform, men den føles meget talat lidt overflødig, da efekten ikke bliver så stor. Testpersonerne syntes ikke heller, at den detaljen er så smickrande på bare en herrjacka.

Luvan er også den vel tilltagen og rejäl i sitt stuk med en redig skärm. Den går at justera både baktill och på sidan samt att ta bort helt med hjälp av en dragkedja.

- Luvan är stor och skön och påminner lite om en sydväst när den är på, vilket inte är negativt. Jeg kender mig som en rigtig fiskargubbe. På et godt tidspunkt! siger en testare.

Komforten er mere end godkendt. Delvis på grund af den generøse vidde, men også for at materialet er rigtig behageligt samtidig med, at det er slistarkt. Intill hakan finns en mjukare tygbit så att du kan spänna frontdragkedjan hela vägen upp och stänga ute vinden utan att det skaver någonstans.

- Jeg tror, at der er mange gode detaljer. Som luvan kan tas av, att det finns en stor och djup innerficka samt en bra upphängare, säger en kille i testpanelen.

På det store hele er det her en gedigen kvalitetsjacka, som hverken overrasker eller gør nogen besviken. En klassiker i sin fulde ret, som hurtigt kommer til at sælge slut.

Wyte JohanSE_WYTE.jpg

Märke: Wyte

Model: Johan

Rekommenderat pris: 579 kronor

Finnes i färgerna: svart och grönt

Testpanelet siger:

Her har du jackan for dig som fryser. Johan er forsynet med en polstring, som holder dig varm, selv når det bliver rigtig ruggigt. Muddarna är också tjocka och ordentliga så att ingen vind tar sig in.

- Den er så pass vadderad att jackan snudd på fungerar som vinterjacka, men för frusna killar är den suverän. At den er så blød og varm gør den ekstremt gosig! siger en testare.

Modellerne er rå og klassiske, looken stilren og minimalistisk. Uden at tøve kan du gå rundt på stan i, eller trække på dig for aftenspromenaden når du vil have noget snyggt og bekvämt.

- Et par kontrasterende detaljer gør den lidt mere lekfull. Det bliver lidt streetkänsla over det hela, vilket jag gillar. Plus i kanten for at knäppningen går over dragkedjan och den rejäla luvan.

Trods at jackan er ganska tjock blir du inte svettig när du går runt i den. Det giver mere en ombonad, skön känsla som testpanelen uppskattade mycket. Den er ret generøs i størrelsen. Du, som ligger mellem to storlekar, kan fundera över att välja den mindre för bästa passform.

- Ifølge mig er det her den perfekte jackan til friluftsmänniskan, der bor i stan og søger en skøn vardagsjacka eller til dig, der leder efter en jacka til aftenspromenader med hunden. Sjukt prisvärd! säger en testare.

Wear Colour Hurricane ParkaSE_WEAR.jpg

Märke: Brug farve

Model: Hurricane

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Finnes i färgerna: blått och svart

Testpanelet siger:

Storleken på den här stilrena jackan från Wear Colour är ganska generöst tilltagen. Modellerne er dog meget hurtige og hurtige, som en park skal være, men du, som tvekar på to storlekar, bør klikke hjem den mindre.

- Du får uden problemer plads med en ganska tjock tröja under. Og ja, den er lidt stor, men det er väldigt skönt! Gillar att det finns små flärpar på äramrna så att du kan dra åt dem för en snyggare siluett, säger en kille i testpanelen.

Det stilrene look gik virkelig hjem hos testpersoner, der hylder det klare look uden blaffiga loggor. Kvaliteten på tyget gjorde også testarna glada.

- Skånsomt og smidigt materiale, der føles slapt mod kroppen uden noget, der skalver. Det er ikke heller helt praktisk. Den her kan du smyga fram i utan att det hörs, säger en kille i testpanelen och skrattar.

Et par detaljer uppmärksammades lite extra: de snygga skinnflärparna på kapuschongsnörena, den nya sitlrena loggan på bröstet och en bröstficka med tejpad söm. Det er sådanne detaljer, som giver jackan en gedigen og velgjord følelse.

- Luvan er ovenligt smuk, både på og af. Den her knægt skulle jeg bære til vardags over kavajen en blåsig vårdag, men også på en promenad i skogen. Passar både kontorsnissen och du som har en tydligare streetstil, säger en testare.

Längden är precis lagom liksom tjockleket på tyget. Når du har været i en tunnel i parken, som desuden er prisværdig, flot og skøn, har du fundet en vinder i Hurricane fra Wear Colour.

SHOPPA HÄR: Vores skaljakker

LÄS MER: Vælg skaljackan som passer dig!

LÄS MER: Bäst i test: Tunna dunjackor för honom