Vårens bästa löpartights för kvinnor 2018 Image

Vårens bedste løpartights til kvinder 2018

Spring in in våren i ett par nya löpartights! Testpanelen har kutat i säsongens nyheter och vet vilka som bör flytta in i träningsgarderoben.

Löparsäsongen är snart här på allvar och det är hög tid att investera i ett par nya tights som får dig att springa både lättare och snabbare. Det kan være en god idé at have et par tights specifikt udformet til at springe i, eftersom de ofte er forsynet med detaljer tilpasset efter en löpare, som en ficka i bak eller reflexpartier. Vigtigst er så klart at finde et par tights du gillar, som känns bekväma och som inte hasar ned under löprundan.

Scrolla ned for at læse hvad vores kvindelige testpanel syntes om ni af vores nye løpartights.

Nike Power Fast Tight GXPOWER FAST GX.jpg

Märke: Nike

Model: Power Fast Tech Tight GX

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finnes i färgerna: Svartvitt och svartrosa

Testpanelet siger:

Eftersom de her Nike-tightsen er i en ⅞-længde kan også du som er lidt kortere nyde af en bra benlængde som ikke hasar i backen. De sitter precis som ett par löpartights ska: tight utan risk för att glida ned under springturen.

- De sidder jättebra, särskilt i midjan. Den breda resåren gör att tightsen sitter över höfterna och du behöver inte oroa dig över att de ska hasa ned. Hvis du skal strække eller bruge tightsen til gymnastik, går det desuden at vika ned kanten så at de ikke sidder lige højt. Supersmart! siger en tjej i testpanelen.

Är du van vid Nike sedan tidigare kan tightsen upplevas som lite styvare i tyget. En del testare menar att de inte är lika följsamma och mjuka i passformen som Nike annars kan vara. Særligt over knä rumpa och vader. Avsaknaden av reflexer hamnade också på minussidan. Når tightsen testede, hvad det stadig relativt mørkt ute på kvällen, så utomhuslöparna upplevde att ett par väl placerade reflexpartier hade höjt helhetsbetyget. Det lærer derimod ikke at være et problem fremover vårkanten da det er ekstremt ljust i hele Norden større delen af dygnet.

- De snygga detaljerna som Nike gjort på benen kunde man lagt lite krut på och kanske satt in reflexer också. Så ska du ut och löpa i dessa: på med reflexer eller använd dem inomhus innan det blir ljusare ute och du syns bättre! säger en testare.

Tack vare det lätta materialet absorberarras fukt bort snabbt och du känner dig aldrig kall eller blöt efter en svettig runda. Designet får mange tummar op. Specielt detaljerna på baksida lår.

- Designet er det, jeg gillar mest med tightsen samt midjan som du kan vælge at vika ned. Supersnygga!

Asics TightTIGHT.jpg

Märke: Asics

Model: Tight

Rekommenderat pris: 449 kronor

Finnes i färgerna: Svart

Testpanelet siger:

Et par klassiske løpartights med en middelhøj midja til den, der bare vil have det og intet andet. Her får du præcis hvad du ser: ett par basic löpartights utan krångel.

- Det jeg virkelig gillar med de här tightsen är att de är genomgående svarta med en snygg meshpanel. Klassisk og stilren! De funkar lika bra på en löprunda som på en sväng på stan, säger en tjej i testpanelen.

Modellen passer til dig, der ikke vil have strømpebukser, men som snarere uppskattar når det findes lidt plads mellem kroppen og tyget. Nogle tests viser, at der er en tendens til, at tightsen glider ned, når du er ude og springer. Men tøjet er stramt, smukt og ventilerende, hvilket passer til strålande, når det bliver lidt varmt ude igen.

- De her tights passer til løbesko, som vil have stilrena, stretchiga og ikke så tykke tights. Du kan sige, at det her er de perfekte strømpebukser. Men ett tips är att gå ned en storlek om du vill att tightsen ska sitta åt riktigt ordentligt, säger en testare.

Adidas TKO TightTKO TIGHT.jpg

Märke: Adidas

Model: TKO Tight

Rekommenderat pris: 699 kronor

Finnes i färgerna: Blå/orange

Testpanelet siger:

Att tyget har en mjuk, skön känsla är det som först slår en när man drar på sig de här tightsen. Som en blød kram! Det føles knap, at du har et par byxor på dig.

- Materialet er underbart skønt, men de er store i størrelsen, så jeg skulle næsten sige, at du kan gå ned i en hel størrelse. Designet er derimod jättefin i blått och orange med dragsko i midjan för att dra åt dem, säger en testare.

Design, farveholdning og materiale er det absolut bedste med de her tightsen. Testpanelen gillade de lite rynkade knäna som är en ovanlig men fin detalj! Funktionsmässigt gör de dock ingen besviken utan absorberar fukt bra och funkar defintivit att springa i.

- Kompressionen er okay, og de er lidt løse, men det blev faktisk intet minus, når jeg sprang uden kendtes snarere skønt. Men jeg skulle alligevel råda dig til at købe en størrelse mindre end du plejer ha, tipsar en tjej i testpanelen.

SHOPPA HÄR: Långa tights att träna i

Skins K Proprium W Long TightsK PROPRIUM-1.jpg

Märke: Skins

Model: K Proprium W Long Tights

Rekommenderat pris: 1 995 kronor

Findes i farverne: Grå/svart

Testpanelet siger:

Riktigt coola tights! Da der er meget kompression i de her rackarna kan de være svåra att få på sig, speciellt vid foten och vaden, men det är ärligt talat något du får räkna med om du vill ha ett par bra kompressionstights. Vel på er de ekstremt sköna.

- Det er lidt trixigt at placere alle "paneler" rigtigt, specielt rundt om knuden, men som sagt når man väl har fått på dem er de riktigt sköna. Den høje midjan og formen bak gør dem også squatvänliga og det er virkelig et ekstra plus i kanten, siger en tjej.

Flere testpersoner oplevede derimod, at de blev väldigt genomskinliga över rumpan under squats, så om du planerat att använda dem även utanför löpspåret kan det vara smart att bära ett långt linne till. Midjan er dog relativt høj og formen i bag både føles skøn og giver et pænt udseende.

Men det er materiale i panelerne, som står bag magin med de her tightsen. Du føler virkelig, at materialet giver støtte under træningen, især paneler rundt om vaden.

- Jeg oplever, at de definitivt gør, hvad de siger, at de skal gøre: mindske muskeltræthed samt støtte muskler og leder. Panelernes placering gør ikke kun tightsen funktionel - de er supersnygga på, siger en tjej.

Nike Flex Swift løbebukserFLEX SWIFT.jpg

Märke: Nike

Model: Flex Swift Running Pant

Rekommenderat pris: 999 kronor

Findes i farverne: Sort

Testpanelet siger:

Det her er ingen almindelige tights uden mere end et par løparbyxor. For dig som er van at springa i ålskinn kan det här alltså bli en helt ny upplevelse. Det er en vanddelare: vissa älskar lösa byxor, andra inte. Men hvis du ønsker en loose fit, kommer Flex Swift Running Pant ikke til at gøre dig besviken.

- Jeg älskade passformen på de här tightsen! De sidder midt på dagen, er lidt løse i lårene og bliver derefter smalle nedadtil. Det er som en blanding af byxa og strømpebukser, og det føles knap, at du har på dig et par byxor, siger en pige i testpanelet.

Den løse pasform giver en fri følelse, samtidig med at Dri-Fit materialet holder dig tør og frisk også under de svettigste løprundorna.

- De er utroligt lette at springe i, man kan virkelig bevæge sig obegränsat. De sidder superbra og åker inte ned när du springer. Jeg skulle sige, at de også fungerer bra til vardags, som ett par schyssta mysbyxor. De er også väldigt sköna att bara gå runt i hemma och ha som en mysbyxa, säger en testare.

Nogle smarte detaljer viser, at nævna er de dragkedjeförsedda fickorna framtill, meshpartier vid knäna och ett justerbart midjeband.

Craft Radiate TightsRADIATE.jpg

Märke: Craft

Model: Radiate Tights

Rekommenderat pris:

Finns i färgerna: Grått, svart, svart/rosa och svart/grått

Testpanelet siger:

Komforten er det, der gør de her tightsen til vinnare. De er utroligt skøre, og du vil gerne trække på dem for at hænge hjemme i soffan, og önska at du kunne have dem på jobbet.

- Jeg havde vel alle mine tøj i samme materiale. Det er virkelig smukt! Strømpebukserne har også de praktiske funktioner, som man ønsker sig, såsom nøglefunktion og træk i midten. Det enkle design gør, at de fungerer til i princippet alle typer træning og ikke bare løber, hvilket er et plus! siger en pige i testpanelet.

Strømpebukser giver ikke kompression, men sidder helt tæt til kroppen, så det føles næsten, som om materialet giver en vis komprimerende effekt. Men materialet er alligevel så strækbart, at du slipper for at knække af og på tightsen, så man oftest behøver at gøre med regelrätta kompressionstights.

- Eftersom materialet er meget strækbart, er de sköna at røre sig i. Däremot tycker jag att midjan hade kunnat vara lite mer generös, nu sitter de åt ganska mycket. Det havde været bedre om man selv kunne justera detta med hjälp av dragskon, säger en testare.

At materialet, som det ikke må være, bliver lidt gennemskinneligt over rumpanårer desværre på minuskontot. Det er dock enkelt fixat med en lite längre tröja upptill.

Adidas Ultra TightULTRA TIGHT.jpg

Märke: Adidas

Model: Ultra Tight

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Finnes i färgerna: Svart

Sköna bastights som är cleana utan att bli tråkiga. De her mjuka löpartightsen från Adidas känns som ett andra skinn.

- Sammenlignet med mange andre løbesko, som jeg har brugt, så er disse meget bløde og følger kroppen på en meget flot måde. Jeg kan også lide, at de er noget højere i midjan, hvilket gør, at de sidder oppe under hele løpturen, uden at du behøver at trække i dem, siger en pige i testpanelet.

Det findes en dragkedja over vaden, som er ret lang. Et stort plus, menar samtliga testare eftersom det blir enkelt att justera strumporna om de halkat snett. Fickan som findes på höften är också praktisk.

- At den er svettsäker stämmer. Fickan är dessutom så pass stor att du enkelt får plats med ett eller två kreditkort. Bra för långturer! säger en testare.

Den stickade designen är klassisk och clean, och tyget har en mönstrad yta som gör att det inte blir för trist trots det helsvarta tyget. Her kan du anbefale dine løparvänner med gott samvete. Men et tip er, at de, der foretrækker en supertight fit förmodligen kan gå ned en størrelse.

SHOPPA HÄR: Alle vores damebukser

2XU Kompressionsstrømpebukser2XUFitnessComp

Mærke: 2XU

Model: Fitness Compression Tights

Rekommenderat pris: 799 kronor

Findes i farverne: Gråblå, sortrosa og sort/sølv

Testpanelet siger:

Kompressionsstivere i et blødt materiale, der holder musklerne sammen uden at klæbe år for hårdt. De sidder som berget og risikerer ikke at glide ned, når du er ude og kutar.

- Følg godt med i pladesømmene, som ikke skalver og irriterer. Strømpebukserne er desuden heltäckande og meget squatvänliga. Hvis man elsker at være lidt overfladisk, så er det et plus, at de rammer rumpan og lårene meget bra. Man känner sig snygg i löparspåret! säger en av testarna.

Så fort du får på dig tightsen, kender du hvordan kompressionen smitter åt runt vader och lår. Det er derimod en blød type kompression, så du, der normalt undgår kompression, kan ramme den perfekte blanding i de her løpartikler.

- Materialet er blødt og behageligt, og det er ikke så let at komprimere. Fukttransporten er utmärkt och jag känner mig torr och fräsch hela passet, säger en tjej i testpanelen.

Midjan är normalhög och har en liten ficka framtill. Det findes ingen dragsko, men den mangler ikke, da tightsen virkelig sidder på plats. Kort og gott rekommenderar testpanelen de här varmt till andra löpare!

Blacc JoyJOY.jpg

Märke: Blacc

Model: Joy

Rekommenderat pris: 399 kronor

Findes i farverne: Grått

Testpanelet siger:

Joy er et par flotte strømpebukser, som giver en herlig fornemmelse, når du er ude og springer. De føles krispiga och fräscha, samtidigt som det är praktiskt med en smart blixlåsförsedda ficka i bak och reflexdetaljer på vaderna. Gällande designen finns ínget att klaga på. Tyget er derimod lidt stumt.

- De sidder bra og er absolut sköna att springa i, men de hade gärna fått ha lite mer stretch i sig. Jeg får en blød fornemmelse, når jeg springer og de her er lidt stela, siger en tjej.

Möjligtvis är det just tyget som gör att tightsen kan upplevas som snäppet små i storleken. For de er egentlig lagom i både midja og ben, men vissa testare tyckte att de smet åt lite väl mycket på sina ställen.

- Midjan er præcis lagom høj og de åker inte ned när du springer, vilket så klart är ett stort plus. Jeg synes også, at fugttransporten er helt i orden, mens du kører. Du bliver derimod for kold efteråt om du svettats mycket.

Et tip er at trække på dig de her tightsen under kortere rundor eller bruge dem til powerwalks. Når du sveder meget og er ude længe, kan du være lidt for stela i tyget og saknas viss fukttransport.

LÄS MER: Squatvänliga tights

LÄS MER: Bäst i test: Vårens nye sport-bh:ar 2018